Souhrn událostí uplynulého dne – 17.1.2019

Prazdroj vyrobil zkušební sérii sušenek z mláta

Plzeňský Prazdroj s pekaři vyrobil zkušební sérii sušenek z mláta, tedy ze zbytku ze sladu používaného při výrobě piva. Jsou ve sladké a slané variantě a cílem bylo zkusit z odpadních surovin vyrobit plnohodnotnou a zdravější variantu obvyklých sušenek, řekla ČTK Jitka Němečková, mluvčí pivovaru, v němž se nápad zrodil.

Prioritou pro změny krajiny budou suché oblasti, stát chce novelu

Úpravy, které zadrží vodu v krajině, by měla přinést novela o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech, jež chystá ministerstvo zemědělství. Prioritou budou nově oblasti zasažené suchem. Díky novele by měl Státní pozemkový úřad (SPÚ) možnost vykupovat pozemky pro úpravy za tržní ceny, nikoliv jen za úřední, jak je tomu nyní.

Pivovar Zubr od února zdraží půllitr sudového piva až o korunu

Přerovský Pivovar Zubr od 1. února kvůli rostoucím výrobním nákladům zvýší ceny půllitru sudového piva v průměru o 70 haléřů až jednu korunu. Novinářům to řekl ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Češi budou vyrábět brambůrky pro Balkán

České továrny na slané pochutiny v Choustníku a Hradci Králové, které patří do německé skupiny Intersnack, budou vyrábět pro chorvatský trh a další balkánské země. Právě na balkánských trzích chce Intersnack posílit.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info