Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Agresivní muž byl zpacifikován policejní hlídkou

KLADENSKO – Oznámení o pobodané ženě se nezakládalo na pravdě. 

Policisté prvosledové hlídky oddělení hlídkové služby Kladno byli dne 17. ledna 2019 po sedmnácté hodině vysláni v rámci výkonu služby do ulice U Hvězdy v Kladně, kde byla údajně ve vozidle pobodána žena.

Policejní hlídka okamžitě vyjela na místo prověřit tento případ. Po příjezdu se policisté spojili s oznamovatelem, který uvedl, že muž cizí státní příslušnosti ve věku dvaačtyřicet let pobodal ženu a poté odešel z vozidla, které bylo zaparkováno v prostoru za místní školou. Žena vozidlo následně taktéž opustila. Dalším šetřením bylo zjištěno, že pachatel by měl být údajně ubytován na nedaleké kladenské ubytovně. Policisté přivolali další policejní hlídku, která vyjela propátrávat okolí po zraněné ženě. Policisté prvosledové hlídky se vydali pátrat po pachateli a prověřit ubytovnu zda se zde muž neukryl.  Při cestě na ubytovnu policisté spatřili na chodníku přicházející dvojici muže a ženy, kdy oznamovatel potvrdil, že se jedná o pachatele. Policisté ihned muže vyzvali k prokázání totožnosti, což odmítl učit a začal se rozčilovat. Z těchto důvodů policisté podezřelého vyzvali k opětovné výzvě prokázání totožnosti a s dotázáním zda je ozbrojen. Vzhledem k tomu, že muž na opětovnou výzvu nereagoval a začal se agresivně chovat včetně rozhazování rukou směrem k zakročující policejní hlídce, vznikly zde obavy z útoku této osoby a policisté použili ke zpacifikování donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů. Muž byl velmi agresivní a začal klást značný odpor, přesto mu byla nasazena služební pouta.

 Všichni tři účastníci byli pod vlivem alkoholu. U ženy nebylo shledáno, žádné zranění a odmítala jakékoliv vyšetření nebo učinit oznámení.   Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým mužem je dvaačtyřicetiletý muž z okresu Plzeň, který byl zajištěn a z místa převezen na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno Kročehlavy, kde byly provedeny prvotní úkony. Muž je nyní podezřelý z přestupku proti neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. ledna 2019

vytisknout  e-mailem