Žena si 25 let neodlíčila řasenku. Její oči na to doplatily šíleným způsobem!

Žena si 25 let neodlíčila řasenku. Její oči na to doplatily šíleným způsobem! Zdroj: www.shutterstock.com

Určitě i vám se už někdy stalo, že jste se večer zapomněly odlíčit a šly jste spát s řasenkou. Všechny ale víme, že by se nám to stávat nemělo. Tato žena z Austrálie si ovšem svou řasenku neodlíčila dlouhých 25 let! Jak tato žena dopadla?

Pravidelné a důkladné odličování je nedílnou součástí naší péče o pleť. Sem tam se nám sice může stát, že po večírku padneme do postele neodlíčené, nemělo by to však být pravidelností. Jinak bychom totiž mohly dopadnout jako tato žena z Austrálie.

Doufáme, že se žena ze svého jednání poučila. Zdroj: www.dailymail.co.uk

Theresa Lynch z Austrálie si ve svých 25 letech myslela, že přišla na zázračnou věc – večer, když jde spát, se neodlíčí a ráno bude stačit líčení jen poopravit. Vždy si tak nanesla novou vrstvu řasenky nebo jiného líčidla. Takto to praktikovala předlouhých 25 let.

Ač se nám to může zdát šílené, Theresa byla velmi překvapená, když ji začalo šíleně pálit oko. Vydala se tedy k očnímu lékaři, který po vyšetření zůstal v absolutním šoku! Když se jí podíval na spodek očního víčka, zjistil, že ho má neskutečně zanícené. Po víčku měla rozeseté černé tečky, které začaly být pro Theresu velmi bolestivé. Jednalo se samozřejmě o zbytky řasenky, která se po léta na víčku usazovala.

Takhle vypadalo zespodu ženino víčko Zdroj: www.dailymail.co.uk

Lékařům pak následně trvalo přes 90 minut, než se jim podařilo oko vyčistit a chirurgicky odstranit veškeré zbytky řasenky. Ženě zůstala na víčku i rohovce trvalá jizva, mohla být ale ráda, že na oko neoslepla úplně. Věříme, že tato zkušenost ji dostatečně poučila a bez pravidelného odlíčení a čištění pleti se už neobejde.

Co vše se může stát s vaší pletí, pokud se o ni nebudete pravidelně starat, si můžete přečíst v tomto článku.

Autor:
Publikováno: 16. 1. 2019 09:56 Nahlásit obsah