Kam v roce 2019 na festivaly (II.): Na Colours míří The Cure a Florence And The Machine, Benátská! veze Europe

Vydáno 17.01.2019 | autor: Hana Bukáčková

Co nabídne první část festivalové sezóny, jsme vám už prozradili, nyní se podívejme na zoubek nejatraktivnějším open airům z druhé poloviny července a srpna. Colours Of Ostrava lákají na velké hvězdy The Cure a Florence And The Machine, Benátská! přiveze Europe a Brutal Assault nabídne to nejlepší z tvrdé muziky. 

Kam v roce 2019 na festivaly (II.): Na Colours míří The Cure a Florence And The Machine, Benátská! veze Europe Kam v roce 2019 na festivaly (II.): Na Colours míří The Cure a Florence And The Machine, Benátská! veze Europe



LÉTOFEST

Kdy a kde: 12. - 13. 7. Pardubice, 19. - 20. 7. České Budějovice, 2. - 3. 8. Olomouc, 9. - 10. 8. Ostrava, 16. - 17. 8. Brno, 23. - 24. 8. Plzeň, 30. - 31. 8. Karlovy Vary, 6. - 7. 9. Liberec
Vstupenky: 490 - 3 000 Kč

LétoFest putuje víkend co víkend v téměř stejném složení interpretů napříč republikou. Třetí ročník mohou navštívit fanoušci na osmi zastávkách. Loni byla hlavním headlinerem skupina Kabát, letos zahrají Horkýže Slíže, Divokej Bill, Tomáš Klus nebo Marek Ztracený

Promočený Létofest v Plzni rozpálili Kabát a Wanastowi Vjecy, Anna K. rozdávala pozitivní energii


COLOURS OF OSTRAVA

Kdy a kde: 17. - 20. 7. Dolní Vítkovice, Ostrava
Vstupenky: 2 790 - 5 990 Kč

Colours of Ostrava lákají na více než 350 programových bodů - koncertů, divadelních představení, filmů, workshopů, diskuzí i výtvarna. Každý si tedy přijde na své. Organizátoři oznámili po legendách The Cure další velkou hvězdu současné světové hudby - britskou kapelu Florence And The Machine, která v areálu Dolních Vítkovic zažije v první den festivalu tuzemskou premiéru. Další premiéru si odbude trojnásobný držitel Brit Awards Rag'n'Bone Man, kterého proslavily především hity Human a Skin. Po dlouhých čtrnácti letech se vrátí portugalská zpěvačka Mariza. Na své si přijdou i jazzoví příznivci - o výjimečné zážitky se postarají Hiromi, Sons of Kemet XL, Paolo Fresu Devil Quartet nebo Mathias Eick.

Ikoničtí The Cure jsou prvním headlinerem Colours of Ostrava 2019


SÁZAVAFEST

Kdy a kde: 25. - 27. 7. Světlá nad Sázavou
Vstupenky: 1 032 - 1 290 Kč

Festival v malebném prostředí ve Světlé nad Sázavou skýtá útulné zázemí v zámeckých zahradách a přilehlém okolí pro rodiny s dětmi. A nejenom pro ně. O tři dny plné hudby se letos postarají David Koller, Jelen, Mirai, Tři sestry, Marek Ztracený, IMT Smile, Wohnout, Doga, Divokej Bill, Kryštof a další.

LIVE: TOP 10 NEJ SázavaFestu - Od božského Karla Gotta až po arogantního Rytmuse


BENÁTSKÁ!

Kdy a kde: 25. - 28. 7. Vesec u Liberce
Vstupenky: 1 290 - 3 590 Kč

Sedmdvacátý ročník Benátské! s Impulsem, který proběhne od 25. do 28. července ve Vesci u Liberce, představil na konci roku prvního zahraničního headlinera. Bude jím švédská rocková kapela Europe. Míří sem však i Richard Müller, který si připravuje speciální set. Dalšími hvězdami budou Karel GottChinaskiČechomorLennyNo NameVáclav Neckář a Bacily, Michal Hrůza a Marek Ztracený. Rockery potěší HarlejTraktor, obnovené Vítkovo Kvarteto, Doctor PP, Láďa Křížek, NoidSPS nebo EE!. V sobotu již tradičně jedno z pódií obsadí interpreti pro mladé publikum. Vystoupí Paulie GarandBen CristovaoSebastianLipo, Vojta D, Poetika, Robin Mood i Hank.

Benátská! s Impulsem: Finále festivalu obstarali Jaromír Nohavica, Marie Rottrová nebo Xindl X


PŘEHRADY FEST

Kdy a kde: 2. - 3. 8. Vranov, 9. -10. 8. Seč
Vstupenky: 690 Kč

Přehrady jsou festivalem pro celou rodinu - české a slovenské kapely, program plný aktivit a zážitky pro děti i dospělé. Akce se koná v příjemném zázemí kempů, přímo na plážích a vodě na dosah. Program je dvoudenní, proto je pro návštěvníky připraveno ubytování v kempech a stanových městečkách. Na druhém ročníku vystoupí Chinaski, Mig 21, Anna K., Marek Ztracený, UDG, Pokáč, Mirai, IMT Smile i Voxel. Co se týče lokalit, Vránovská přehrada zůstává, ale Slapy byly vyměněny za Seč. 

LIVE: Přehrady Fest vyplnil škvírku na našem festivalovém trhu

 

BRUTAL ASSAULT

Kdy a kde: 7. - 10. 8. Pevnost Josefov
Vstupenky: 2 250 Kč

Festival Brutal Assault je po léta kotvištěm metalu a přidruženého potemnělého umění, které prezentuje přes 130 kapel a vystavující umělce na pěti pódiích a v několika galeriích. Momentálně na svých webových stránkách hlásí 61 % odtajněného setlistu, kde figurují Destruction, Anthrax, Animals As Leaders, Car Bomb, Decapitated, Dr. Libing Dead, Slapshot, Violator a další interpreti podobného ražení. Krom nabídky tvrdé hudby máte možnost zažít permanentní horror kino, prohlídky historických podzemních bludišť i obří metal market. Dále umělecké galerie s výstavami, extenzivní zelenou chill-out zónu a kamenné hospody, vinárny a bary se spoustou míst k sezení skrytých ve zdech pevnosti z 18. století.

Brutal Assault: V Josefově hořelo, metalisty uchvátili Laibach, Moonspell nebo H2O


HIP HOP KEMP

Kdy a kde: 15. - 18. 8. letiště Hradec Králové
Vstupenky: 1 400 - 2 600 Kč

Největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě letos oslavuje plnoletost. Jako tradičně se během tří dnů na šesti pódiích objeví stovky vystupujících mapujících světovou i tuzemskou hiphopovou scénu. Loni vystoupili GZA z ikonických Wu-Tang Clan, jeho krajan Hopsin, slovenští Kontrafakt, kteří nechyběli na žádném ročníku, či znovuzrození Chaozz.  Letošní line-up zatím organizátoři nezveřejnili, ale dá se předpokládat, že se opět ukáže špička české a zahraniční hiphopové scény.

TOP 10 momentů Hip Hop Kempu 2015

 


VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ

Kdy a kde: 16. - 17. 8.
Vstupenky: 390 - 1 300 Kč

Vizovické Trnkobraní je multižánrovou přehlídkou, která zahrnuje vystoupení špiček české a slovenské scény na dvou pódiích. Doplňuje ji divadelní scéna, kinokavárna a dětský koutek. Nechybí tradiční soutěž v pojídání švestkových knedlíků. V rámci dvaapadesátého ročníku našeho nejstaršího festivalu vystoupí Kryštof, Chinaski, Škwor, Horkýže Slíže, No Name, Lenny, Voxel a mnoho dalších. 

Padesátý ročník Vizovického Trnkobraní zahájili Jelen nebo Tomáš Klus, v sobotu festival vyvrcholí s Elánem či Lenny


OKOŘ

Kdy a kde: 24. 8. Okoř
Vstupenky: 540 Kč

Na oblíbený open air v podhradí zříceniny hradu Okoř se po třech letech vrací Tata Bojs, které na letních pódiích nevídáme zas tak často. Dále zde vystoupí festivalové stálice Marek Ztracený, Mig 21 nebo Divokej Bill. Zbylí interpreti budou postupně představeni. 

LIVE: Plnoletou Okoř nadchli Chinaski bez dechů, rozzářený Tomáš Klus i hity vybavení Mirai

Text: Hana Bukáčková

Témata: Colours of Ostrava, Okoř, Přehrady fest, LétoFest, Brutal Assault, Vizovické trnkobraní, SázavaFest, Benátská!, Hip Hop Kemp

zavřít