Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Karolína Plíšková v Austrálii slaví, její sestra na turnaji končí

Sport

  9:10
Melbourne / Praha - Tenistka Karolína Plíšková postoupila popáté za sebou do třetího kola Australian Open. Turnajová sedmička si ve 2. kole poradila s Američankou Madison Brengleovou 4:6, 6:1 a 6:0. Kristýna Plíšková na svoji sestru nenavázala a s Číňankou Čang Šuaj prohrála 3:6 a 5:7.

Karolína Plíšková slaví po výhře a postupu do 3. kola Australian Open. foto: ČTK/AP

Vyhrála v casinu, dala si zmrzlinu. Nechci dělat z grandslamů něco víc, směje se Plíšková

Karolína Plíšková se v utkání s Brengleovou pomaleji rozjížděla, ale nakonec i s malou pauzou kvůli dešti dominovala. V zápase si pomohla sedmi esy a 35 náběhy k síti, z nichž sedmadvacetkrát uspěla. Zvítězila za hodinu a 38 minut.

Do rozhodujícího setu vstoupila ziskem osmi bodů v řadě, ale za stavu 2:0 byl zápas kvůli dešti přerušen. Pauza ale českou tenistku nezastavila a vítězka turnaje v Brisbane se radovala ze sedmého vyhraného zápasu sezony po sobě.

„Zápas měl od všeho trochu. Zahrála jsem dobře, udělala jsem pár hloupých chyb, byly tam brejky a ona hrála dobře zezadu. Nebylo jednoduché míče ukončit, ale jsem ráda, že jsem to nakonec dokázala a jdu dál,“ řekla Plíšková na kurtu.

Dál jde i Češka Karolína Plíšková, která si poradila ve dvou setech s krajankou...
Karolína Plíšková.

O postup do osmifinále se v sobotu utká se sedmadvacátou nasazenou Camilou Giorgiovou z Itálie, s kterou ze čtyř utkání prohrála jen jednou.

Kristýna Plíšková špatně začala, s Čang Šuaj prohrávala 0:3 a ztracený brejk v úvodu už nedohnala. Ve druhé sadě vedla 5:2 a za stavu 5:3 podávala na výhru v setu. Nevypracovala si ale ani jeden setbol a ztratila pět her v řadě. Utkání bylo několikrát přerušeno kvůli dešti, nejdéle za stavu 1:1 ve druhé sadě.

Ve čtyřhře se postaraly o překvapení Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová vyřazením nasazených trojek Kanaďanky Gabriely Dabrowské a Číňanky Sü I-fan.

Autor:

Prodej rodinného domu v Poličce
Prodej rodinného domu v Poličce

Heydukova, Polička - Dolní Předměstí, okres Svitavy
2 800 000 Kč