Vstupenky online

Hokej na dřeň aneb přímý souboj o druhou příčku, Valaši hostí Kladno

Jan Tajzler • 17.01.2019

Základní část míří k cílové rovince a jednotlivé celky se snaží vybojovat co nejlepší možné postavení v tabulce před zahájením vyřazovacích bojů. Sobotní 48. kolo nabídne velkolepý šlágr, ve kterém se druhý Vsetín střetne se třetím Kladnem. Aktuální sousedy v tabulce dělí pouhé tři body, při čemž Valaši mají ještě zápas k dobru. Na to se ovšem svěřenci trenérů Dopity a Jenáčka rozhodně spoléhat nehodlají a v domácím prostředí udělají vše pro zisk cenných tří bodů. Bitva mezi Valachy a Rytíři odstartuje na vsetínském Lapači v 17:30 a vy se můžete opět těšit na bohatý doprovodný program. Pokladny zimního stadionu budou otevřeny již od 16:00.

Poslední vzájemné zápasy:

3.KOLO ST 12.9.18:00

Kladno - Vsetín 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. J. Strnad (Bláha, Vildumetz), 12. T. Kaut (Redlich), 43. Zikmund (Bláha), 48. Zajíc (J. Strnad), 60. T. Kaut – 34. Karafiát (Theoret, Holomek), 58. Jonák (Pechanec).

18.KOLO ST 24.10.18:00

Vsetín - Kladno 2:1sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 55. Rob (Slováček, Pechanec), rozh. náj. Pechanec – 16. J. Říha (Vampola, Zikmund).

33.KOLO PO 10.12. 17:10

Kladno - Vsetín 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Plekanec (J. Strnad, Vampola), 13. Kružík (T. Kaut, Redlich), 27. J. Strnad (Kubík, Vampola), 49. Zikmund (Svedlund, Machač), 52. Zikmund (Machač), 60. J. Strnad – 12. Rob (Pechanec, Teper), 29. Rác (Mikuš), 41. Pechanec (Jenáček).

Dobýt Lapač, tak zní cíl Rytířů

Kladno si v posledních zápasech drží stabilní formu, Rytíře může z posledních pěti utkání mrzet akorát zaváhání ve Frýdku-Místku, kde se Středočeši museli sklonit domácímu výběru po prohře 3:5. Právě toto zakolísání Rytíře srazilo na aktuální 3. místo, ze kterého však ztrácejí na druhý Vsetín pouhé tři body. Rezerva na čtvrté České Budějovice činí čtyři body. Rytíři v posledních utkáních sváděli bitvy s celky bojujíc o elitní osmičku, nyní je po delší době čeká přímý kontakt s konkurentem z první čtveřice.

Kladenský tým zatím marně čeká na nástup Jaromíra Jágra. Předpokládat se nedá ani start dalšího hvězdného odchovance. Tomáš Plekanec nejspíš bude během víkendu plnit povinnosti v extraligové Kometě, která hraje v pátek i v neděli. Nicméně s Plekancem mohou Rytíři počítat do vyřazovacích bojů. Momentálně však Kladno táhne vsetínským fanouškům dobře známý Petr Vampola, nejproduktivnější Rytíř si připsal vstřelil jedenáct branek a na dalších jednatřicet asistoval, z bilance Vampoly je tak jasně patrné, že brankové příležitosti spíše tvoří než zakončuje. Kanonýrem v kádru Středočechů je Ladislav Zikmund, jenž měl lví podíl při vítězství Kladna v posledním vzájemném utkání proti Vsetínu, nejlepší střelec Kladna čítá na kontě dvacet branek a dvanáct asistencí. Trio nejproduktivnějších borců v týmu Kladna uzavírá Jakub Strnad (15+16).

Obrana Kladna se může opřít o schopnosti Jiřího Říhy, ten svému týmu krom obranné činnosti vypomáhá také v útoku, jeho bilance 11+11 hovoří za vše. Druhý produktivní bek se jmenuje Brandon Nash, stejně jako Říha posbíral dvaadvacet kanadských bodů, ale ve Vsetíně si jej pamatuji hlavně pro nepřiměřený zákrok na Davida Březinu, Nash si po faulu na vsetínského útočníka pět zápasu nezahrál.

Brankoviště Kladna je rovnoměrně rozděleno mezi zkušenost a nadějné mládí. Jak Lukáš Cikánek tak i David Brízgala odchytali dvaadvacet utkání, přičemž mírně lepší statistiky vykazuje zkušenější Cikánek, jenž momentálně chytá s úspěšnosti lehce nad 92%, průměrně pak inkasoval 2,22 branky na zápas, jeho mladší kolega Brízgala pak vychytal úspěšnost zákroku na úrovni 91,15%, průměrně inkasoval 2,70 branky na utkání.

