Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Zbraně, náboje a pervitin. Policisté v centru Prahy našli auto plné překvapení

Česko

  5:00
PRAHA - Atrapu útočné pušky AK-47 na zadním sedadle, dvě plynové pistole, munici a pervitin nalezla hlídka v autě zaparkovaném v Opletalově ulici v Praze. Na místě byli zadrženi dva mladí muži, údajně členové posádky vozu. Jestli zbraně hodlali použít třeba k přepadení, zatím ale policie odmítla komentovat.

Policisté prohledali vůz. foto: Týdeník policie

Měla to být obyčejná pochůzka centrem Prahy, dokud hlídka Oddělení hlídkové služby ve čtvrtek po šestnácté hodině nenarazila na šedivý automobil značky Audi A6. Vůz stála zaparkovaný v Opletalově ulici na Praze 1. Když policisté auto míjeli, všiml si jeden z nich, že na zadním sedadle automobilu je pohozená útočná puška AK-47.

Video ze zásahu policistů, na kterém jsou i oba zadržení.

„S ohledem na podezření, že by se mohlo jednat o reálnou střelnou zbraň, policisté vyčkali na příchod posádky vozidla,“ napsala na svém webu policie. K vozidlu se zanedlouho dostavil muž, údajné člen, kterého policisté okamžitě zadrželi. 

Při prohlídce vozu na našli ještě dvě plynové pistole, náboje a asi dvacetigramový sáček s bílou krystalickou látkou. U něj byla přibalena i digitální kuchyňská váha. Na místo se dostavil psovod se služebním psem cvičeným na vyhledávání drog a dorazily také hlídky Místního oddělení policie Nové město.

Vůz Audi A6, ve kterém policisté drogy a zbraně nalezli.
Osobní věci náležející jednomu z podezřelých. Na snímku je vidět i sáček s...

K vozu dorazil poté dorazil i další údajný člen posádky, kterého strážníci taktéž zadrželi. „Prohlídkou u mladých mužů policisté nalezli bílou krystalickou látku. Prvotní test látku identifikoval jako pervitin,“ uvedl Týdeník policie. Oba zadržení byli převezi na služebnu.

Osobní věci náležející jednomu z podezřelých. Na snímku je vidět i sáček s látkou, kterou policisté určili jako pervitin.

Nalezené zbraně skončily v rukou kriminalistů, kteří okamžitě pušku AK-47 určily jako znehodnocenou zbraň neschopnou střelby. Plynové pistole i munici policisté zabavili.

Policie prověřovala nahlášení bomby v metru. Prohlídka pyrotechnika byla negativní, metro je otevřené bez omezení

Jednadvacelitetý mladík, u kterého policisté pervitin nalezli, měl „na krku“ už do pár hodin obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Jaké národnosti dva mládenci byli, ani co s jednou atrapou útočné pušky a dvěma plynovými pistolemi plánovali, ale policisté zatím neuvedli. „Víc informací v tuto chvíli s ohledem na probíhající úkony trestního řízení uvolňovat nebudeme,“ sdělila serveru Lidovky.cz mluvčí policie  Andrea Zoulová.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.