Hlavní obsah

USA podezírají Huawei z možného odcizení obchodního tajemství

Spojené státy vyšetřují čínskou telekomunikační společnost Huawei kvůli podezření na možnou krádež obchodních tajemství. Informoval o tom s odkazem na nejmenované zdroje list The Wall Street Journal (WSJ). Podezření se týká i technologie, kterou operátor T-Mobile používá k testování chytrých telefonů.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Logo Huawei

Článek

Mluvčí společnosti Huawei i amerického ministerstva spravedlnosti odmítli záležitost komentovat. Vyšetřování by mělo být součástí série občanskoprávních žalob.

V jedné z nich porota přiřkla Huawei odpovědnost za odcizení robotické technologie vyvinuté laboratoří T-Mobile v Bellevue ve státě Washington.

Některé západní země viní Huawei, že se prostřednictvím svých zařízení podílí na čínské špionáži. Tato nařčení v úterý odmítl její zakladatel Žen Čeng-fej. USA zvyšují v otázkách krádeží technologií na Čínu tlak a hrozí jí uvalením dalších obchodních překážek.

V Kanadě byla minulý měsíc zadržena finanční ředitelka Huawei Meng Wan-čou. Zatčena byla na žádost Washingtonu a ten nyní usiluje o její vydání do USA. Její zatčení zkomplikovalo jednání o obchodních vztazích mezi USA a Čínou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám