InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fantastický úspěch! Dívčí enkláva HBC Prachatice ovládla turnaj v Kralupech

KRALUPY NAD VLTAVOU – V sobotu 12. ledna se vydal dívčí hokejbalový tým „Horalek“ HBC Prachatice na první letošní turnaj žen, který se hrál systémem 3+1 a účastnilo se ho šest ženských družstev. Horalky v sestavě Tereza Kotlíková, Jolana Becková, Sanny Uhlíková, Veronika Červíková, Patricie Plecerová, Justýna Plecerová, Tereza Šmídmajerová, Kristýna Štěpková, Martina Landová a Barbora Matějková celý turnaj dokonale ovládly a přivezly si domů zlatý pohár. Svěřenkyně trenérského dua Petr Bárta – Miroslav Kotlík za sebou nechaly druhou Plzeň Litice, třetí H.A.K. Pardubice, čtvrté Fretky A, páté Ústí nad Labem i poslední šesté Fretky B.

Na úvod se Horalky střetly v základní skupině B s týmem HBC Fretky B. Utkání mělo jednoznačný průběh, výborná týmová hra, podpořená bezchybným výkonem brankářky Uhlíkové, přinesla hladké vítězství 3:0. Ve druhém zápase čekal na prachatické hokejbalistky soupeř o poznání těžší – HBC H.A.K. Pardubice. Na minulém turnaji s ním děvčata dvakrát prohrála, zvláště porážka ve finále byla velmi bolestivá. Horalky se ale nyní soupeřek nezalekly, vstřelily dva góly, Uhlíková zopakovala čisté konto a mohl se slavit dílčí úspěch – postup ze skupiny B do semifinále z prvního místa.

V semifinále čekal na Prachatice silnější tým Fretek A. Také tyto soupeřky ale hned narazily na rozjetý vlak jménem HBC Prachatice. Výsledkem této srážky byla sedmigólová kanonáda a na druhé straně hřiště už třetí čisté konto na turnaji pro brankářku Uhlíkovou. Ve finále se potkaly dva dosud neporažené týmy – HBC Prachatice a HBC Plzeň Litice. Pikantností tohoto souboje byla skutečnost, že Prachatičtí půjčili Plzeňským na celý turnaj gólmanku Justýnu Plecerovou, která měla velký podíl na postupu Plzeňských až do finále, když zvláště v semifinále vychytala vítězství v samostatných nájezdech. Vlastní finálový zápas byl vyrovnaný, hrál se ve vysokém tempu, jakoby za sebou děvčata neměla žádné zápasy. Nicméně výborný týmový výkon, hra ze zajištěné obrany a jistota v brance znamenaly vítězství Prachatic ve finále 5:2 a celkové prvenství na turnaji! Veleúspěšné trenérské duo Kotlík – Bárta může být spokojeno jak s výsledky, tak s hrou, kterou jejich tým po celý turnaj předváděl.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace