Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Olomouci vystřelil výhru v Mladé Boleslavi třígólový Strapáč

Souboj sousedů v tabulce patřil v 36. kole Olomouci. Hanáci triumfovali na ledě Mladé Boleslavi 4:1 díky hattricku Strapáče a dotáhli se na soupeře na sedmém místě. Moravané tak přerušili čtyřzápasovou sérii porážek, naopak Středočeši padli poprvé po třech duelech.

Radující se hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Hosté vstoupili do utkání aktivně, přibrzdilo je ale Švrčkovo vyloučení, které navíc domácí přetavili ve vedoucí gól. Vondrka trefil tyč, Tomáš Knotek ale deset sekund před plánovaným návratem olomouckého beka na led zakončil do odkryté branky.

Olomoučtí hokejisté pokračovali v sympatickém výkonu a Jergl ve 12. minutě vyrovnal. Středočeši poté zahrozili v další přesilové hře, na konci první třetiny ale podruhé inkasovali. Burianovu příležitost ještě Krošelj stihl zlikvidovat, pohotově dorážející Strapáč mu o pár sekund později nedal šanci.

"Opět jsme do zápasu nevstoupili ideálně a v prvním oslabení jsme dostali gól. Naštěstí jsme ale rychle vyrovnali a pak dali druhý gól do šatny, což nás nakoplo. Celkově se nám zápas povedl a zaslouženě jsme vyhráli za tři body," uvedl Strapáč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Olomouc

Ve druhé části se Olomouc již více zaměřila na obranu, navrch však měla zejména díky početním výhodám. Středočeši hráli v oslabení čtyřikrát, gól ale nedostali. V největších šancích Krošelj vychytal Ostřížka, osamocený Jan Knotek střílel vedle. Prakticky jedinou příležitost domácích měl Flynn, brankář Lukáš jeho brejk zlikvidoval.

Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale výborně bránící hosté s pozorným Lukášem jim toho moc nedovolili. Naopak sami hrozili z rychlých protiútoků. Jergl svou šanci po chybě domácích hokejistů v rozehrávce ještě neproměnil, ale Strapáč ve 48. minutě již ano a přiblížil Hanáky k výhře.

"Z naší strany to bylo strašně rozlítané, nerozvážné a hodně jsme propadali. Olomouc šance ze zajištěné obrany proměnila a zaslouženě vyhrála," řekl kapitán Středočechů Michal Vondrka.

Zmar Mladé Boleslavi dokonal vlastní gól Šťastného při power-play. "Je pravda, že tohle se jen tak nevidí... Dostal jsem přihrávku od Kuby Klepiše, chtěl jsem mu to z jedné vrátit a on už tam nebyl. Bohužel to spadlo do branky," litoval David Šťastný. "Byla to tečka za tím naším dnešním zmarem," řekl Vondrka.

36. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. T. Knotek (D. Šťastný, Orsava) - 12. Jergl (Ostřížek, J. Knotek), 20. Strapáč (Burian, Irgl), 48. Strapáč (Irgl, Burian), 59. Strapáč. Rozhodčí: A. Jeřábek, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3, navíc Jaroměřský (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3312.

Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Kotvan, Bernad, Němeček, Dlapa, Eminger, Kurka - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - M. Látal, P. Musil, Najman - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, Kolouch, Holec - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Měli jsme jen jednu dobře sehranou přesilovku, jinak jsme byli celý zápas horší a Olomouc zaslouženě vyhrála. Byli jsme bez šance, bylo jasné, kdo zápas ovládá a kdo vyhraje. To, že jsme s Olomoucí opět prohráli, není náhoda. Oni jsou zarputilí, hrají výborně systém a dodržují ho pořád. My toho pořád nejsme schopní, daří se nám to jen občas."

Jan Tomajko (Olomouc): "Pro nás to byl obrovsky těžký zápas. V předešlých utkáních jsme moc nebodovali a bylo to vidět na sebevědomí hráčů. Začali jsme dobře, bruslili jsme a měli jsme trochu více ze hry, ale opařil nás inkasovaný gól v oslabení. Kluci se z toho ale rychle oklepali a první třetinu jsme vyhráli 2:1. Musím kluky pochválit. Dnes jsme byli silnější v soubojích a to rozhodlo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články