5 seriálů, na které koukat, pokud se letos chystáte na vejšku

17. 1. 2019 | Studentský život

Všichni koukáme na seriály a přiznejme si, že často namísto studia. Vlastně se dá říct, že právě díky škole se z nás stávají seriáloví experti. A protože Trůny už jste nejspíš viděli a HIMYM citujete z paměti, připravili jsme pro vás kompilaci „retro“ seriálů, které sjížděly devadesátkový děti.

No a jelikož pro pořádné drama není lepšího prostředí než střední škola, tak právě kolem ní se točí naše top pětka nabitá postavami, které se hledají a připravují se na ten osudný den, kdy vstoupí do světa dospělých. Stejně jako vy, kteří letos maturujete a chystáte se na vysokou školu.

Machři a šprti

Jedna série stačila k tomu, aby se seriál stal kultovním. Ukazuje život bez pozlátka, kriticky, ale i s vtipným nadhledem. Každopádně je to nejblíž, co se kdy dostanete ke skutečnému životu na střední škole prostřednictvím obrazovky. Seriál byl po osmnácti epizodách zrušený. Producenti tvůrcům vytýkali, že je moc depresivní.

O.C.

Krásné prostředí, krásní lidé a jako bonus je O.C. ten typ seriálu, na který budete koukat jednoduše proto, že vás zajímá, co se stane dál, kdo umře a jak to celé skončí. Nechybí drogy, alkohol, zbraně -prostě nic z toho, co očekáváte od seriálu. Vraťte se zpátky do minulosti, kdy teplákovky byly značkou luxusu a nosily se do těch nejdražších restaurací. A vůbec všude.

Gilmorova děvčata

Seriál nabitý popkulturními referencemi tak moc, že vás donutí sedět u googlu hluboko do noci. Kromě obligátních vztahových dramat, se v seriálu nejvíc řeší, kam se hrdinky půjdou najíst, kde si dají další kafe, a že Lorelai pracuje a Rory studuje. Když si to tak vezmete, často se tam vlastně skoro nic neděje. Což je občas nesmírně uklidňující. A navíc zábavné, když to umíte okecat tak jako Gilmorky.

Roswell

Tři středoškoláci v malém zapadákově v Novém Mexiku zažívají první lásky. Klasická premisa seriálu ze středoškolského prostředí, zdálo by se. Jenže Max, Isabel a Michael nejsou obyčejní studenti, jsou to totiž mimozemšťané se superschopnostmi. A když se mimozemšťan nebo mimozemšťanka zamiluje do člověka může to skončit jedině tragédií. Takže je Roswell vlastně Romeo a Julie. Krát tři.

Tak tohle je můj život

Tři slova. Mladý Jared Leto. V tomto předčasně ukončeném seriálovém pokladu si střihne románek s Claire Danes, kterou jste již možná viděli brečet v seriálu Homeland. Tak tohle je můj život obsahuje pořádně napínavou milostnou zápletku, klasický boj rodič-dítě, teenagerskou rebelii a jeden z největších cliffhangerů v celé seriálové historii. Tak na co čekáte?