Bundesliga - souhrn 18. kola

18.01.2019, 22:24, aktualizováno 20.01.2019, 19:57
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov se koncem roku 2018 dostal na vítěznou vlnu a na té se veze i nadále. Bavorský celek zvládl duel na půdě Hoffenheimu, po výhře 3:1 dočasně snížil manko na vedoucí Dortmund na tři body, než BVB vyloupilo Lipsko. Gladbach uspěl v Leverkusenu, Werder veze body z Hannoveru. V neděli zapsaly tři body Hertha a Schalke...

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 2:1

20.01.2019 18:00

Góly: 8. Daniel Caligiuri (pen.), 78. Daniel Caligiuri - 20. Elvis Rexhbecaj

Vlci doufali, že by se díky zaváhání RB Lipsko mohli posunout blíže čtvrté příčce, která zaručuje účast v Lize mistrů. Přeci jen o listopadu neprohráli. Jenže tým Domenica Tedesca dokázal zásluhou dvou tref Daniela Caligiuriho vyhrát a tabulce si o něco polepší.

První velkou šanci si vytvořili hosté. Yannick Gerhardt nacentroval na hlavu Admira Mehmediho, jehož skvělým reflexem vychytal Alexander Nübel. Nějaké tři minutky poté přišlápl ve vlastním vápně William pronikajícího Alessandra Schöpfa, takže rozhodčímu Gräfemu nezbylo nic jiného, než ukázat na značku pokutového kopu.

Caligiuriho pravačka nepostrádala razanci a výšku, tedy Casteelsovi nebylo nic platné, že uhodl směr - 1:0. Jenomže vedení vydrželo celku z Gelsenkirchenu pouze něco málo přes deset minut. Po Steffenově centru orazítkoval Mehmedi tyčku, ale k dorážce se dostal k Elvisi Rexhbecajovi, pro něhož to byla vcelku snadná úloha - 1:1.

V sedmadvacáté minutě posunul Mehmedi na Gerhardta, ale místo toho, aby čtyřiadvacetiletý záložník kolegovi zase vrátil, vystřelil pouze do náruče muže v rukavicích. Vlci měli o poznání vyšší procento držení míče, jenže v závěru úvodního poločasu mohli stejně prohrávat. Po přímém kopu ovšem Matija Nastasić zamířil nad.

V 50. minutě připravil McKennie takřka ideální pozici pro Marka Utha, nicméně ten našel připraveného Casteelse. Po následném rohovém kopu orazítkoval Sebastian Rudy brankovou konstrukci. Po necelé minutě se do míče ještě opřel Američan Weston McKennie a chyběly decimetry.

Následně obral Weghorst o balon Saného, jenže si nepotykal s přesností. Rozhodující akce se odehrála v 78. minutě. McKennie při přečíslení volil přihrávku po své pravé ruce, kde číhal Caligiuri. Zaběhl do vápna, kde zaseknul do středu a propálil všechno a všechny, kteří mu v ten moment stáli v cestě - 2:1.

Ve zbytku utkání se urodilo ještě po jedné dobré šanci na obou stranách barikády. Ani John Brooks, ani čerstvě vystřídavší Haji Wright však nebyli úspěšní, takže die Königsblauen těsný náskok uhájili a připisují šestou výhru v sezoně. Za týden se chystají dobýt Olympijský stadion v Berlíně. Wolfsburg doma přivítá Bayer Leverkusen.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hertha BSC 1:3

20.01.2019 15:30

Góly: 42. Hanno Behrens - 15. Vedad Ibišević, 50. Ondrej Duda, 70. Ondrej Duda

Naopak Hertha zvládla duel Na Max-Morlock-Stadionu velmi dobře. Dokonce se hráči nenechali rozhodit ani nepopulárním "šatňákem". Stará dáma tak slaví, protože v Norimberku vyhrála naposledy před bezmála šestnácti roky.

Po opatrnějším začátku se jako první odhodlal vyzkoušet Jarsteinovu pozornost Midisjan, avšak Marvin Plattenhardt jeho pokus cestou zblokoval. O dvě minutky později si Vedad Ibišević ukázkově vyměnil balon se Selkem a Matheniovi nedal pražádnou šanci zasáhnout - 0:1. Pojistku mohl přidat po půl hodině Duda, avšak ten si na své chvíle slávy musel počkat až do druhého dějství.

Z toho prvního bylo ukrojeno téměř dvaačtyřicet minut, když se po rohovém kopu dostal míč k Löwenovi, který patrně střílel, avšak kulatý předmět zvládnul dopravit na místo určení na malém vápně stojící Hanno Behrens - 1:1. Nicméně jak ukázal nástup do druhé půle, svěřenci Pála Dárdaie stejně nepřestali věřit, že odvezou domů do hlavního města všechny tři body. Nutno dodat, že předtím zahodil dobrou příležitost Mikael Ishak.

Prakticky hned z protiútoku centroval Lazaro, Ibišević šikovnou patičkou posunul za sebe na Ondreje Dudu, jemuž obránci nevěnovali žádnou pozornost. Mohl se tedy Mathenii zeptat, kam chce balon poslat. Nakonec zvolil dostatečné zakončení. Protože kdyby tuhle tutovku neproměnil, zřejmě by byl přeřazen do B týmu - 1:2.

O dvacet minut později centroval opět Valentino Lazaro. Selke chtěl zřejmě posunout na Ibiševiće, který však šikovně přenechal pro Dudu, který znovu nehlídaný uklízel za záda vyběhnuvšího brankáře - 1:3. Virgil Misidjan nechtěl prohrát, nicméně se neujala ani jedna z jeho následných dvou střel, jaké vyslal Jarsteinovým směrem.

