Čeští biatlonisté dojeli ve štafetě v Ruhpoldingu osmí, vyhrálo Norsko

Mužskou štafetu v Ruhpoldingu vyhráli biatlonisté Norska před druhým Německem a třetí Francií. Čeští biatlonisté si ve složení Moravec, Krčmář, Štvrtecký a Krupčík vyjeli osmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Ruhpolding Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec během štafety v Ruhpoldingu

Ondřej Moravec během štafety v Ruhpoldingu | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Česká mužská štafeta nastoupila do pátečního závodu s cílem navázat na výsledek z Oberhofu, kde skončila na čtvrtém místě.

Úspěšná sestava se neměnila a tak se Češi představili ve složení Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Tomáš Krupčík.

A Ondřej Moravec vkročil do závodu rázným krokem. Na první střelbě vyčistil terče za 27 sekund a ze střelnice odjížděl na prvním místě. Na druhé střelbě jednou opravoval a Michalu Krčmářovi předával na pátém místě s minimální ztrátou na vedoucí Ukrajinu.

Český olympijský medailista z Pchjongčchangu si vedl solidně a držel se Francouze Martina Fourcada, který jel na druhém místě. Na obou střelbách dvakrát úspěšně opravoval. Štafetu nakonec přivedl na předávku na čtvrtém místě a pomyslný kolík převzal Jakub Štvrtecký. Na čele závodu se držel tým Norska, za který na třetím úseku vyběhl Tarjei Bö.

Štvrtecký se držel skupiny, která v sobě zahrnovala závodníky od třetího do sedmého místa. Na páté střelbě zastřílel Štvrtecký bezchybně, stejně jako zástupci Německa, Rakouska, Ruska a Švédska. Větší problémy měli závodníci jedoucí na čele závodu na stojce. Dvakrát opravovat musela štafeta Norska i Francie. Rusko muselo dokonce na trestné kolo. Naopak Jakub Štvrtecký jednu chybu na střelnici urychleně opravil a ze střelnice odjížděl na šestém místě.

Svůj skvělý výkon český biatlonista korunoval posunem na páté místo, na kterém také předával do posledního úseku Tomáši Krupčíkovi. Na vedoucí Norsko tou dobou Češi ztráceli půl minuty.

Na sedmé střelbě zastřílel suverénně norský závodník Johannes Thingnes Bö a vedl štafetu svého týmu vstříc prvnímu místu. Tomáš Krupčík dvakrát opravoval a ze střelnice odjížděl na šestém místě.

Osmá střelba se ale lídrovi světového poháru nevydařila. Musel třikrát opravovat, zatímco německému závodníkovi Benediktu Dollovi stačil jeden opravný pokus a šel před Nora. Střelba se příliš nevyvedla ani Krupčíkovi, který musel dvakrát opravovat a ze střelnice odjížděl jako devátý.

Johannes Thingnes Bö si rychlým během snažil vynahradit nevydařenou střelbu, na prudkém stoupání se mu to dařilo a Němce Dolla předehnal. Náskok už udržel a vyjel Norsku první místo. Na druhém místě skončilo Německo, třetí místo obsadila štafeta Francie.

„Z toho, jak se ten závod vyvíjel, to mělo dopadnout o nějaké to místo lépe. Myslím, že klidně do toho šestého to mohlo být, kdybych neudělal ty chyby na střelnici,“ zhodnotil závod pro Radiožurnál Tomáš Krupčík.

 SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):
Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Norsko (Birkeland, Christiansen, T. Bö, J. T. Bö) 1:09:53,3 (0 tr. okruhů + 8 dobíjení), 2. Německo (Rees, Kühn, Peiffer, Doll) -13,5 (0+6), 3. Francie (Jacquelin, M. Fourcade, Fillon Maillet, Desthieux) -26,2 (0+9), 4. Rakousko -26,8 (0+11), 5. Rusko -1:04,8 (1+9), 6. Švédsko -1:20,8 (0+7), ...8. ČR (Moravec, Krčmář, Štvrtecký, Krupčík) -1:46,5 (0+8).

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme