Hlavní obsah

Tajemství Solskjaerova úspěchu. Co dělá norský mág jinak než Mourinho?

Ole Gunnar Solskjaer zatím dělá fanouškům fotbalového Manchesteru United jen a jen radost. S příchodem norského trenéra totiž slavný klub z Old Trafford výrazně ožil. A to jak herním projevem, tak i výsledkově. A vypadá to, že dost možná nepůjde jen o krátkodobý účinek.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Ole Gunnar Solskjaer slaví výhru 1:0 nad Tottenhamem Hotspur.

Článek

Jako kdyby za Red Devils najednou nastupovali úplně jiní hráči. Nejen na výsledky, ale i na hru týmu kolem hvězdného Paula Pogby je najednou pro fanoušky United radost se dívat. Jaká změna oproti tomu, kdy se klub ještě před pár týdny pod vedením Josého Mourinha prezentoval mdlými výkony a nevýraznými výsledky.

Mnoho fanoušků se tedy logicky ptá, čím ta obrovská změna může být. Co dělá Solskjaer o tolik jinak než jeho předchůdce? A v rámci diskuzí padají i velmi zajímavé teorie týkající se náhlého zlepšení Devils.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Ole Gunnar Solskjaer (vlevo nahoře) během utkání třetího kola FA Cupu proti Readingu. Sedí přitom na místě, kde dříve sedával jeho slavný předchůdce sir Alex Ferguson.

S netradičním vysvětlením přišel také britský deník The Sun. Podle něj velkou roli hraje kouzlo sira Alexe Fergusona. Nebo spíše místa, kde legendární trenér sedával. Zatímco Mourinha jsme na lavičce náhradníků vídali v první řadě, Solskjaer - stejně jako Ferguson - sedí naopak úplně vzadu. Má tak dokonalých přehled o všech svých hráčích včetně náhradníků.

Někteří hráči však na tento zasedací pořádek nejsou zvyklí. Zářným příkladem může být Alexis Sanchez, který si na počátku ledna během utkání proti Readingu po vystřídání vybral k sezení přesně to místo, na kterém má nyní ve zvyku sedávat norský kouč. Video Solskjaera klepajícího svému hráči na rameno pak bavilo celý svět.

Reklama