V závěrečné desetiminutovce ještě Davie Selke trefil tyč, a poté mu radost zkazil Christian Mathenia. Hertha tedy může nadále doufat v pohárové umístění, avšak za týden je na programu duel proti nevyzpytatelnému Schalke 04. Norimberští věří, že pořád není nic ztraceno. Třeba se podaří uhrát nějaké body o příštím víkendu v Opel Areně v Mohuči.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Dortmund 0:1

19.01.2019 18:30

Góly: 19. Axel Witsel

Borussia Dortmund zareagovala na výhru mnichovského Bayernu tím nejlepším způsobem, když v těžkém utkání v Lipsku dokázala vstřelit jediný gól a poprvé v Red Bull Aréně zvítězit. Hrdinou gólového momentu byl belgický reprezentant Axel Witsel.

Schwarzgelben tak mají na čele opět šestibodový náskok. Výhra v Lipsku byla z tohoto důvodu velmi důležitá, ale v žádném případě se nerodila lehce. Aktuálně čtvrtý tým Bundesligy byl lídrovi vyrovnaným soupeřem.

Lipsko mělo navíc první gólovku v utkání a kdyby jí proměnilo, kdo ví, jak by se celé utkání nakonec vyvíjelo. Timo Werner však svojí hlavičku ve 4. minutě nedokázal přesně usměrnit a Roman Bürki si tak připsal zákrok. BVB bylo jinak aktivnější a ve 20. minutě šlo do vedení. Axel Witsel zalepil prodloužený balón z rohového kopu a nekompromisní ranou od břevna nedal Gulácsimu vůbec žádnou šanci. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že půjde o první a zároveň poslední branku.

Domácí tým totiž na vedoucí branku nedokázal zareagovat. Dortmund měl utkání pevně pod svojí kontrolou a i nadále byl aktivnější. Do žádné větší šance se ale do přestávky už nedostal.

S příchodem druhého poločasu aktivita Lipska přeci jenom stoupla, ale Dortmund hrál organizovaně a velmi dobře. Roman Bürki musel znovu zasahovat až čtvrthodinu před koncem, kdy nohou vyrazil balón na rohový kop. Čas pro domácí utíkal rychle a další šance byly k vidění až v nastavení. Nejprve mohl definitivně pojistit vítězství BVB střídající Paco Alcácer, ale nejlepší bundesligový střelec orazítkoval jen břevno Gulácsiho branky. To mohlo stát Borussii dva body, protože vzápětí měl největší příležitost Matheus Cunha, který hlavičkoval těsně vedle! Dortmund nejtěsnější náskok uhájil a Bayernu znovu odskočil na rozdíl šesti bodů.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 0:1

19.01.2019 15:30

Góly: 37. Alassane Pléa

I Leverkusen jinak vyznává ofenzivní fotbal, jenže v tomhle klání stačil vítězi jeden jediný gól. Hříbata tedy zůstávájí po další výhře s pětibodovým náskokem třetí, zatímco die Werkself setrvají ve středu tabulky. Trenér Peter Bosz tedy nebude na svůj debut vzpomínat v dobrém.

Kevin Volland je spolu s Karimem Bellarabim střelcem nejrychlejšího gólu v historii německé nejvyšší soutěže. Oběma stačilo pouhých devět sekund. První jmenovaný mohl lehce navázat, že když už po dvaceti sekundách zaměstnal Yanna Sommera. Za minutu jej napodobil Charles Aránguiz. Později selhali Bailey, Brandt a dvakrát Kai Havertz.

Na druhé straně hřiště se o vzruch postaral v úvodní dvacetiminutovce akorát Denis Zakaria, jehož střela z dálky však Hradeckyho zrovna dvakrát nevyděsila. Zato v sedmatřicáté minutě zakončil Hofmann rychlou akci posunutím na Alassaneho Pléu, jehož přízemní rána na vzdálenější tyč přinesla Gladbachu vedení, a také jedenáctou výhru - 0:1.

Domácí byli poněkud opaření, čehož nebýt výborného zákroku využil Elvedi. Hazard pak také neměl ke gólu zase až tak daleko. Po změně stran hráli hráči Bayeru více s balonem, zatímco protivník jen tiše vyčkával. V 62. minutě se v dobré pozici ocitnul Havertz, avšak Sommer nedovolil, aby se na ukazateli skóre rozsvítila i u Leverkusenu jednička.

Bellarabi pak napálil tyč a Volland se také nemohl radovat. Přitom měl hned tři dobré příležitosti ke skórování. Sven Bender si na švýcarského brankáře rovněž nepřišel a Bellarabi v 79. minutě jen sledoval, jak jeho střela míří těsně vedle. V závěrečné desetiminutovce nejprve nepřidal pojistku Jonas Hofmann.

Alariův přímý kop znamenal málem vyrovnání, ale nezadařilo se. A Sven Bender v nastaveném čase dvakrát potvrdil, že na hrací ploše má obvykle jiné úkoly než dávání gólů. Leverkusenští tedy budou doufat, že se ve Volkswagen Areně ve Wolfsburgu bude za týden slavit nějaký bodový zisk. Gladbach se těší na domácí duel s Augsburgem.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 2:3

19.01.2019 15:30

Góly: 83. Nicolás González, 85. Marc-Oliver Kempf - 22. Santiago Ascacíbar (vl.), 28. Jean-Philippe Mateta, 72. Alexander Hack

Mohuč se tedy zase nenápadně posunula v tabulce o něco výše a za týden vyzve Norimberk. VfB naopak zůstává namočené do boje o záchranu, přičemž v dalším kole zajíždí do Mnichova.

V úvodu zlobili na levé straně především Borna Sosa a Steven Zuber. Pozoruhodnější však byla dalekonosná střela Daniela Brosinskiho. Esswein při své šanci rovněž nebyl přesný a spolupráce Ascacibara s Gomezem nezafungovala podle představ kouče Markuse Weinzierla, což mohlo domácí mrzet už ve dvaadvacáté minutě.

Jean-Philippe Gbamin si to neohroženě namířil po levém křídle do soupeřovy šestnáctky, aby se pokusil poslat před bránu balon, který Ron-Robert Zieler vyrazil až na hranici vápna, kde to z první zkusil Jean-Paul Boëtius. Cestou ke stuttgartské svatyni míč lehce, ale přesto dostatečně tečoval nešťastník Ascacibar, takže mohli jít hosté do vedení - 0:1.

Dva nebezpečné centry ve čtyřiadvacáté a pětadvacáté minutě trestuhodně propásli Boëtius a Quaison. Na pořad odpoledne tedy přišla 28. minuta a s ní šikovné Quaisonovo posunutí na Matetu, od jehož kopačky se zhruba ze vzdálenosti penaltového puntíku a přes stínujícího obránce dostal míč až za brankovou čáru - 0:2.

Domácí to nechtěli zabalit a připravili krušné chvilky pro obranu hostujícího mužstva. Gentnerova rána byla zblokovaná. Essweinovi scházela přesnost. Florian Müller vychytal Ascacibara a Gomezově hlavičce chyběl jen malinkatý kousek. To samé platilo i pokusu Gonzala Castra, který to zkoušel z dálky.

Po změně stran selhal v dobré pozici po Essweinově přiťuknutí střídající Nicolás González. Přímý kop Emiliana Insúy byl přesný, avšak nikoliv razantní. Zubera náramně zklamal brankář Müller a Gomezova hlavička jenom potvrdila, že jinak stále obávanému střelci v tomto duelu zřejmě nebude přáno.

V 72. minutě doputoval rohový kop Aaróna Martína Caricola, jenž v Německu hostuje z Espanyolu Barcelona, až na malé vápno, kde do letu míče strčil nohu neobsazený Alexander Hack, čímž poslal svůj tým do třígólového náskoku - 0:3. Teď tedy bylo na Weinzierlově skvadře, aby konečně začala být v útoku efektivní.

Gomezovi ukopli míč těsně před nosem, ale v 83. minutě se už konalo snížení. Na centr Christiana Gentnera do vápna si ukázkově naskočil Nicolás González a hlavou cílil do protipohybu muže v rukavicích, díky čemuž zaznamenal svůj druhý bundesligový gól - 1:3. Za dvě minuty to bylo z pohledu většiny na tribunách Mercedes-Benz Areny ještě veselejší.

Die Nullfünfer nechali soupeře v pohodě rozehrát, takže Insúa měl moře času na další centr do nebezpečného prostoru, kde vyskočil nejvýše Marc-Oliver Kempf, takže se Müllerovi jeho vyběhnutí hrubě nevyplatilo - 2:3. Jenomže Donis potom nastřelil jenom tyčku, Caricolovu hlavičku nechal sudí Stieler bez povšimnutí a Gentner s Ujahem své příležitosti rovněž zahodili.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 3:1

19.01.2019 15:30

Góly: 36. Sébastien Haller, 40. Ante Rebić, 45. Luka Jović - 69. Nils Petersen

Eintracht Frankfurt začal nový rok skvěle a v domácím prostředí si bez větších problémů poradil s Freiburgem. Domácím se povedl závěr prvního poločasu, kdy svému soupeři nasázeli hned tři branky. Freiburg stihl v závěru jen snížit, ale nakonec mohl být rád, že neprohrál mnohem větším rozdílem.

Frankfurt byl před zápasem favoritem a už začátek utkání napověděl, že bude mít zápas pevně ve svých rukou. Domácí byli lepší, ale prosadit se dokázali až později. Freiburg držel krok s Eintrachtem jen do 36. minuty, kdy uvnitř malého vápna úspěšně hlavičkoval Sébastien Haller, takže Orli vedli 1:0. S úvodní brankou jakoby na straně domácích opadla mírnější nervozita a stačila chvilka a už to bylo 2:0. Ante Rebić parádní levačkou zpoza vápna nedal Schwolowovi žádnou šanci. Těsně před koncem prvního poločasu pak vyrobil obrovskou chybu Koch a Luka Jović si to pelášil sám na Schwolowa, kterého vzápětí překonal. Eintracht prožil vynikající závěr poločasu a do šaten si nesl luxusní třígólový náskok.

Trenér hostí musel na nepříznivý vývoj reagovat a do druhého poločasu poslal hned dva čerstvé hráče - Hölera a Petersena. Tempo hry však nadále udával Frankfurt a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Rebić nepřidal druhou branku jen díky skvělému zákroku Schwolowa a Kostić jen o chvíli později střílel těsně vedle. Srovnaná mířidla neměl ani Höler, takže stav zůstával nadále tříbrankový. V 69. minutě se ale hostům podařilo snížit a ještě vykřesat naději. Gondorfův střílený centr před branku sklepl do sítě Nils Petersen, tedy hráč, který nastoupil coby čerstvá síla do druhého poločasu.

Čtvrthodinu před koncem se zdálo, že si Eintracht vezme tříbrankové vedení zpátky, ale branku, kterou vstřelil Willems, sudí Jablonski neuznal. Na vině byl předchozí Rebićův faul, takže se pokračovalo za stavu 3:1 pro domácí. Eintracht měl velké šance ještě v závěru zápasu, ale Schwolow už za svá záda nic nepropustil. Domácí celek bez problémů zvítězil 3:1 a splnil roli papírového favorita.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf 1:2

19.01.2019 15:30

Góly: 64. Jonathan Schmid - 45. Marvin Ducksch, 89. Benito Raman

Na podzim to delší dobu vypadalo, že čerstvě postoupivší tým poputuje okamžitě zpátky do 2. Bundesligy. Jenže Funkelův tým chytil formu, na jakou byl teď i Augsburg krátký. Proto i po osmnácti kolech setrvá těsně nad sestupovým pásmem.

V úvodu to však vypadalo, že domácí nepřipustí sebemenší zaváhání a protivníka, který měl v tabulce tříbodový náskok, pořádně zmáčkli. Jako první se hned v první minutě osmělil Jonathan Schmid, jenže stál v ofsajdu. Gregoritschova hlavička pak mířili příliš vysoko a ani rána Rafaela Frambergera nakonec na místě určení neskončila.

Ve 13. minutě se ke střele odhodlal Alfred Finnbogason a za Rensingem zvonila tyč. V minutě osmnácté se mohl hlavou prosadit Jan Morávek, kdyby mu nescházela přesnost. Teprve potom se osmělil Marvin Ducksch, jehož pumelice o kousek minula břevno. FCA byli aktivnější a soupeře v první půli přestříleli.

Jenomže ne nadarmo se říká, že fotbal nemá logiku. V poslední minutě totiž Dodi Lukebakio našel na zadní tyči právě Ducksche, jehož hlavička do protipohybu gólmana Kobela přinesla hostům nečekané a zřejmě ne zcela zasloužené vedení - 0:1. Vedení, které vydrželo až do čtyřiašedesáté minuty, ve které zahrával Schmid z nějakých pětadvaceti metrů přímý kop.

Svou pravačkou ukázkově překopnul zeď a na první pohled to vypadalo, že muž v rukavicích senzačním zákrokem balon stihne odpálit do bezpečí. I proto, že Sergio Córdova svou dorážku nasměroval mimo. Avšak branková technologie jasně v opakovaném záběru ukázala, že kulatý předmět přešel čáru celým svým objemem - 1:1.

Poté se pokoušel prosadit Finnbogason a na druhé straně nebyl úspěšný Benito Raman. Tedy až do předposlední minuty řádné hrací doby, ve které pobídnul Alfredo Morales skvělým pasem za obranu právě svého belgického spoluhráče s číslem 9, jenž zcela nekompromisně po zemi prostřelil vyběhnuvšího Gregora Kobela - 1:2.

Celek z Düsseldorfu tedy má na kontě už jednadvacet bodů a věří, že po Borussii Dortmund se podaří bodovat i doma v utkání proti RB Lipsko. V Augsburgu mohou být naštvaní sami na sebe, protože šancí na to urvat tři body bylo dostatek. V příštím kole zajíždějí do Borussia-Parku v Mönchengladbachu, kde to nebude nic snadného.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 0:1

19.01.2019 15:30

Góly: 32. Milot Rashica

Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka má další nulu. Werder Brémy zvládl zápas na půdě předposledního Hannoveru, když o osudu utkání rozhodla jediná branka, kterou po půlhodině hry vstřelil Milot Rašica.

Hannover se tak ze sestupového pásma jen tak nevymaní. Nutno ale podotknout, že Brémy byly jednoduše lepším týmem a tři body si vzhledem k průběhu utkání zasloužily.

Hosté si také připravili první velkou šanci, ale balón po ose Harnik - Klaassen skončil v náruči brankáře Essera. Ve 27. minutě měl domácí brankář znovu plné ruce práce, když tentokrát střílel Rašica. Esser předvedl vynikající zákrok a držel pro domácí nerozhodný stav.

Ten ale vydržel jen do 33. minuty. Werder předvedl krásnou akci, kdy nejprve Kruse uvolnil Eggesteina, ten našel Harnika, jenž patičkou donutil k zákroku Essera a dorážející Milot Rašica už neměl problém skórovat. Brémy mohly vzápětí přidat další gól, ale Rašicovu střelu Esser vyrazil na rohový kop. Hannover se osmělil až před koncem poločasu dalekonosným pokusem Weydandta. Domácí hráč ale branku přestřelil, takže Pavlenka nemusel zasahovat. Brémy měly utkání pevně pod svojí kontrolou a je vlastně zázrak, že poločasové skóre zůstávalo jen 0:1.

Pokud chtěli domácí pomýšlet na bodový zisk, museli o přestávce změnit takřka všechno. Jenže marná sláva, Brémy byly i po změně stran lepší a jejich brankové příležitosti neustávaly. Rašica v další tutovce napálil Essera do hrudi.

Velká chvíle Jiřího Pavlenky přišla čtvrthodinu před koncem, kdy si domácí vytvořili zničehonic obrovskou příležitost. Fossum utíkal na českého brankáře sám, jenže ten rychle vyběhl a celou akci domácích zmařil. Hvězdná chvíle číslo dvě pak přišla ve třetí minutě nastavení, kdy hlavičkoval Wimmer a na brankové čáře se znovu předvedl Pavlenka! Werder udolal Hannover a veze si domů tři body.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:3

18.01.2019 20:30

Góly: 59. Nico Schulz - 34. Leon Goretzka, 45. Leon Goretzka, 87. Robert Lewandowski

Nagelsmannův tým se tedy na pohárovou příčku prozatím nevyšplhá. Naopak se může stát, že se propadne až na deváté místo.

Hosté začali aktivněji a už ve 2. minutě se do dobré příležitosti dostal Robert Lewandowski. Bohužel pro Bayern míč netrefil čistě. TSG celé úvodní dějství tahalo za kratší konec a vlastně byla docela klika, že šlo do šatny jen s dvoubrankovým mankem. I proto, že v 10. minutě zahodil polský kanonýr stoprocentní šanci.

Rodák z Varšavy sehrál podstatnou úlohu i při první trefě svého týmu. Ve čtyřiatřicáté minutě mu na hlavu posadil centr David Alaba. Oliver Baumann sice předvedl na čáře výborný zákrok, jenže na Goretzkovu dorážku z úhlu už nestačil - 0:1. V poslední minutě úvodního dějství pak vyrazili hráči mnichovského celku po soupeřově rohu do rychlého protiútoku, který zakončil Alaba šikovnou přihrávkou za obranu, kde Leon Goretzka doklouzal pro svou druhou branku - 0:2.

Malý Mourinho se o poločasové přestávce rozhodnul pro ofenzivnější rozestavení a osm minut po startu druhého dějství z toho mohl těžit Demirbay. Jenže minul zařízení. Za nějakých šest minut byl kolega Nico Schulz o poznání přesnější a jeho pokus z hranice vápna zapadnul přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 1:2.

Zřejmě klíčový moment se odehrál v 83. minutě. Szalai se dostal k hlavičce nějaké čtyři metry před bránou, ale Neuer zákrokem večera udržel pro svůj celek vedení, které mohlo chvíli poté narůst, když James našel ve vápně Thomase Müllera, který posunul před hoffenheimskou klec na číhajícího Lewandowskiho, jehož levačka se v podobném prostoru obvykle nemýlí - 1:3.

Bavorský velkoklub tak po rozpačitém úvodu sezony zabral a připisuje už dvanáctou výhru. Ta další se může konat už za týden, kdy do Allianz Areny přijede VfB Stuttgart. Hoffenheim bude napravovat zaváhání na stadionu ve Freiburgu, kde to nikdy nebývá snadné pořízení, ať už se tamní SC nachází zrovna v tabulce na kterékoliv příčce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund18143145:1845
2.Bayern Mnichov18123339:1939
3.Borussia Mönchengladbach18113437:1836
4.RB Lipsko1894531:1831
5.Eintracht Frankfurt1893637:2430
6.VfL Wolfsburg1884628:2428
7.Hertha BSC1876529:2827
8.TSG Hoffenheim1867533:2625
9.Werder Brémy1874729:2925
10.Bayer Leverkusen1873826:3024
11.1. FSV Mainz 051866620:2424
12.Schalke 041863922:2521
13.SC Freiburg1856722:2821
14.Fortuna Düsseldorf1863921:3421
15.FC Augsburg1836926:3115
16.VfB Stuttgart18421214:3814
17.Hannover 9618251117:3611
18.1. FC Norimberk18251115:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

První pro rozšíření Bundesligy na 20 týmů

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern dneska velmi slušný výkon, zítra se musí bodovat naplno, tři body náskoku už nejsou moc...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB stratiii

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

BVB, Bayern, Lipsko, Hoffe, Wolfsburg - všechno bude doma, kde se ztratily body naposledy před 10 měsíci, jízda za titulem může začít.

Reagovat
Werkrider

Tak Leverkusen neporazí Gladbach ani keď je vo forme Dukly Praha

Reagovat
stas87

A U S W Ä R T S S I E G ! ! !

Maximalna spokojnost s vysledkom, minimalne s efektivitou v koncovke. Sest golov sme mohli dnes dat a dame jeden a klepeme sa do 93. minuty o to, ci domaci nevyrovnaju. H96 slaby ako caj, vypracovali si snad len dve situacie, z ktorych mohli vyrovnat. Moisander v jednej na poslednu chvilu zblokoval strielajuceho hraca Hannoveru a Fossum dostal prienikovu prihravku do majazdu, ale mal co robit, aby vobec zakoncil a nastastie Pavlenku trafil. Pavlenka ale vyborne vybehol, dostal Fossuma pod tlak a ten bol rad, ze aspon nejakym sposobom zakoncil. Takze dost jednoducha nula pre nasho brankara.

Na tej efektivite je nutne zapracovat, pretoze pridu zapasy so supermi, co z troch sanci daju dva goly a je hotovo. Ze to dnes nevyslo Hannoveru bolo stastie, to sa ale nemusi opakovat na ihrisku Der Clubu ci o tyzden proti SGE. Pozitivne ale naopak bolo, ako sa hraci vracali do obrany pomahat a nedopustili brejkove situacie. A nakoniec sa aj dobre vysporiadali s vyskou hracov Hannoveru.

Harnik mohol mat minimalne dva goly, Rashica tiez..ale aspon za ten jeden som rad. Pripravu a veci okolo som absolutne nesledoval, tak som prekvapeny, akym vykonom sa hraci prezentovali v prvom zapase jari. Eintracht je ale podstatne nebezpecnejsi super v utoku ako Hannover. Takze kludne by som iniciativu a drzanie lopty prenechal hostom a vylozene hral na brejkov. Je to sice dost hanebny sposob prezentacie na vlastnom stadione, ale ofenziva supera je velmi silna a uprimne nemame tim stavany na to, aby sme ich herne prehrali.

Reagovat
Rudnevs

OT: Marcell Jansen novým prezidentom HSV. No to som zvedavý...

Reagovat
smazaný uživatel

Strašný sympoš to pro mě vždycky byl, i to jeho gesto ukončení kariéry když už ho Hamburk nepotřeboval (v 29 letech!), taková loajalita už se taky dnes nevidí...

Reagovat
Rudnevs

Ja som ho tiež mal celkom rád a dúfal som, že to vyhrá on... Má síce málo skúseností, ale je to jeden z inteligentných futbalistov a vyzerá, že je schopný, po konci kariéry si ide svoj vlastný biznis (vlastní sieť reštaurácii). A bolo vidno, že to chcel, už v roku 2016 vravel, že chce byť prezidentom HSV, teraz dostal možnosť, tak snáď sa ukáže.

Mohol by priniesť svieži vietor, po tomto ohľade je Jansen určite lepší než zvyšní dvaja kandidáti, ktorí sú v HSV známe firmy... Najmä nech neprídu opäť nejake spory o moc, ale i po tejto stránke je to asi lepšie než tí dvaja, Hofmann (predseda predstavenstva AG, človek s najväčšou mocou v klube) si tiež prial Jansena a naopak s tým Hunkem moc nevychádzal.

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Inak Fortuna pekne Je super, že sa s Funkelom dohodli, ja som ho do pôsobenia v Düsseldorfe nejak extra nevnímal, akurát som vedel, že na Eurofotbale ste ho (asi prevažne kvôli pôsobeniu v Herthe) moc nemuseli, ale vo Fortune som si ho celkom oblúbil a na sklonku karíery sa po posledných nezdaroch (Hertha, Aachen, TSV) ešte raz poriadne predviedol.

Očividne za ním kabína stojí, po tom jeho “konci” sa hráči údajne zomkli, postavili sa za trénera a slúbili mu, že pre neho tú záchranu vybojujú.

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
Heresy

Dobry zapas mezi lipskem a dortmundem .. lipsko si zaslouzilo minimalne vyrovnat..

