Trenér Bílek skončil ve Zlíně a bude trénovat Kazachstán. Na lavičce Fastavu ho nahradí Pivarník

Trenér Michal Bílek krátce před startem jarní části ligy opustil fotbalisty Zlína a převezme reprezentaci Kazachstánu. Jeho nástupcem se stal Roman Pivarník, jak oznámil klub na tiskové konferenci.

Zlín (Aktualizováno: 12:40 17. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek na tisková konferenci po kvalifikačním utkání s Arménii

Michal Bílek na tisková konferenci po kvalifikačním utkání s Arménii | Foto: Filip Jandourek

V hledáčku Zlína byl Pivarník i loni v létě, ale kvůli smlouvě v Brně nakonec nepřišel.
Bývalý reprezentační kouč Bílek trénoval Zlín od loňského května, smlouvu měl do 30. června 2020.

„Jsem rád, že jsme se domluvili na této spolupráci. Myslím, že to bude fungovat a bude to úspěšné spojení. S panem Pivarníkem jsme se domluvili na spolupráci na dva a půl roku. Už ode dneška přebírá tým,“ řekl na tiskové konferenci k novému kouči manažer zlínského klubu Zdeněk Grygera.

V nejvyšší soutěži vedl Pivarník naposledy Brno, s nímž loni sestoupil. Zbrojovku pak trénoval i ve druhé lize, ale během podzimu byl odvolán. V minulosti působil v Jihlavě, Olomouci, Bohemians 1905 a Plzni.

Michal Bílek odchází trénovat kazašskou reprezentaci. Ta už českého trenéra měla. V letech 2011 až 2013 je vedl Miroslav Beránek. Do loňského roku koučoval tým Bulhar Stanimir Stoilov. Kazachstán se v kvalifikaci mistrovství Evropy 2020 utká s Belgií, Ruskem, Skotskem, Kyprem a San Marinem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme