Lilková směs s granátovým jablkem



Můžete si říkat, jak chcete, aby byla každé focení jiné, ale je to tak těžké používat k focení něco jiného, když si to prkénko tak moc zamilujete :-) A tak je tu zas v akci. Tentokrát posloužilo jako doplněk k této lilkové směsi, která je opravdu rychlovka, ale i takových ne/receptů je třeba...


Lilková směs s granátovým jablkem

Lilková směs
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 středně velké lilky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 hrnek vody
  • sůl


K podávání
  • jasmínová rýže
  • černý sezam
  • jarní cibulka
  • arašídy


Na oleji zpěníme pár minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a promícháme asi jen minutu a hned vsypeme na kostičky nakrájený lilek. Dochutíme sójovou omáčkou. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, zmírníme plamen a necháme probublávat do změknutí lilku. Případně dochutíme solí.

Mezitím si připravíme v rýžovaru jasmínovou rýži se sezamem. Směs podáváme s rýží, posypanou nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a arašídy. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)