Vsetín: Valachy čeká další šlágr, zastaví i Rytíře?

Vsetínský tým má sice za sebou splněnou povinnost, když ve středečním utkání uspěl na ledě poslední Kadaně a přivezl všechny body po jednoznačném vítězství 5:1. Vsetínští však v novém roce prožívají šlágrové soboty. Nejprve dokázali zastavit Jihlavu na jejím ledě (3:2). O týden později přivítali dalšího konkurenta z elitní čtverky, českobudějovický Motor odjel po úspěšném obratu zelenožlutých bez bodu po porážce 2:3. Nyní se Vsetín připravuje na další velkolepý souboj. Proti Rytířům Vsetín letos vydoloval dva body, když v domácím utkání musel rozhodovat o vítězství až v samostatných nájezdech. Již nyní je tedy jasné, že v případě konečné rovnosti bodů obou mužstev se bude na lepší umístění těšit družina Rytířů, a právě proto touží Vsacané svému soupeři odskočit již v sobotu na šestibodový rozdíl, k tomu všemu by ještě měli utkání k dobru, ale nepředbíhejme.

Vsetín se v posledních utkáních může spolehnout na vyrovnaný výkon všech formací. Ovšem i nadále je hnacím Motorem Valachů druhá útočná formace. Vsetínský snajpr Luboš Rob si v Kadani připsal již třiatřicátou trefu v sezoně a se svými góly již může pomýšlet na mety v historických statistikách druhé nejvyšší soutěže. Dvorním nahrávačem vsetínského týmu je Antonín Pechanec (17+34), opomenout nesmíme ani Víta Jonáka (18+27).

Zdařilou sezonu prožívá v defenzívě také Ondřej Slováček, jenž v případě potřeby nezapomíná ani na své útočné kořeny (9+21). Mimořádnou bojovnost a rovněž i snahu ohrozit soupeře předvádí Jakub Teper (4+15). V brankovišti Vsetína se nadále střídají David Gába s Janem Šelepněvem, oba maskovaní muži předvádějí vyrovnané výkony a trenéři Jenáček s Dopitou mají před bitvou s Rytíři příjemné starosti o volbě koho do brány.

Jak už jsme vás informovali, utkání s Kladnem doprovodí akce Hokej na dřeň 4. Již počtvrté se vsetínský klub pokusí nalákat do Národního registru kostní dřeně další potřebné zájemce. V rámci této akce nastoupí domácí Vsetín v netradičních červených dresech, které logicky odkazují právě na barvu krve. Těšit se také můžete na bohatý doprovodný program, opět vás čeká střelba na branku o hodnotné ceny a samozřejmostí už se na vsetínském Lapači stává také tombola 50:50. Úvodní vhazování sobotního šlágru mezi Vsetínem a Kladnem je naplánováno na tradičních 17:30, pokladny zimního stadion se otevřou již v 16:00.

Partner utkání: M&V

Firma M&V spol. s r.o. Vsetín, velkoobchod nářadím, nástroji a stroji, byla založena v roce 1991 a o dva roky později zahájila vlastní obchodní činnost. V naší nabídce najdete nářadí a nástroje na obrábění kovů a dřeva, upínací nářadí, brusivo, měřidla, včetně elektrického ručního nářadí a malých obráběcích strojů. Disponujeme největším skladem v České republice a zastupujeme více než tři sta výrobců. Za těchto podmínek jsme schopni operativně uspokojovat komplexní požadavky odběratelů v tuzemsku i zahraničí a poskytovat jim obchodnětechnické služby. Více zde.

Opět se můžete těšit na přestávkovou soutěž s BR Servis

Po úvodních zápasech, kdy soutěž odstartovala, se v soutěži fanouškům příliš nedařilo vyhrávat. Ovšem nyní se již pravidelně vítězí a jednou už i padla nejvyšší cena a to voucher do fanshopu v hodnotě 2000Kč! O vouchery budeme hrát i v zápase s Kladnem. Stačí ve zpravodaji, který je zdarma, nalézt speciální nálepku a jste ve hře. Pak už jen zbývá pukem trefit jednu z děr v tabuli připevněné k brance a máte vyděláno! Na památku navíc dostanete i takovouto pěknou fotografii. Už se těšíme na další výherce!

Sestavy v posledním kole:

Kladno: Cikánek – Nash, Lakos, Veber, Hořava, Říha, Kehar – Svedlund, Vampola, Strnad – Kružík, Kaut, Redlich – Jelínek, Machač, Zikmund – O. Bláha, Vildumetz, Š. Bláha.

Vsetín: Šelepněv (Gába) – Jeřábek, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Jenáček, Ondračka – Vávra, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Klímek, Šilhavý, Vítek.

banner pod článkem