Serie A - preview 20. kola

19.01.2019, 09:01, aktualizováno 21.01.2019, 08:18
Previews
Juventus a AC Milán minulý týden bojovaly o Superpohár a dnes dohrají dvacáté kolo italské ligy. Stará dáma kráčí za ziskem dalšího titulu a večer se od ní očekávají body z duelu s Chievem. Na Rossoneri čeká těžší úkol, představí se na půdě Janova...
Janov CFC - AC Milán  (pondělí 15:00)
Netypicky v pondělí se dohraje kompletní kolo italské Serie A a to zajímavým střetnutím mezi domácím Janovem a AC Milán. Grifové zatím zaostávají za očekáváním a v tabulce jim patří až čtrnácté místo. Ani Milán na tom není nejlépe, ale pokud zápas na stadionu Luigi Ferraris zvládne za tři body, posune se na průběžnou čtvrtou příčku. V Janově se však Milánu v posledních letech nedaří.

Milán prohrál v Janově tři z posledních čtyř návštěv a ani tentokrát ho na Marassi nečeká nic jednoduchého. Grifové jsou sice až čtrnáctí, ale v lize dokáží potrápit kohokoliv. Jenom připomeňme, že Janov je společně s Atalantou jediným týmem, který dosud dokázal obrat o body vedoucí Juventus. Na druhou stranu domácí se v ostatních zápasech trápí a změnu zatím nepřinesla ani výměna trenéra. Ostřílený trenér Cesare Prandelli vyhrál jenom zápas s Atalantou, takže ani on nemá na růžích ustláno. CFC si v posledním zápase loňského roku připsalo domácí remízu 0:0 s Fiorentinou a od konce září vyhrálo jen jeden ligový zápas! Tristní bilanci se teď pokusí vylepšit proti Milánu, kde mají vždy o motivaci postaráno.

AC Milán už v lednu na rozdíl od Janova stihl dva soutěžní zápasy a úspěšný byl jen z poloviny. Zatímco v Coppa Italia šel dál po vítězství v prodloužení, shodou okolností na stejném stadionu, proti Sampdorii, utkání s Juventusem nezvládl a po jediné brance Cristiana Ronalda na trofej nedosáhl. Hlavním cílem Rossoneri však zůstává zisk čtvrtého místa a v Janově budou mít ideální možnost se na tuto pozici posunout. V sestavě by přitom neměl chybět Lucas Paquetá, brazilská posila z Flamenga, od které si v Miláně hodně slibují.

Grifové budou postrádat Hiljemarka i Sandra, avšak největším problémem je absence polského kanonýra Piateka, který si odpykává karetní trest. Není tajemstvím, že o Piateka je velký zájem a jeden z nejvážnějších pochází právě z Milána. I Rossoneri hlásí ztráty, milánský celek nebude mít k dispozici hlavního trenéra Gattusa, který byl potrestán za chování během zápasu italského Superpoháru s Juventusem. Jeho místo tak zaujme asistent Riccio. Na hráčské marodce zůstávají Caldara, Bíglia a Bonaventura, zatímco trojice Kessié, Romagnoli a Calabria si odpykává trest.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Romero, Zukanović, Criscito - Lazović, Veloso, Rolon, Bessa - Favilli, Kouamé
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Musacchio, Zapata, Rodríguez - Bakayoko, Mauri, Paquetá - Suso, Cutrone, Calhanoglu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.18 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - Chievo Verona  (pondělí 20:30)
Turínský Juventus cítí další velkou šanci na odskočení svým pronásledovatelům, protože v pondělní dohrávce má zdánlivě toho vůbec nejsnadnějšího soupeře. Do Turína totiž zavítá Chievo Verona, které je samozřejmě stále beznadějně poslední.

Chievo se v pondělní dohrávce 20. kola Serie A pokusí o zázrak. Nic menšího, protože rozdíl mezi ním a domácím Juventusem je zkrátka příliš velký. Chievo sídlí až na posledním místě tabulky a stále se mu nedaří vymanit se z pevného sevření sestupových problémů. Samozřejmě mu hodně uškodil odečet bodů po skandálu s falšovaným účetnictvím klubu, ale i bez toho se Chievo prezentuje hodně špatnými výkony.

Chievo v posledních deseti soutěžních kláních vyhrálo jen jednou. V minulém kole, ještě na konci roku, si totiž v záchranářském duelu dokázalo poradit s Frosinone. Pomohla mu jednak branka, o kterou se ke konci zápasu postaral Emanuele Giaccherini, a jednak dřívější vyloučení hostujícího Marca Capuana. I díky těmto třem bodům se Chievo dostalo na osm bodů po odečtu, což je ale po devatenácti kolech stále velmi tristní bilance.

Soudě dle historie vzájemných zápasů to Chievo nebude mít s Juventusem ani tentokrát jednoduché. Stará dáma pravidelně sbírá skalpy Chieva a není pro ni problémem nasázet svému soku dvě nebo tři branky. Chievo se z výhry radovalo naposledy v roce 2010, jinak se daří Juventusu. Chievo nemá nikterak kvalitní kádr a nyní je navíc oslabeno o několik zraněných. Mezi ty patří Barba, Cacciatore, Obi či Seculin.

Chievo by mohlo chtít využít možné únavy Juventusu. Stará dáma má kromě pravidelného ligového režimu za sebou čerstvě také Superpohár. A kromě zápasu s AC Milán také náročnou cestu, neboť zápas se hrál v Saudské Arábii. V souladu s očekáváními jej Juventus zvládl a rozhodl jeho ikonický hráč, Cristiano Ronaldo.

Trenér Allegri ale stejně nemůže být naprosto spokojen. Jednak to ze strany jeho hráčů chvíli vypadalo jako pokus uspat všechny přítomné a jednak se mu marodka od té doby moc nezmenšila. Stále jsou mimo hru Mandžukić, Barzagli, Benatia a Cuadrado. K tomu ještě musíme přidat vynucenou absenci karetního hříšníka Miralema Pjaniće.

Jednou z opor současného kádru je polský brankář Wojciech Szczęsny, který po vítězném utkání zmínil: "Vítězství jsme si zasloužili a jsme moc rádi, že nám to konečně vyšlo. Superpohár byl jedním z našich cílů. Dominovali jsme na hřišti a pro mě to občas bylo těžké, protože jsem se nedostával zase tak často do hry. Musel jsem pořád dávat pozor, aby mne nic nezaskočilo. Teď bude důležité nabrat síly před Chievem."

I v lize se Juventusu daří. Bianconeri v posledních deseti kolech dokázali devětkrát vyhrát a jen jednou remizovali, když je překvapila Atalanta Bergamo. Na druhou Neapol mají náskok solidních devíti bodů.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczęsny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Bentancur, Matuidi - Dybala, Ronaldo, Bernardeschi
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Rossettini, Bani, Tomović - Kiyine, Radovanović, Hetemaj - Giaccherini - Pellissier, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.20 - 27.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Frosinone Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 12:30)
Atalanta zase nabírá dech a v posledních týdnech si připisuje jeden úspěch za druhým. Už třetí soutěžní výhru v řadě by si Orobici moc rádi připsali v neděli po obědě, kdy se potkají s předposledním Frosinone.

Další kolo Serie A by Atalantě mohlo hodně pomoct v postupu tabulkou. Jednak díky reputaci jejich soupeře, jehož forma rozhodně není ničím příjemným, ale také proto, že Atalanta naopak formu chytila. Atalanta v 18. kole dokázala remizovat s Juventusem a to jí morálně hodně pomohlo. Vidět to bylo z dalšího kola, v němž Atalanta naplno pustila svá ofenzivní stavidla a šesti góly doslova roztrhala Sassuolo!

I díky tomu je celek z Bergama na současné osmé příčce, přičemž na poslední místenku v Evropské lize (6. místo) ztrácí jen dva body! S Frosinone navíc Atalanta za posledních devět let neprohrála ani jednou. Trenér Gasperini může mít dobrou náladu, protože se mu uzdravil De Roon a Atalanta je i díky tomu v kompletní sestavě.

To domácí mají mnohem větší potíže, alespoň co se týká úplného kádru. Trenér Baroni nemůže počítat s dvojicí Capuano - Ciano, neboť oba pykají za karty. K tomu se musí obejít bez zraněných Paganiniho, Dionisiho nebo Halfredssona. Frosinone si navíc dobře pamatuje poslední utkání s Atalantou, po němž svítilo na tabuli skóre 4:0 pro favorita.

Opakování by moc rád předešel záložník Lorenzo Crisetig. "Samozřejmě všichni dobře víme, jak to dopadlo naposledy. Ale tehdy jsme byli v lize poprvé po delší době a byla to naše premiéra. Teď už jsme nasbírali víc zkušeností a víme, že musíme pořád pracovat na naší koncentraci a schopnostech. Atalanta má skvělé hráče, mnozí jsou technicky úžasně vybaveni. Musíme odehrát perfektní utkání, abychom získali nějaké body."

To se ale Frosinone poslední dobou moc nedaří. Spolu s Empoli má totiž nejhorší obranu v lize, což bude pro Atalantu vítaná pozvánka. Frosinone dosud vyhrálo pouze jednou a hned jedenáctkrát si připsalo trpkou porážku. V minulém kole to nebylo jiné - záchranářský souboj zvládlo totiž lépe domácí Chievo.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Ariaudo, Kranjc - Ghiglione, Chibsah, Maiello, Cassata, Beghetto - Campbell, Ciofani
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Tolói, Palomino, Mancini - Hateboer, Freuler, De Roon, Gosens - Iličić, Gómez - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.30 - 4.80 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SPAL 2013 - Bologna FC  (neděle 15:00)
Čistě záchranářský duel se uskuteční na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře, kde domácí SPAL přivítá Boloňu. Hostům se pod vedením Filippa Inzaghiho vůbec nedaří, nicméně i s ním na trenérské lavičce doufají v lepší druhou polovinu sezony.

