Hlavní obsah

Děsivá událost, která mohla skončit tragédií. Jsem rád, že jsem naživu, oddechl si bývalý hráč NHL

Michigan/Praha

„Jsem rád, že jsem pořád naživu,“ oddechl si po víkendovém hororovém zážitku poblíž svého domu v americkém státu Michigan bývalý hokejový bitkař John Scott, který se před třemi lety stal nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd NHL. Dnes šestatřicetiletý někdejší útočník si nyní dobře uvědomuje, jakou tragédií mohlo jeho počínání skončit.

Foto: Profimedia.cz

John Scott během Utkání hvězd NHL v roce 2016.

Článek

Scottův dům se nachází hned vedle jezera Cedar a rodák z kanadského Vancouveru si řekl, že by si o víkendu mohl jít na zamrzlou plochu zabruslit, případně zahrát hokej.

„Byl krásný den, svítilo sluníčko, tak jsem si řekl, že z jezera odházím sníh, abych se večer nebo druhý den mohl projet. Vzal jsem si lopaty, na uši nasadil sluchátka a vkročil z mola na led," vyprávěl Scott pro The Athletic.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Scary day at the lake #coldtub #dodgedabullet #happytobealive #gaurdianangel

Příspěvek sdílený John Scott (@jhs_32),Led 13, 2019 v 6:06 PST

Soudil, že led je dostatečně silný na to, že se nemůže nic stát. Jenže omyl. Po vstupu na jezero se ledem ihned propadl. „Na první tři nebo čtyři pokusy jsem se nemohl dostat zpátky na molo, byl jsem promočený. Snažil jsem se vylézt nahoru, ale nešlo to. Nebyla šance dostat se na kus ledu, na který bych si mohl stoupnout a chodit po něm. Jezero je v tom místě pořádně hluboké," popisoval Scott chvíle hrůzy.

Na břehu se v daný okamžik nacházel rybář, který provozoval rybolov na dírkách, což je způsob lovu ryb v zimním období, kdy jsou vodní plochy dlouhodobě zamrzlé. „Přemýšlel jsem, jestli na rybáře začít řvát, ale říkal jsem si, jak by mě asi odtamtud mohl dostat. Moje děti si hrály v domě a kvůli hluku, který v něm byl, by mě neslyšely křičet," uvedl hokejista.

Věděl, že jedinou možností je dostat se za každou cenu na molo. „Nakonec se mi podařilo nějak dostat nohu na tvrdou část ledu a naštěstí jsem se dokázal zvednout. Měl jsem štěstí, že jsem se nacházel kousek od mola a mohl jsem se za něj zachytit," nechtěl Scott ani domýšlet, co by následovalo, kdyby se propadl o několik metrů dále.

„Je zvláštní, že jsem nebyl hned vystrašený, spíš jsem panikařil. Když jsem se pak ale dostal do bezpečí, uvědomil jsem si, že to taky mohlo skončit mnohem hůř," ví Scott, který odhadoval čas strávený v ledové vodě zhruba na minutu. Během té doby mu do vody spadla jedna bota.

„Myslím, že minimálně tuhle zimu už na rybník určitě nepůjdu. Dost mě to totiž vyděsilo," řekl Scott, jehož si hokejoví příznivci pamatují z NHL nejen kvůli jeho bitkám, ale i kvůli fanouškovské recesi z před tří let.

Tehdy ho totiž diváci svými hlasy protlačili do Utkání hvězd a zároveň z něj učinili kapitána týmu Pacifické divize. Scottův tým nakonec i díky několika gólům svého kapitána víkendovou slávu vyhrál a Scott byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. Po dané sezoně pak ukončil aktivní hokejovou kariéru.

Reklama