Biatlonista Šlesingr se vrací po zlomenině obratle. Představí se na Poháru IBU v Německu

Po více než měsíční pauze způsobené zlomeninou bederního obratle se biatlonista Michal Šlesingr opět zapojí do závodů. V sobotu absolvuje sprint na Poháru IBU v německém Arberu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Český biatlonista Michal Šlesingr | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Trojnásobný medailista z mistrovství světa se zranil začátkem prosince v úvodu Světového poháru v Pokljuce při pádu na namrzlé dlažbě. Pak ještě závodil v Hochfilzenu, domácí zastávku elitního seriálu v Novém Městě na Moravě před Vánoci už musel vynechal.

Šlesingr v Novém Městě nedokončil trénink, biatlonista má problémy se zády

Číst článek

„Během tréninků doma v Orlických horách, v Novém Městě na Moravě nebo Jablonci jsem se už cítil docela slušně, i když měkké tkáně kolem zlomeniny se mi bolestmi ještě občas připomenou,“ uvedl Šlesingr v tiskové zprávě. Aktuální forma já pro něj velkou neznámou, proto je na závod hlavně zvědavý. „Jezdil jsem sám a přišlo mi, že jezdím rychle. Ale to porovnání mi prostě schází. Mohu jen potvrdit, že tělo na zátěž reagovalo dobře. Tepy nebo laktáty jsem měl v pořádku, řekl pětatřicetiletý biatlonista.

V nižším Poháru IBU se představí po 14 letech. „Do Arberu se těším, protože jsem tam nikdy nebyl. Navíc to je vlastně téměř doma, jen kousek za Železnou Rudou na Šumavě, uvedl Šlesingr.

Věří, že by mohl o týden později startovat na Světovém poháru v italské Anterselvě, kde v roce 2007 vybojoval stříbro a bronz na mistrovství světa. „Musím k tomu ale mít odpovídající výsledky. Poraněná páteř, doufám, mě už pustí k maximálnímu výkonu, prohlásil.

„Od Michala nelze čekat zázraky, protože ta pauza byla hodně dlouhá a dosud trénoval jen sám proti času. Navíc měl i kvůli letní mononukleóze hodně omezenou celou přípravu, uvedl sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. „Pokud bude zdravotně v pohodě, bude naším hlavním cílem dobře jej připravit na březnové mistrovství světa ve Švédsku. Jeho zkušenosti budeme ještě potřebovat, dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme