Svůj sen mít dvě děti si už herečka a zpěvačka Michaela Tomešová (27) splnila a další přírůstky do rodiny neplánuje. Když se jí zasteskne po holčičce, půjčí si ji od kamarádky.

Přestože má doma práce nad hlavu a spousty starostí kolem synů Kristiána (23 měsíců) a Jonáše (5 měsíců), ráda si odskočí do divadla. Kvůli pracovnímu tempu, jež zahájila už v šestinedělí, se jí dokonce po sedmi letech vrátil nepříjemný ekzém. Chůvy nepotřebuje, v její nepřítomnosti ji skvěle zaskočí manžel Roman Tomeš (30).

Neuvažujete ani trochu o dalším miminku? Dneska je to docela in mít tři děti.
Já si chci své dva zdravé kluky užít. A abych řekla pravdu, ani si nedokážu představit, že bych měla ještě k tomu shonu myslet na třetí dítě. Pokud máte na mysli holčičku, tu já si ráda pochovám u kamarádek, které je mají, ale doma mi holčička opravdu nechybí. Mysím, že dvě děti jsou tak akorát.

Říká se, že mít jedno a dvě děti je velký rozdíl. Jak to vnímáte vy, která jste měla děti i velmi rychle za sebou?
Musím přiznat, že je to opravdu velký rozdíl. I když ten největší zlom je žádné a jedno dítě. Když máte jedno, musíte sice mnoho věcí změnit, upravit nebo nastavit jinak, ale na druhou stranu je to celkem pohoda. Nedávno jsem říkala Romanovi, že jsem se s jedním dítětem musela hrozně nudit. U těch dvou totiž musí být pozornost mnohem větší. Navíc starší Kristián ještě není tak velký, aby mohl být úplně bez dozoru. Člověk ho stále musí hlídat a dávat mu velkou pozornost a lásku.

Když mluvíme o lásce a pozornosti, jak vlastně Kristián přijal fakt, že má mladšího brášku Jonáše? Nežárlí?
Má ho rád, dává mu pusinky a plenky odnáší do koše. Největší pozornost si vyžaduje, když kojím, což je logické. Proto, když Jonášek usne, hned se věnuji Kristiánkovi. Je to taková logistika, která je pro obě děti velmi důležitá. Jedna moudrá maminka, Tamara Klusová, řekla krásnou věc, která je naprosto pravdivá: „O lásku se s přibývajícím počtem dětí nemusíš dělit, ona se znásobí!“

Celý rozhovor s Michaelou Tomešovou najdete v aktuálním vydání časopisu Story.