Prostreno.cz

Zajděte si na masáž. Posílíte imunitu a budete lépe spát

Ještě jste nepoužili ten dárkový poukaz do masážního salonu, co vám od Vánoc leží v šuplíku? Napravte to, než vám propadne! Nejenže si při dané proceduře pořádně odpočinete, na své si přijde i vaše zažívání a obranyschopnost!

Přemýšlíte, jakým způsobem se při momentálních mrazivých teplotách co nejlépe zrelaxovat? Skočte si na masáž! Věřili byste tomu, že právě ona je nejstarší formou terapie? Neméně zajímavé je také to, že existuje kolem stovky různých druhů, přičemž jednotlivé metody se mezi sebou vzájemně prolínají. Co vy na to, nemáte chuť třeba na švédskou, reflexní, lymfatickou, medovou, vodní či ajurvédskou? To máte vlastně celkem jedno, neboť tato pozitiva vás neminou tak jako tak!

Konec zažívacích obtíží. A to jako vážně

O zácpě se sice nahlas moc nemluví, nicméně je jasné, že občas postihne asi každého – bohužel. Příčinou téhle lapálie bývá dle názoru odborníků citlivá reakce organismu na změnu prostředí, špatné stravovací návyky nebo sedavý způsob života. Kdekdo by přísahal, že jediné východisko z tak neblahé situace představuje užití silného projímadla. Vidíte to stejně? Pak vás vyvedeme z omylu. Američtí vědci na základě své studie, jejíž závěry byly publikovány v magazínu International Journal of Nursing Studies, tvrdí, že vyvíjení tlaku na svaly a tkáně může „prolomit zažívací ledy“ už za několik málo minut. No vida…

Nespavost? Té už odzvonilo

Není žádným tajemstvím, že ze spánkové deprivace nic kloudného nekouká. Nedostatek nočního odpočinku vám klidně může „přihrát“ potíže s pamětí i soustředěním, deprese, zvýšené riziko cukrovky nebo nějaká ta kila navíc. Jenže co když se vám prostě nedaří zabrat, a co hůř, stává se to často? O důvod víc, proč se svěřit do rukou zkušeného maséra. Alespoň to by vám doporučili američtí experti z Miamské univerzity, kteří se domnívají, že tenhle relax řeší všechny problémy s nechtěnou bdělostí.

Zaručené posílení obranyschopnosti

S dalším zajímavým poznatkem nedávno přišli i kalifornští lékaři působící na Cedars – Sinai Medical Center. Když tito experti podrobně zkoumali blahodárné schopnosti masáže, což si přizvaní dobrovolníci zřejmě náležitě užili, odhalili pozoruhodný fakt. Z poznatků jejich pohodového průzkumu totiž vyplynulo, že lidé, kteří se touto terapií nechávají rozmazlovat pravidelně, vykazují větší počet lymfocytů, což jsou typy bílých krvinek přispívající k posílení imunitního systému. I takhle se tedy dá elegantně vyhnout virózám a bacilům!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat