Hrozivá slova Chovance v tisku: Vláda ČSSD zničí. Do Bruselu se nedostane nikdo. Jdu se léčit

18.01.2019 10:10

Ještě stále je poslancem, ale po březnovém sjezdu strany chce složit svůj mandát. Nesouhlasí totiž s angažmá sociální demokracie ve vládě s hnutím ANO. Podle něj si strana uškodila, ale nyní už by jej měla dokončit. Řeč je o Milanu Chovancovi (ČSSD), jenž poskytl rozhovor serveru Novinky.cz.

Hrozivá slova Chovance v tisku: Vláda ČSSD zničí. Do Bruselu se nedostane nikdo. Jdu se léčit
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Milan Chovanec na sjezdu ČSSD.

„Když se podíváte do historie na všechny strany, které byly ve vládě jako menšinový partner, tak na tom všechny prodělaly. Ať to byla Unie svobody, Věci veřejné, TOP 09, KDU-­ČSL. Mohli jsme vládu podpořit jako komunisté, zachovat si od vlády distanc a tvrdě prosazovat naše levicová témata,“ míní Chovanec s tím, že vláda stranu zničí. Podle jeho slov míří pod pět procent. 

Chovanec na sjezdu strany rozhodně nebude kandidovat do vedení partaje. „Chystám se odejít ze Sněmovny, musím vyřešit své zdravotní problémy, které mě pronásledují posledních pět let. Po několikaměsíční léčebné kůře se budu rozhodovat, co dál. Žádnou nabídku nemám,“ poznamenal s tím, že kandidovat nechce ani v krajských volbách. 

  • Původní text ZDE

A pesimistou je i co se týče evropských voleb. „Obávám se, že se do Evropského parlamentu nedostane za ČSSD nikdo. Ve vztahu k EU není strana čitelná. K tématu mluví i někteří naši poslanci naprosto odlišně. Oceňuji odvahu europoslance Pavla Poce postavit se do čela kandidátky,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…