Reagovat
PavlíčeQ

Velká škoda, že to Lipsko nesrovnalo remíza by tomu slušela za tu pasivitu Dortmundu v 2. poločasu, kdy prakticky rezignovali na to přidat pojistku krom posledních pár minut, kdy už Lipsko hrálo velký riziko.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byly upocenééé 3 body. Jak se mi zdálo, že obrana je v prvním poločase oukej, tak v tom druhém už docela tekla. Nicméně Weigl na stoperovi nebyl nějak extra špatný. Burki i přes kiks parádní výkon, jediný kdo se mi opravdu vyloženě nelíbil byl snad Phillip. Gotze sice ztrácel hodně míčů, ale jak už někdo v preview vypíchl - hodně toho odběhá a pressuje - a to se cení.

Reagovat
smazaný uživatel

I přes moji averzi k tomuto umělému klubu mělo RB alespoň vyrovnat, takto to ještě BVB dokonce celý vyhraje

Reagovat
Rudnevs

A čo by na tom bolo zlé, keby to BVB vyhralo? Konečne po rokoch zmena, konkurencia pre Bayern, ktorá pomôže Bayernu i celej lige, navyše sa jedná o sympatický klub so skvelými fanúšikmi, neni to žiadna umelina...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB by mi nevadilo kdybych bydlel přímo v Reichu, bohužel bydlím v ČR kde každé druhé blbec fandí Dortmundu aniž by znali město samotný... nikdy bych nepřál zahraničnímu klubu bez znalosti jeho historie nebo města... a pak se s něma v práci bav, to je na přesdržku... a všechno je to kvůli Rosickému a Kollerovi, bez nich by byl klid a možná bych si i výhru BVB víc užil... Bayern beru jako reprezentanta německého fotbalu, sice je smutný že na ně nikdo nemá, ale co se dá dělat... dělají to až moc dobře Víš jak, já mám tu smůlu, že snad nikdy nezažiju německýho mistra dle mého vkusu, nikdy si jej vlastně pořádně neužiju (při posledním titulu HSV jsem byl malé prcek),,, HSV v piči, na ostu to je taky všechno v piči (nepočítám-li RB),,, a samozřejmě na konec, je to můj subjektivní pohled, plně chápu ty co chtějí změnu... Bayern toho vyhrál až až

Reagovat
Rudnevs

Jj, to sa dá chápať, že pre niektorých ľudí je ten ošiaľ okolo BVB otravný... Najprv Rosický & Koller a potom spolu s érou Kloppa prišla ešte ďalšia vlna fanúšikov. Ja to mám ohľadom toho fandenia dosť špecifické, nemám žiaden vyložene “môj klub”, ale mám viacero klubov, ktorým prajem (Lautern, HSV, Schalke...), občas sa tie obľúbené kluby i striedajú, ten vkus sa časom samozrejme vyvýja. Ale o tých históriách, mestách a pod. samozrejme mám pozisťované nejake informácie, dokonca i o kluboch, ktorým vôbec neprajem.

Hoci prajem skôr Schalke, tak mi BVB nevadí a mám to tak nejak, že budem mať radosť, keď vyhrá titul ktokoľvek okrem Bayernu (možno s výnimkou RB), preto teraz dosť prajem Dortmundu, nech to dotiahnu. Ako píšem hore, zvýšilo by to podľa mňa i konkurencieschopnosť celej ligy a taktiež záujem ľudí o ligu. Bayern taktiež vnímam ako reprezentanta nemeckého futbalu, ale to skôr len v Európe, v lige ich nemám rád a tá ich dominancia mi lezie na nervy.

No a HSV možno bude Zweitliga-Meister! Keď neprší, tak nech aspoň kvapká...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, v některých ohledech je ta otravnost podobná s cizokrajnými fandy Realu a Barcelony Za Schalke Ten mám na západě celkově nejradši Hm, i kdyby BVB nakonec fakt tu ligu vyhrálo, tak to rozhodně nebudu mít za následek zvýšení její kvality, ale ústup Bayernu z evropské špičky a teď fakt nevím co bude pro Německo lepší... a navíc případné úspěchy BVB přitáhnou novou mladou krev, která budu mnohem otravnější, pro mě teda žádný pozitivum do budoucna

a s HSV to hlavně nezakřikni, ještě to na konci pojebou a postoupí s Kolnem přímo St. Pauli... to bych si to mohl rovnou hodit

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa to kvalitu ligy zväčší... Aby sa udiala nejaka dlhodobá výmena stráží a Bayern by úplne stratil pozíciu, to nehrozí, naopak si myslím, že z toho Bayern výjde silnejší. Bayern bude s konkurenciou bojovať a tým pádom sa sám bude posúvať ďalej. Keď mal naposledy Bayern konkurenciu, tak to skončilo výhrou Bayernu v CL. Je to iné ako keď odohráš väčšinu zápasov na pol plynu s partiou futbalových dôchodcov a nakoniec aj tak vyhráš titul x kôl pred koncom. V takom prípade ti na európskej scéne trochu ujde vlak. A o tom, ako stúpne atraktivita ligy pre fanúšikov, ani nemusím hovoriť.

Len sa trochu bojím o to, ako dlho tá konkurencia vydrží. Aby nebolo po pár kolách Rückrunde hotovo... Preto je dobre, že BVB včera napriek nepresvedčivému výkonu vyhralo a dokázalo dobre vstúpiť do Rückrunde. Ako to tu už niekto písal, prehra by mohla znamenať stratu sebavedomia a začiatok negatívnej série.

Nerád by som to zakríkol, ale tá kvalita HSV a FC je proste inde, podľa mňa nebudú mať z postupom väčšie problémy. Ale Pauli, Union alebo Kiel by boli zaujímavé spestrenie BL, som zvedavý, nakoľko priechodná bude baráž, tento rok by to pre druholigistov mohlo vyzerať lepšie, keďže tam už neni žiadne nesmrteľné HSV ani prachatý Wolfsburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně pro to, co jsi napsal, nemůžu BVB vystát a radši budu přát i tomu Lipsku snad

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavy nazor,ze clovek musi poznat mesto jeho historiu,inak nie je spravny fanusik, poznam XY ludi co fandia klubom a nevedia historiu mesta,nikdy mi nebol niekto nesympaticky ked rozpraval o svojom muzstve,momentalne kopec ludi okolo mna fandi Liverpoolu,mam byt nabruseny na Liverpool? nechapem co to ma spolocne s fandenim,nic v zlom,len neobhajujem tvoj nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Co rozhoduje v pripade rovnosti bodov? Vzajomny zapas, skore?

Reagovat
smazaný uživatel

skore

Reagovat
andrew96

Za sezónu 6 bodů proti Lipsku je super.

Reagovat
Minister

Duda

Reagovat
Rudnevs

Vyhral Rolexky

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Keby mal nejakých 15 gólov to by bola bomba

Reagovat
Rudnevs

Výkon Schalke nič moc, písal som, že jediná možnosť pre Schalke je ubojovaná a utrápená výhra, a to sa mi potvrdilo. Tedesco si dokonca nechal všetky tri striedania, aby mohol na záver zdržovať. Každopádne Wolfsburg toho v druhom polčase predviedol smerom dopredu žalostne málo.

Tri body sú jediné, čo sa ráta. Je to prvý zápas Rückrunde, čiže teoreticky to môže mať pozitívny psychologický efekt...

Reagovat
verv

Ty ses na Schalke nejakej vysazenej. Tohle nebyla zadna utrapena vyhra. Prvni polocas sice hroznej ale v druhym byl na hristi jenom jeden tym a Vlci mohli byt radi, ze to skoncilo jenom o gol.

Reagovat
Rudnevs

To nie, ja som neni na Schalke vysadený, práve naopak, ja Schalke taktiež prajem, akurát som očividne trochu náročnejší fanúšik. Ako sám píšeš, v prvom polčase to bolo hrozné, v druhom to bolo zasa totálne hrozné od Wolfsburgu.

Podľa mňa to bola ubojovaná výhra, Schalke nevyhralo vďaka kvalite alebo taktike, bolo to tak nejak ako jednooký proti slepému, Schalke to chcelo, hráči bojovali a preto vyhrali... V momentálnej situácii to je tak najviac, čo sa dalo vyťažiť, čiže som samozrejme za výhru rád, ale celkovo som bol zvyknutý na iné Schalke.

Reagovat
verv

No vsimam si, ze tuhle sezonu jses hodne kritickej i po zapasech, ktery nejsou tak spatny :) Minulou sezonu se ve vetsine zapasu podarilo vytezit z minima maximum, tuhle je to opacne. Ale pokud bude na jare vypadat hra tak jako dneska v druhym polocase, tak se zlobit nebudu. Porad je tam spousta nepresnosti a zbytecnejch ztrat, ale taky je potreba brat v uvahu to ze Wolfsburg sel do zapasu ve vyrazne lepsi forme a krome hruzostrasnyho zacatku a jedne sance v druhe pulce se k nicemu nedostali.

Mas pravdu, taky jsem byl zvyklej na jiny Schalke, ale ten tym je ted podle me, co se tyka kvality hracu, nejslabsi za poslednich nekolik let.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je typický Schalke fotbal. Kdysi jsem četl názor jednoho novináře z Porůří, který řekl,že fanoušci Schalke nejvíc ocení vybojovanou výhru, nasazení a bojovnost. Proto je tma oblíbený Burgstaller.

Reagovat
stas87

No, je fakt ze nejaky ten piatok BL sledujem a Schalke ma tie vyhry presne take ako pises. Agresivita na maximalnej moznej hranici, obetavost a dlhu dobu spickovy utocnik co vytazil z minima maximum. Ci uz to bol Sand, Asamoah, Tomassoon, Raul alebo Huntelaar. Podobny typ zabijaka im chyba, preto ciastocne su tam kde su. V poslednych sezonach ale mali hracov ako Draxler, Meyer ci Sane a ti do toho priniesli futbalovost. V sucasnosti tam nikto taky nie je, respektive nedoakze udrzat stabilnu formu dlhsi cas ziadny hrac co by ich mal potiahnut.

Reagovat
stas87

Ups, tak Jon Dahl Tomasson nikdy v Gelsenkirchene nehral, chybicka.

Reagovat
verv

Ja takovyho hrace, kterej by mel prinest fotbalovost, vidim v Haritovi. Bohuzel zatim podava dost nevyrovnany vykony a taky se mu nevyhybaj zraneni. S tim utocnikem mas pravdu, Uth toho spoustu odpracuje pro tym, ale (s vyjimkou v minule sezone) zadnej strelec zabijak to neni, to samy Guido.

Jinak toho Tomassona sis asi spletl s Ebbe Sandem

Reagovat
Rudnevs

Sanda tam má v tom výpise taktiež, čiže trebárs možno s niekym iným. Z Dánov ešte hral za Schalke Sören Larsen, ten však nemá taký kultový status a nedal toľko gólov. Ešte tam bol Peter Lövenkrands, ale ten sa presadil ešte menej ako Larsen.

Ono je zas fajn, že hráči bojujú, veď ako som aj písal do preview, Schalle má nálepku “Malocher Verein”, je som si tohto vedomý... Burgstaller je tam dosť obľúbený, podobne ako Edi Glieder, ktorý kedysi prišiel ako 34-ročný z Paschingu, mal zalepiť dieru po nepríchode Morientesa, vôbec sa nepresadil, ale fanúšikovia ho dodnes milujú, lebo bojoval. Ďalší takýto hráč podľa mňa bude Skrzybski, ten navyše ešte aj ako dieťa spával v perinách s motívmi Schalke. Každopádne k tým hráčom, ktorý kvalitu vynahrádzajú bojovnosťou, tam vždy bola i kvalita, a to podľa mňa nie len na hrote, ono ten kvalitatívny rozdiel vidno na mnohých postoch.

S tým Haritom máš pravdu, ten sa mi vždy celkom páčil, keď hral, ale má tie zranenia, navyše som čítal, že s ním sú i nejake nefutbalové problémy... Hráča, ktorý niečo vymyslí, by teoreticky mohol hrať i Bentaleb, jednu dobu pod Weinzierlom hral dobre, ale tiež je dosť náladový a nenaplňa očakávania.

Tak ale aby som len nekritizoval, tak musím za včerajšok pochváliť Nübela.

Reagovat
verv

Ajo, toho jsem tam prehlidnul. Kazdopadne ten tam zanechal velkou stopu, dodnes je videt spousta fanousku v dresu s jeho jmenem a to uz nehraje vic jak 10 let.

S Bentalebem naprostej souhlas, kdyz prichazel tak jsem byl nadsenej ale krome par kratkejch dobrejch obdobi toho moc nepredvedl. Navic mimo fotbal to s nim asi taky neni uplne jednoduchy.

Nubel byl vcera vybornej. Po pravde ani nevim, jestli byl u Fahrmanna nejakej zdravotni problem nebo proste jenom dostal prednost, ale za trpelivost a ty vykony co predvadel na podzim, kdyz musel zaskakovat, si tu sanci urcite zaslouzi.

Reagovat
Rudnevs

Ohľadom toho Bentaleba a mimofutbalových záležitostiach nevieš niečo viac? Ja som niekde čítal, že sa v kabíne vytvorila nejaka neželaná francúzsko-africká skupinka alebo tak niečo, ale bolo to len v diskusii a nič podrobnejšie som k tomu nenašiel...

Pri tej brankárskej výmene asi rozhodovalo to, že Fährmann bol v poslednej dobe neistý a robil chyby, zatiaľ čo Nübel za neho vtedy zaskakoval veľmi kvalitne.

Inak čo vravíš na pôsobenie Heidela?

Reagovat
verv

Nic bližšího nevím, já umím německy jenom základy, takže čerpám informace z oficiální stránky a medíí co jsou anglicky, žádný fóra nebo tak.

Heidelovo působení zatím hodně rozpačitý, za mě spíš zklamání. Nejde mu upřít pár příchodů za málo peněz, který se ukázaly jako velice dobrý nákupy (Guido, Caligiuri) ale to je na Schalke málo. A taky jdou za ním ty odchody hráčů zadarmo po vypršení smlouvy, což se snad v žádným jiným týmu neděje v takové míře. Ale abych byl fér, tak to bylo už před Heidelem. A co se týká těch "větších" přestupů, tak tam je to zatím spíš propadák. Ať už je to Mascarell, Serdar (ten je ještě mladej tak snad půjde nahoru) nebo bohužel i Embolo, u nějž teda věřím, že nebýt těch zranění, tak je jeho výkonnost taky jinde. U něj teda nejde mluvit vyloženě o zklamání, ale hráč za takovou cenu by měl předvádět víc.

Reagovat
Rudnevs

Ohľadom tých odchodov zadarmo neviem, nakoľko to mám dávať za vinu Heidelovi... Snažil sa predlžiť a ponúkal i celkom dobré peniaze (údajne viac už nemohol), ale tí hráči predlžiť nechceli. Každopádne sú to spojené nádoby a Heidel má na starosti športové a ekonomické výsledky a asi i náladu v klube (Meyer tvrdil, že odchádzal kvôli šikane zo strany CH, ale moc tomu neverím), a to mohlo tých hráčov ovplyvniť pri ich rozhodnutiach.

Čo sa týka prestupov, tak súhlas, tí hráči mi prídu častokrát preplatení, tie prestupy za drobné celkom vie, ale takí hráči Schalke nikam neposúvajú, tí by mali iba doplňať kvalitu, ktorá tam ale neni....

Inak pozerám, že máš v obľúbených i YB, sleduješ nejako švajčiarsku ligu?

Reagovat
verv

S tím Meyerem jsem to nepochopil, on ještě během minulé sezóny prohlašoval, jak se zlepšuje pod Tedescem atd., začal hrát víc z hloubky hřiště a myslím, že mu to tam i šlo. A potom přišlo to prohlášení o šikaně a přeřazení do rezervy. Tam byly asi na vině všecny strany ale u něj mě to obzvlášť mrzí, protože to byl můj oblíbenec.

Jinak švýcarskou ligu už neselduju skoro vůbec, v podstatě jenom výsledky. Dřív jsem jezdil každý léto do Švýcarska na brigádu, kousek od Bernu, takže jsme občas na YB zašli (jednou i na Xamax ještě před tím bankrotem :) ) a tak to vzniklo. V té době jsem Švýcarskou ligu i celkem sledoval, ale ten zájem potom nějak upadl a navíc jsem se ze studenta stal pracujícím, takže i toho času bylo míň a prioritu pro mě má Sparta a hned potom Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak proč vlastně chytal Nubel a ne Fahrmann? Klasická rotace, nebo je tak moc Fahrmann z formy? Nubel jinak zachytal velmi dobře, za jeho výkon ho také musím pochválit.

Reagovat
verv

Takhle to Tedesco vysvetloval na tiskovce:

It wasn’t an easy decision to change the keeper. We know what Ralf Fährmann brings – as a keeper and as a person. That will not change. “Ralf had been a bit uncertain recently. We had a feeling that his mind wasn’t clear. As well as that, Alex Nübel has looked good when he’s played and has trained well. When we considered all of that, we decided to play Alex.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

1 sestupující je podle bohužel asi jasný - Der Club. Nevěřím, že se zvednou. Určitě ne pod Kollnerem

Reagovat
jany kozak

Dudinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada jak Roman Prochazka.

Reagovat
Werkrider

Norinberg aj 1.FCN mám rád a včera som sa bol pozrieť na ten zápas naživo. Neviem čím to je, ale v meste, na štadióne, zostava a ešte aj záchody a občerstvenie, všetko mi prišlo také ... druholigové.

Čo sa Herthy týka, Rekik nemal snáď ani jednu prihrávku dopredu, všetko šlo na brankára, alebo Lustiho. Navyše som mal pocit, že Pekaríkov post v Herthe úplne zanikol.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem tam byl a musim souhlasit. Byl jsem lehce zklamanej. Ale je to proste takovej provincni klub.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele