První setkání kolínských politiků se odehraje 11. února, půjde o uzavřené jednání a tématem bud rozvoj sportovní infrastruktury v Kolíně. „Mělo by se to týkat témat, která přesahují jedno volební období. Tomu byla dána nějaká vize, posloupnost jednotlivých akcí a investic, které by se v Kolíně měly udát,“ vysvětlil Vít Rakušan.

Představa vedení města je taková, že kolegům pošlou podklady. Kdo se ale kulatého stolu zúčastní? „Je otázkou, koho pozvat, hledáme na to klíč, jestli od nějakého volebního výsledku, nebo nikoliv, co jsou relevantní politické strany,“ uvedl starosta.

Nepůjde ale v případě o kulatého stolu o dublování práce komisí rady města? „Chceme zajistit to, že pokud se dohodneme na nějakém postupu, který vychází z odborných podkladu, budeme vycházet z toho, co se dohodlo na sportovní komisi. To má zaručit, že i když se za nějakou dobu vymění radniční vedení, tak ve stěžejních rozvojových strategických oblastech bude shoda,“ odpověděl starosta Vít Rakušan.

Vodní svět Kolín
Rozšířit Vodní svět Kolín? Je to ale otázka priorit, říká místostarosta

V budoucnosti tak bude podle vyjádření města podobně stěžejní rozhodování v oblasti provozování vodohospodářské infrastruktury. „Momentálně jsme vázáni koncesním desetiletím řízením, kdy infrastrukturu provozuje Vodos. Můžeme se bavit, jestli Kolín za osm let bude mít dostatek finančních prostředků a personálních kapacit na nějaké samoprovozování,“ nastínil starosta. V takovém případě – pokud by panovala shoda – by bylo nutné vytvářet velkou finanční rezervu. „To jsou věci, na které je potřeba dlouhodobě alokovat peníze v rozpočtu,“ poznamenal.

Další témata mohou být například rozšiřování vodního světa, rekonstrukce zimního stadionu, úprava fotbalových stadionu. „Třeba kulaté stoly nebudou fungovat vůbec a řekneme si, že to je jen další platforma k tomu, abychom se hádali. Pokud to výstupy mít bude, ukáže se, že za pokus to stojí,“ dodal Vít Rakušan.

Vedení Kolína otevíralo bednu přání. Co si přáli Kolíňáci v letošním roce?
Bedna přání: Kolíňáci si přejí opravené silnice i cyklostezku do Kutné Hory