Na Václavském náměstí se zapálil muž. Svědci popsali, co udělal těsně před tím

ČTK

lup

V Praze na Václavském náměstí před sochou svatého Václava se dnes kolem 15:00 polil hořlavinou a zapálil čtyřiapadesátiletý muž. Kolemjdoucí ho uhasili, informovala na twitteru policie. Podle záchranné služby muž utrpěl popáleniny zhruba na 30 procentech těla. Údajně očitý svědek na místě ČTK řekl, že viděl hořícího muže, který měl popálené ruce a obličej. Policie uvedla, že podle prvních zjištění muž neměl politický motiv a nejednalo se ani o společenský protest.

"Záchranáři pacienta s popáleninami na cca 30 procentech těla uvedli do umělého spánku a se zajištěnými dýchacími cestami transportovali do FNKV (Fakultní nemocnice Královské Vinohrady)," uvedla na twitteru mluvčí záchranářů Jana Poštová. "Pacient byl převezen na kliniku popáleninové medicíny, v tuto chvíli o něj pečuje tým lékařů," řekla ČTK mluvčí vinohradské nemocnice Jana Roubalová bez dalších podrobností.

U sochy svatého Václava byly po činu podle zpravodaje ČTK stopy po hasicím prášku, ležely tam také ohořelé oděvy a kanystr s nějakou tekutinou. Policie místo obehnala páskou, na místo přijely desítky policistů a nikoho tam nepouštěli. Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky s policií spolupracuje hasičský vyšetřovatel. "Na žádost policie byla na místo přivolána i naše chemická jednotka, která zjistí, o jakou hořlavinu přesně šlo," řekl Kavka novinářům.

Baxův antizemanismus je složitější. Rezignoval teď ale na kariéru ústavního soudce. Týden v právu J. Januše

sinfin.digital