Školáci se na nové sociální síti stávají obětí pedofilů. Mnozí rodiče nic netuší

pátek 18. ledna 2019 ·

Sociální sítě až od patnácti? Iluze. Jen na nové čínské sociální síti síti Tik Tok jsou tisíce českých školáků okolo devíti let. Děti na tuto síť sdílejí krátká videa, která sami natáčí. Často v nich figurují i jejich obnažená těla, v důsledku toho se tak mohou stát oběťmi kyberšikany nebo cílem pedofilů. Reportáž přináší server iDNES.


Kamil Kopecký (upol.cz)
Čeští rodiče zpravidla o dvojím životě svých dětí nemají ani tušení. Na síti Tik Tok jsou přitom tisíce a tisíce českých školáků. Mezi dospělými je poslední dobou pod palbou síť Facebook. Za neschopnost zabezpečit citlivá osobní data svých uživatelů i filtrovat škodlivý obsah. Jenže Facebook školáky nezajímá. Na mobily si instalují právě aplikaci Tik Tok sloužící k publikování krátkých videí.

Přesné počty dětí, které Tik Tok v Česku používají, neexistují. Usuzovat však jde z toho, že české školácké celebrity, které nahrávají videa pod přezdívkami jako Nachty, Mína či Naty, mají i 300 tisíc sledujících.

„Na záznamu se často objeví i obnažené části těla dítěte, které přitahují pozornost sexuálních dravců. A právě tato videa mají velmi vysokou návštěvnost a jsou cíleně vyhledávána, sdílena a rozšiřována. Děti se pak stávají vyhledávaným cílem a jsou prostřednictvím Tik Toku oslovovány dospělými uživateli. Následují žádosti o zaslání dalších sexuálně explicitních fotografií,“ konstatoval Kamil Kopecký z projektu E-Bezpečí, který je zaměřený proti kyberkriminalitě.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
18. ledna 2019 v 13:01  

že by se rodiče konečně začali starat o své děti?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.