Hlavní obsah

Frustrovaná Plíšková rozmlátila raketu. Věří však, že letos bude lepší

Melbourne/Praha

Dešťová přeháňka donutila Kristýnu Plíškovou a její soupeřku Šuaj Čang během druhého kola na Australian Open schovat se za stavu 6:3 a 1:1 do útrob stadionu. Když se pak hráčky vrátily na kurt, vypadalo to, že Češce přestávka prospěla. Vedla už 5:2. Avšak pak se jí přestalo dařit, a když Číňanka set otočila, rozmlátila Plíšková vzteky raketu.

Foto: Profimedia.cz

Kristýna Plíšková v utkání 2. kola Australian Open v Melbourne.

Článek
Fotogalerie

První set byl v režii Čang Šuaj, čínská tenistka ve druhém kole Australian Open brzy vedla nad Kristýnou Plíškovou 3:0. Nakonec ho ovládla 6:3. Ve druhém setu za stavu 1:1 v Melbourne začalo pršet a utkání bylo na hodinu přerušeno. Když se hráčky vrátily na kurt, vypadalo to, že pauza prospěla Češce.

Plíšková vedla už 5:2. Za stavu 5:3 podávala na vítězství v setu, avšak možnost zahrát si třetí set nevyužila. Navíc Šuaj Čang se začalo dařit a otočila na 6:5. To šestadvacetiletou Plíškovou natolik rozlítilo, že vzteky na lavičce rozmlátila raketu. Ani to však frustrovanou tenistku nenakoplo a zápas prohrála po setech 3:6, 5:7.

„Hodně jsem se trápila se servisem, za což může nová raketa,“ vysvětlovala Plíšková po utkání v rozhovoru pro web Tenisový svět. „Jednou podávám výborný game, podruhé dělám dvojchyby. Soupeřka navíc hrála super, nedala mi míč skoro zadarmo. Tenhle zápas je zklamání, protože ve třetím setu nikdy nevíte, co se stane.“

„Po té pauze už jsem byla lepší, o to víc mrzí, že jsem to nedotáhla,“ litovala. „Ale s výkonem, jaký zatím letos předvádím, se cítím lépe, takže věřím, že je to na dobré cestě,“ uzavřela sto první hráčka světa. Ke zlepšení by jí měl pomoci i její nový kouč Tomáš Lašák a také rada jejího slavnějšího dvojčete Karolíny, být na kurtu agresivnější.

Karolína Plíšková v hektické koncovce duelu s Marií SakkariovouVideo: O2 TV Sport

Také Karolína má s vybitím vzteku na své raketě zkušenosti. Loni na turnaji v Římě po špatném rozhodnutí o autu a následné prohře, bušila po utkání raketou do umpiru, na kterém seděla rozhodčí Marta Mrozinská. Za svůj čin vyfasovala pokutu. O jakou částku šlo, nezveřejnila, avšak stejnou sumu se rozhodla poslat i na dobrou věc.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články