Nvidia | Grafické karty | Monitory | G-Sync | FreeSync

Nvidia spustila slíbenou podporu FreeSync, stačí stáhnout aktualizované ovladače

Grafické karty od Nvidie budou kromě vlastní technologie G-Sync pro synchronizaci obrazu podporovat i konkurenční open source technologii Adaptive Sync, kterou využívá konkurenční AMD pod názvem FreeSync. Novinku Nvidia oznámila na letošním veletrhu CES a nyní už se dostává do praxe.

Podpora byla oficiálně spuštěna s nejnovějšími ovladači GeForce 417.71, které lze stáhnout na stránkách Nvidie nebo v rámci softwaru GeForce Experience v počítači. Pokud je ke grafické kartě připojený monitor s technologií Freesync, mělo by v ovladačích dojít k automatické aktivaci položky „Enable G-Sync, G-Sync Compatible“.

gsyncpanel-cropped.pnggeforcepanel-cropped.pngmonitor-osd.jpg
Ukázka z nastavení v ovladačích a v OSD monitoru (Zdroj: Techreport)

Pokud si ale nejste jistí, raději zkontroluje zapnutí FreeSync jak přes OSD v monitoru, tak i manuálně v ovladačích Nvidie pod položkou „Monitor Technology - G-Sync Compatible“. Novinka je dostupná pouze pro grafické karty současné a předchozí generace, tedy Turing (20xx) a Pascal (10xx).

Jak popisuje web Techreport, v některých hrách se objevují problémy se zobrazením a padáním, na vychytání chyb si zkrátka budeme muset pár verzí ovladačů počkat.

Diskuze (28) Další článek: Kanaďané mají technologii, která nabije elektromobil stejně rychle, jako trvá tankování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,