Účast v Dřevěné stavbě roku určitě doporučujeme Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Přihlaste svou dřevěnou stavbu do ankety Dřevěná stavba roku 2019. Své návrhy i realizace dřevěných hřišť, konstrukcí, moderních dřevostaveb, roubenek, srubů a interiérů můžete hlásit do 15. února 2019. Účast v anketě určitě doporučuji, říká Irena Truhlářová ze společnosti ARCHCON atelier, s.r.o., která se přihlásila již několikrát.

Do DSR jste se přihlásili už šestkrát. Z jakého důvodu?

Anketu vnímám jako efektivní způsob prezentace naší práce a také jako možnost změřit síly s kolegy z našeho dřevěného oboru.

Vidíte za tu dobu u ankety nějaký posun?

Ano, myslím, že se anketa za ta léta stala organizovanější a profesionálnější. Konkrétně se mi líbí například grafika posledních ročníků.

Pokud se budete do ankety hlásit i letos, jakou dřevěnou stavbu plánujete přihlásit? V čem je zajímavá?

Chystáme se přihlásit několik děl. Například „Klub u řeky“, kde jsme měli možnost navrhnout dřevěnou konstrukci i pro jiný objekt, než je rodinný dům. Letos bychom se rádi zúčastnili i v kategorii Dřevěné interiéry s netradiční expozicí z dřevěných panelů.

Jaké další zajímavé projekty Vaše firma navrhovala? V čem vynikáte?

Nyní máme pod pokličkou několik projektů, u nichž pracujeme s organickými tvary. Měli jsme tu radost podílet se na opravdu dřevěné administrativní budově společnosti Patok nebo dřevěné nástavbě školy v Čakovicích. Vynikáme v našem velmi individuálním přístupu.

Výstavba dřevostaveb u nás dlouhodobě roste. Kde vidíte trh s dřevostavbami za 10 – 20 let? Na jaké výzvy se připravujete?

Velmi bychom si přáli posunout se na úroveň Rakouska. Dostat dřevo do budov pro veřejnost a růst nahoru. Kdyby se normou povolené čtyřpodlažní dřevostavby staly standardem (třeba do krásných 5 let), myslím, že bychom měli skvělý odrazový můstek pro změny norem a další růst až k vysněným dřevěným mrakodrapům. I když v tomto jsem realista a osobně se nebráním kombinaci technologií.
Dřevěná stavba roku 2018
Dřevěná stavba roku 2018

Doporučili byste účast v anketě i Vašim kolegům z oboru? Na co je dobré si dát při registraci pozor?

…sice se nám tím zvýší konkurence, ale protože zdravé soupeření nás posouvá kupředu, tak bych účast kolegům určitě doporučila. Po mnoha účastech vidím, co nejvíce ovlivňuje úspěch díla – kromě kvalitního a neotřelého návrhu je to zejména způsob prezentace. Doporučila bych zaměřit se na kvalitu vizualizací či fotografií – to je ten hlavní faktor, který rozhoduje o úspěchu.

Přihlášky podávejte do 15. února na webu www.DrevenaStavbaRoku.cz. Všichni soutěžící přihlášení do 31. ledna dostanou zdarma zpětnou vazbu na prezentaci svého díla tak, aby měli co největší šanci uspět. O vítězích rozhoduje odborná porota a laická veřejnost. Vítězové budou známi už 10. dubna 2019. Cílem projektu, který vyhlašuje Nadace dřevo pro život už po deváté, je podporovat dřevěné stavby ve všech jejich podobách.
Nadace dřevo pro život Poslat poptávku