Český podnikatel, miliardář, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup se chce vrátit do politiky. Ve středu 16. ledna oznámil vznik politického hnutí List Jaromíra Soukupu. Kam s Listem hodlá kandidovat zatím neupřesnil. Spekuluje se o volbách do Evropského parlamentu. Předpokládá se, že Jaromír Soukup má ovšem vyšší cíle. Zaregistroval si totiž i doménu www.soukupnahrad.cz, což nasvědčuje tomu, že by se rád stal prezidentem.

Vznik hnutí, ani jeho případná kandidaturu na hrad, určitě nepotěší Tomia Okamuru. Tomio Okamura sám kandidoval na prezidenta v roce 2013, soud nakonec jeho kandidaturu nepřipustil, protože nesesbíral dostatek platných podpisů. Dlouho se spekulovalo i o tom, zda bude kandidovat v roce 2018. To nakonec Okamura neudělal „z úcty k Milošovi Zemanovi“. To, že vznikne nové podobně zaměřené hnutí určitě neuvítá ani v jiných volbách. Tomio Okamura byl pravidelně zván do pořadů Jaromíra Soukupa. Mohlo to tedy vypadat, že dělá Jaromír Soukup dva roky kampaň Okamurovi. Nyní to však vypadá, že ve skutečnosti dělal Okamura celou dobou kampaň Soukupovi. Tedy, byl vidět před svou cílovou skupinou voličů, před skupinou, kde je Okamura (spolu s Milošem Zemanem) nejvýraznější osobností.

Nutno však připomenout, že Jaromír Soukup nekandiduje do voleb poprvé. V roce 2009 finančně podporoval Demokratickou stranu zelených, tedy hnutí, které se odtrhlo od Strany zelených. Následně i ve volbách do Evropského parlamentu za stranu kandidoval. DSZ tehdy vyhořela, když získala jen 0,62% hlasů. Jaromír Soukup pak obdržel 72 preferenčních hlasů. Nutno dodat, že do Evropského parlamentu se volí celorepublikově, tedy je jeden volební okrsek. Tedy, oněch 72 kroužků obdržel od voličů v celé republice.

A nutno také zmínit co to ta Demokratická strana zelených byla, resp. je. „Předsedou DSZ je Jiří Andrle, bývalý člen SZ v Plzeňském kraji, který vystoupil v roce 2010 po tom co jsme ho vyškrtli z kandidátky, pro jeho rasismus. Veřejně hlásal, že chce vystřílet cikány,“ vzpomíná Jan Cina. Lídrem kandidátky do Evropského parlamentu byl pak Daniel Solis. Politolog, který má velmi dobré vztahy s Adamem B. Bartošem a nevadí mu, že Adam B. Bartoš vytváří seznamy Židů. Ostatně. V roce 2014 Solis kandidoval jako dvojka hnutí Adama B. Bartoše. Co Daniel Solis je zač dostatečně ukazuje článek publikovaný 24. prosince 2018 na webu Bezpolitickékorektnosti.cz: „Vánoční nadílka pro „andílka“: Halíka utopit v sudu ve Vltavě?“ Inu. Měl to Jaromír Soukup krásného lídra. A nejen lídra. Trojkou byl zase Vladislav Koval pravomocně odsouzený kvůli korupci.

Vážení čtenáři, náš web je stále financován především z příspěvků drobných dárců. Jak nám můžete pomoci, se dozvíte zde.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.