Prostreno.cz

Vitaminy, které udržují vaši pleť v kondici

Svatosvatě jste si slíbili, že o svůj zevnějšek začnete o něco více pečovat? V tom vám mohou pomoci jisté vitaminy, jež zpomalují stárnutí, zlepšují vzhled jizev, zabraňují tvorbě akné a podporují regeneraci kožních buněk. Poznejte je zblízka!

Po bezchybné a co nejpomaleji stárnoucí pokožce touží nejedna žena. Ani vy nejste žádnou výjimkou? Pak si při pohledu do zrcadla možná kladete zásadní otázku. Lze něčeho takového skutečně docílit? A pokud ano, co všechno ve svém životě budete muset změnit nebo obětovat? Pravdou je, že alfou i omegou úspěchu je vždy správná výživa. Které vitaminy platí za nejúčinnější zprostředkovatele krásy? Na to mají odborníci jasný názor!

Vitamin A jako regenerátor

Máte „áčko“ spojené výhradně s ostrým zrakem? Tato „ingredience“ mu opravdu prokazatelně svědčí, nicméně dobrodiní vykonává i jinde. O vitaminu A je všeobecně známo, že zvyšuje průtok krve, čímž napomáhá k lepší hydrataci pleti. Zároveň sehrává klíčovou roli v regeneraci kožních tkání, což je v otázce vhledu samozřejmě hodně důležité. Kde tohoto „parťáka“ naleznete? Bavíme-li se o potravinových zdrojích, doporučujeme zaměřit svou pozornost k mrkvi, sladkým bramborám, dýni, mangu a hovězím játrům.

Vitamin E vylepší vzhled jizev

Další látkou „do party“ je vitamin, jehož počáteční písmeno zaujímá v abecedě páté místo. Co všechno má pod palcem? Jako antioxidant přispívá k neutralizaci volných radikálů, tedy sloučenin, které poškozují buňky, zatímco značně urychlují proces biologického stárnutí. Tenhle osvědčený „omlazovač“ dále bojuje proti tmavým skvrnám a urychluje hojení narušených tkání, tedy jizev. Nelze nezmínit, že „éčko“ zároveň stimuluje tvorbu kolagenu a poskytuje hloubkovou výživu. Chcete vyzkoušet jeho schopnosti v praxi? Noste si z obchodu obilné klíčky, ořechy, mandle, sóju a olivový olej. Nezapomínejte ani na papriky, avokádo či špenát.

Vitamin K je prevencí akné

O tomto šikovném „pomocníkovi“ se ve vědeckém oboru povídá, že posiluje kosti, zvyšuje odolnost vůči různým infekcím a podporuje jaterní funkce. Není žádnou novinkou, že „káčko“ je nezbytné i pro srážlivost krve a nesmírně prospívá mozku. Co dál? Uplatní se také tehdy, potřebujete-li zabránit tvorbě nenáviděného akné i různých zánětů, jež nežádoucím kosmetickým patáliím jenom nahrávají. Málokdo tuší, že tato složka potravy rovněž minimalizuje otoky, a to nejen pod očima. Odkud ji můžete čerpat plnými doušky? Snadná odpověď, pochutnejte si na petrželi, celeru, chřestu, brokolici, kapustě a zelí!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat