O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čínská vláda podnikne sérii nových opatření včetně snížení daní pro malé podniky
2019-01-18 16:37:21 cri
Na začátku letošního roku čínská vláda podnikne sérii nových opatření na stimulaci vitality trhu a vyrovnání se s nátlakem zpomalení ekonomického růstu. Z nich nejdřív zveřejnila politiku ohledně snížení daní pro malé podniky, uskuteční ji za tři roky. Tato politika se stala začátkem série politik ohledně snížení daní v roce 2019 a o možnosti dát čínskému ekonomickému rozvoji obrovskou podporující sílu.

Podle zprávy příslušné organizace přinese politika ohledně snížení daní pro většinu čínských podniků výhody. Současně uvolnila platné normy pro malé a mikropodnikové podniky, to znamená, když celková výše aktiv je nižší než 50 milionů juanů, počet zaměstnanců je menší než 300, zdanitelný příjem je nižší než 3 miliony juanů.

Tentokrát snížení daní a snížení poplatků je skutečně bezprecedentní. Předpokládá se, že vytvoří dobrou tržní reakci.

Globální hospodářský pokles, neřešení čínsko-amerických obchodních sporů nevyhnutelně ovlivňovaly čínské hospodářství. Jako druhý největší ekonomický celek ve světě čínské opatření na vyrovnání se s různými výzvami přinese globální ekonomice obrovský posun.

V listopadu loňského roku čínský prezident Xi Jinping (Si Ťin-pching) na setkání se soukromými podnikateli řekl, že je třeba snížit daňové zátěže podniků, řešit otázky soukromých podniků ohledně financování, vytvořit spravedlivé konkurenční prostředí, chránit osobní a majetkovou bezpečnost podnikatelů, aby se podporovala tvořivost a rozvoj nevládní ekonomiky.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China