Bad Kleinkirchheim – sjezdovky i lázně

Rakousko

Korutany pro lyžaře nabízejí vedle jiných skiareálů i Bad Kleinkirchheim. Pokud tedy přemýšlíte nad tím, kam do Rakouska vyrazit za lyžováním, určitě zvažte i tuto destinaci. Vedle jiných areálů má pro vás toto místo přichystané i lázně. Pojďme se tedy zblízka podívat na to, jak to zde vypadá.

Sjezdovky pro každého

Největším lákadlem je zde černá sjezdovka, která je chloubou zdejšího kraje. Je ovšem pravdu pro zkušené lyžaře. To však neznamená, že by zde neměli vyžití i ti, kteří tak mistrně lyžemi nevládnou. Pro ně tu jsou i jiné sjezdovky. Například zdejší červená je nenáročná, a přitom velice příjemná. Navíc vede téměř souběžně s tou černou. Ani rozdělení vaší skupiny tak nemusí znamenat odloučení na celé hodiny. To však není vše. Zdejší areál Bad Kleinkirchheum – St. Oswald nabízí více jak sto kilometrů sjezdovek. Černá je dlouhá osm kilometrů, červených je 78 kilometrů a modrých sjezdovkách zde můžete najít 18 kilometrů.

Bad Kleinkirchheim – lázeňské městečko

V údolí zdejších hor je pak stejnojmenné městečko. Jde o město, jehož historie, ale i současnost, je spjata s lázeňstvím. Z tohoto údolí a městečka pak sjezdovky vybíhají do všech stran. Navíc jsou poměrně blízko u sebe, takže nepotřebujete ani skibusy. Jedná se o pár metrů. Další výhodou areálu je počasí. Je zde neuvěřitelných 300 slunečných dní v roce. To také láká všechny ty lyžařské nadšence a turisty.

Mnoho dalšího vyžití

Pokud však nehledáte jen ty nejlepší svahy pro vaše prkno či lyže, určitě oceníte i mnoho dalšího vyžití pro turisty a návštěvníky areálu. Na místě, které se nachází pod vrcholem hory Strohsack (bez sto metrů dvoutisícovka), můžete využít infrasaunu. Když sem sednete, máte ven krásný výhled. Polopropustné sklo však zabrání ostatním dívat se na vás. Pod svahy je mnoho restauračních zařízení. Mezi vyhlášené zdejší restaurace patří. No a nakonec může Bad Kleinkirchheim nabídnout i již zmiňované lázně. Budete-li se chtít prohřát můžete využít služeb termálních Römerbad – Římských lázní.