Rebel Yungblud míří do pražského Futura

Yungblud | Zdroj: facebook.com/yungblud

Po takřka vyprodaném turné naskrz UK zamíří nyní Yungblud i do Prahy. Futurum Music Bar jej okusí už 23. ledna.

Na Yungbludovi se podepsala láska k Bruce Springsteenovi a Chrisu Diffordovi ze Squeeze, jež má rád prakticky po celý svůj život. Do not mu hraje i fakt, že patří mezi multiinstrumentalisty ovládající kytaru, basu, bicí i piano. S kytarou laškoval už od dvou let a vlastní texty začal skládat o osm let později.

Čtěte také: Nejzajímavější desky roku 2018: Rozmanitý Post Malone, zlomený Mike Shinoda a Marpo bez žánrových hranic

Kvůli nastartování kariéry se z Yorkshiru přestěhoval do Londýna. Tam sbíral inspiraci především při poslechu The Clash, Arctic Monkeys nebo N.W.A. Debutový singl I Love You, Will You Marry Me a debutové EP sklidilo velmi kladné hodnocení od předních hudebních médií. Po vydání pilotního alba si podmanil i světové festivaly včetně německého Rock Am Ring.

23. ledna vystoupí v pražském klubu Futurum. Vstupenky jsou však bohužel vyprodané.


Napište komentář

Karolína Kaufmann
O Karolína Kaufmann 360 Článků
Hudba je život! I po těch letech se jí nevzdávám ani teď, kdy už je v dosavadním životě těžší si na ni udělat pořádně čas a věnovat se jí. Miluju punkrock, rock (na tom jsem vyrostla), určité odnože metalu, ale stejně tak mám občas chuť na vážnou hudbu nebo ska. Prošla jsem přes iPunk.cz, MonsterMusic.cz, musicserver.cz a nyní jsem zpátky v Monsteru, který mi je nebližší.