Hlavní obsah

Strakonickým komunistům zmizelo 30 tisíc, služební auto i místopředseda

– Strakonice • Aktualizováno
Právo, orh

Kancelář okresní organizace Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) ve Strakonicích navštívil někdy v minulých dnech zloděj. Z trezoru ukradl třicet tisíc korun. Spekuluje se o tom, že peníze mohl ukrást někdo z místního vedení. Policisté se k tomu však zatím nevyjadřují.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Pachatel z kanceláře odcizil kolem 30 tisíc korun, kdy část peněz byla uložena v příručním trezoru. Ke krádeži mělo dojít někdy v době od 10. ledna 2019 do 16. ledna,“ sdělila Právu mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Připustila, že na místě krádeže nebyly stopy po vloupání. Podezření tak může padnout i na členy místní organizace, kteří kancelář používají. „Zatím nechceme nic komentovat, případ je teprve na začátku,“ dodala Nováková.

Předsedkyně jihočeské KSČM Alena Nohavová uvedla, že dosud nemluvila s šéfkou strakonických komunistů, která byla ve čtvrtek na operaci.

Místopředseda podezření nemá

„Paní předsedkyně je dnes na dlouho plánovaném lékařském zákroku, takže nemám přesné informace. Vím pouze, že došlo k odcizení určité částky a byly zajištěny stopy. Na přání policie nemůžeme podávat žádné další informace,“ dodala Nohavová.

Druhý místopředseda strakonických komunistů Ivo Přikryl uvedl, že neví, kdo by mohl peníze odcizit. „Nemám na nikoho podezření. Včera jsem mluvil s naší předsedkyní, která je dnes na operaci oka. Vše je na vyšetřování policie,“ konstatoval Přikryl.

První místopředseda strakonické KSČM Martin Rataj není nejméně dva dny k nalezení, stejně jako služební automobil stranické organizace. O tom, kde se Rataj nalézá, nemají ponětí ani jeho soudruzi. Právu Rataj nebral ve čtvrtek telefon.

Reklama

Výběr článků

Načítám