Karolína Plíšková postupuje do třetího kola Australian Open, její dvojče Kristýna v Melbourne končí

Karolína Plíšková postoupila popáté v řadě do třetího kola grandslamového Australian Open. Letošní turnajová sedmička si ve druhém kole poradila s Američankou Madison Brengleovou 4:6, 6:1 a 6:0. Naopak v Melbourne končí ve druhém kole její dvojče Kristýna po prohře s Číňankou Čang Šuaj 3:6 a 5:7.

Melbourne (Aktualizováno: 7:42 17. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Australian Open

Karolína Plíšková na Australian Open | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková se s Brengleovou pomaleji rozjížděla, ale nakonec i s malou pauzou kvůli dešti dominovala. V utkání si pomohla sedmi esy a 35 náběhy k síti, z nichž 27krát uspěla. Zvítězila za hodinu a 38 minut.

Na Australian Open postupují obě sestry Plíškovy, Veselý dostal kanára a končí

Číst článek

Do rozhodujícího setu vstoupila ziskem osmi fiftýnů v řadě, ale za stavu 2:0 byl zápas kvůli dešti přerušen. Pauze ale Češku nezastavila a královna turnaje v Brisbane se tak radovala ze sedmého vyhraného zápasu sezony po sobě.

„Zápas měl od všeho trochu. Zahrála jsem dobře, udělala jsem pár hloupých chyb, byly tam brejky a ona hrála solidně zezadu. Nebylo jednoduché míče ukončit, ale jsem ráda, že jsem to nakonec dokázala a jdu dál,“ řekla Plíšková na kurtu.

O postup do osmifinále se v sobotu utká se sedmadvacátou nasazenou Camilou Giorgiovou z Itálie, s kterou ze čtyř utkání prohrála jen jednou.

Kristýna Plíšková v prvním setu hned ve druhém gamu ztratila své podání a ztrátu už nedokázala smazat. Číňanka tak vyhrála první sadu 6:3, když využila druhý setbol.

Druhý set byl za stavu 1:1 přerušen kvůli dešti a vypadalo to, že pauza české hráčce pomohla, když v šesté hře dokázala vzít své soupeřce podání. Číňanka ale dokázala zareagovat, dvakrát brejkla Plíškovou a zápas ukončila při svém servisu druhým mečbolem.

I @Karolina Pliskova jde dál :) A za obrat a perfektní reakci na nepovedený set může být určitě ráda.

03:01 – 17. 01. 2019

1 14

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme