Liberecká radnice chce zamezit šikaně na základních školách. Pro učitele chystá školení, zapojit chce i známé youtubery.

čtvrtek 17. ledna 2019 ·

„I v Liberci máme základní školy, které v kolonce šikana vykazují nulu. Jsem na rozpacích, zda jim věřit. Stále jsou totiž ještě školy, které se bojí tyto problémy přiznat, aby nepřišly před veřejností o svoji image. Pro mě má ale větší cenu škola, která šikanu řeší a nezametá pod koberec,“ řekl náměstek libereckého primátora pro školství Ivan Langr. Reportáž přináší MF DNES.


Ivan Langr (liberec.cz)
Právě bagatelizování problémů hraničících s šikanou může vést až k tragickým koncům. V Liberci teď proto vzniká projekt Princezna Julie. Jméno odkazuje na třináctiletou školačku jedné základní školy v Liberci, která se kvůli psychickým problémům před třemi lety oběsila. „Ukázalo se, že jednou z příčin byla i šikana ze strany spolužáků. Nechceme, aby k něčemu podobnému ještě někdy došlo,“ uvedl Langr.

Problémy s šikanou a jejími následky se budou řešit i na prknech Malého divadla. Herečka Jana Hejret Vojtková tam s hereckým studiem připravuje příběh O vílách a Králi draků, které bude určeno pro školy. „Nebude to ale podle názvu pohádka. Bude to drsné a šokující představení, ale jinak to nejde. Inspiraci jsem si vzala právě z deníků Julie, která si vzala kvůli šikaně život. A také z reakcí jejích spolužáků na Facebooku den po její smrti. Je neuvěřitelné, jak otřesné a hnusné komentáře se tam objevily,“ uvedla Vojtková.


Celý text naleznete v MF DNES

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
18. ledna 2019 v 13:06  

to je skvělé! mobilizujte jutubery,blogery,rapery,trapery .....možná i rodiče by se mohli začít zajímat o své děti

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.