Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň před odletem do Španělska nadělovala, brankáře Ústí nad Labem pokořila šestkrát

Třetí přípravné utkání, třetí jednoznačné vítězství. Fotbalisté Plzně tentokrát porazili druholigové Ústí nad Labem 6:1. Obhájci mistrovského titulu, za které opět vstřelili gól nové akvizice Erik Pačinda a Jean-David Beauguel, tak navázali na předchozí domácí triumfy nad Ústím nad Orlicí (6:0) a Sokolovem (7:2). Nyní je čeká soustředění ve Španělsku.

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu proti Ústí nad Labem
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

"Jsem rád, že jsme dali hodně branek, a doufám, že naše ofenziva bude úspěšná i v dalších zápasech," řekl plzeňský trenér Pavel Vrba. "Protočili jsme 20 hráčů a dali příležitost celému širšímu kádru, teprve v Málaze začneme trošku pracovat na vytvoření základní jedenáctky," doplnil kouč.

Plzeň hrála proti Ústí opět 4x30 minut jako se Sokolovem. Dnes se prvního gólu fanoušci dočkali až v 56. minutě, kdy z dorážky skóroval Tomáš Chorý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně doma deklasovali Ústí nad Labem

Ve třetí a čtvrté čtvrtině se pak domácí výrazně zlepšili a navýšili vedení. V 63. minutě se z dálky trefil Marek Bakoš, chvíli po něm přesně hlavičkoval Pačinda a v 80. minutě dokázal rozvlnit síť i Tomáš Hořava.

Ústí sice snížilo zásluhou Lukáše Matějka, ale Viktoria v závěru ještě dvakrát udeřila. Akci Milana Havla zakončil Joel Kayamba, který dal premiérovou branku po zimním příchodu z Opavy, a ve 109. minutě se prosadil ještě Beauguel. Francouzský útočník zaznamenal ve třech přípravných duelech čtyři góly.

"Jsem samozřejmě rád, že se zatím ofenzivním hráčům daří, ale ono to není jen o jejich práci, ale o práci celého mužstva. To, že jsme dali tolik gólů ve třech utkáních, je jen dobře," uvedl Vrba.

V Málaze se Západočeši střetnou nejprve 23. ledna s čínským celkem Wu-chan Čuo-er, poté narazí na maďarský Puskás Akadémia, bulharský tým CSKA Sofia a také na New England Revolution ze zámořské MLS.

"Kádr zůstává stejný plus ho doplní hráči, kteří jsou po operacích. Uvidíme, jak na tom budou zdravotně a jestli se v závěru soustředění zapojí do zápasů. Zatím je to padesát na padesát," přiblížil Vrba a dodal, že kádr zúží až po soustředění.

Přípravné fotbalové utkání (hráno 4x30 minut):

Viktoria Plzeň - FK Ústí nad Labem 6:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky:
56. Chorý, 63. Bakoš, 72. Pačinda, 80. Hořava, 100. Kayamba, 109. Beauguel - 90. Matějka.
Plzeň: I. a II. čtvrtina: Hruška - Ekpai, Hejda, Piroch, Limberský - Petržela, Bucha, Hrošovský, Šulc - Kepl, Chorý. III. a IV. čtvrtina: Svaček - Havel, Procházka, Pernica, Kovařík - Pačinda, Čermák, Hořava, Kayamba - Beauguel, Bakoš. Trenér: Vrba.

Baník v Tipsport lize neztratil ani bod, rozloučil se výhrou nad Prešovem

Ani ve svém posledním vystoupení v Tipsport lize neztratil Baník Ostrava ani bod. Prešov porazil 2:1 a rozhodl o podobě finálového kvarteta pro závěrečný turnaj na Maltě. Základní část sice ovládli právě Slezané, ale už před startem soutěže účast odřekli, takže Mladou Boleslav, Brno a Slovan Bratislava doplní Táborsko.

Fotbalisté Baníku Ostrava
zdroj: Twitter Baník Ostrava

Ostrava jako jediný tým v TL neztratila ani bod a kombinované pořadí všech skupin ovládla o dva před Jabloncem. Protože však oba prvoligové kluby účast na Maltě odmítly, zahraje si místo nich v semifinále druholigové Táborsko, které obsadilo třetí místo díky lepšímu skóre před rovněž šestibodovými celky Příbramí, Vlašimí, Hradcem Králové a Brnem.

Zimní Tipsport liga:

Skupina D (Orlová): Ostrava - Prešov 2:1 (1:0)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články