Jinými slovy Boloňa potřebuje začít vyhrávat a kdy jindy, než teď v zápase s přímým konkurentem o záchranu. Vedení severoitalského celku nadále věří Inzaghimu jako hlavnímu kouči, ovšem žádá výsledky a pokud možno ihned.

Boloňa prožila velice bídnou část sezony, když dokázala vyhrát jen ve dvou případech. Méně výher mají na svém kontě jen poslední Chievo a předposlední Frosinone. Ztráta na sedmnácté místo, které znamená záchranu, ale není velká, činí pouze tři body. Hosté od konce září loňského roku nevyhráli a momentálně drží smutnou sérii dvanácti zápasů bez výhry.

A u sérií ještě zůstaneme, protože i SPAL se ne a ne dočkat vítězství. Domácí tým nevyhrál deset utkání v řadě a po slibnějším začátku se neustále propadá tabulkou. Svěřenci trenéra Sempliciho zaujímají šestnácté místo a před sestupovými pozicemi mají čtyřbodový náskok, který se může v případě neúspěchu s Boloňou hodně rychle vypařit.

Výhodou SPALu bude kromě domácího prostředí stadionu Paola Mazzy i kompletní kádr. Semplicimu se během přestávky všichni marodi uzdravili a dramatická není situace ani na druhé straně barikády, kde chybí jen zkušený záložník Džemaili.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cionek, Felipe, Bonifazi - Lazzari, Missiroli, Valdifiori, Kurtić, Farés - Petanga, Antenucci
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Calabresi, Danilo, Helander, Mattiello - Soriano, Pulgar, Poli - Orsolini, Santander, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.07 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ACF Fiorentina - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Velmi důležitá bitva o evropské poháry se uskuteční v kolébce renesance Florencii. Na stařičkém stadionu Artemio Franchi se utkají domácí Fiorentina a Sampdoria. Námořníci měli v závěru loňského roku vynikající formu a je otázkou, co s týmem udělala krátká zimní přestávka.

Fiorentina je sice až desátá, ale k evropským pohárům to nemá vůbec daleko. Stále však platí, že Viola letos představuje velmi nevyzpytatelného protivníka, který dokáže zatopit kterémukoliv týmu, ale zároveň může prohrát s kýmkoliv. Krásně to ilustruje závěr loňského roku, kdy Viola vyhrála v Miláně nad AC, aby následně doma prohrála s Parmou. Svěřenci Stefana Pioliho už v novém roce nastoupili k soutěžnímu utkání a zápas Coppa Italia s Turínem vyhráli 2:0, což je posunulo do dalších bojů.

Italský pohár mají za sebou i v Janově, i když neúspěšně, protože Námořníci padli v prodloužení s AC Milán. "Coppa pro nás byla užitečná jak z fyzického, tak mentálního hlediska. Znamená to, že jsme zpátky v zápřahu. To platí pro nás stejně jako pro Fiorentinu. My měli o něco kratší přestávku, než ostatní týmy a teď je před námi dlouhá cesta. Devatenáct zápasů a 57 bodů," nechal se slyšet kouč Marco Giampaolo.

Sampdoria by se ráda zapojila do bojů o evropské poháry, kde panuje velká konkurence. Sám Giampaolo se nechal slyšet, že ve hře je jen jedno místo, o které navíc bojuje hned několik týmů. "Juventus, Neapol, oba milánské kluby, římské kluby. Tyto týmy se mohou považovat za nadřazené, takže to znamená, že zbývá jedno místo, o které bojují Fiorentina, Atalanta, Turín, Sassuolo, Parma. I z tohoto hlediska je nedělní zápas nesmírně důležitý. Očekávám, že budeme čelit fyzicky i individuálně silné Fiorentině, nicméně letos už jsme proti silným týmům hráli," dodal Giapaolo.

Fiorentina má výhodu nejen domácího hřiště, ale také zcela kompletního kádru. Stefano Pioli tak může nasadit to nejsilnější, včetně Marca Pjacy, který zůstává ve Florencii. Vyvrátily se tak spekulace, dle kterých měl zamířit do Janova, či do kteréhokoliv jiného týmu v Serii A. Od začátku utkání by se měl domácím fanouškům představit i Luis Muriel, staronová posila upřednostnila centrum renesance před městem módy Milánem. Zatímco Viola je kompletní, Sampdoria musí oželet starty Linettyho a Barreta, oba se nacházejí na marodce zraněných.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vítor Hugo, Biraghi - Veretout, Benassi, Fernandes - Muriel, Simeone, Chiesa
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynsky, Tonelli, Andersen, Murru - Praet, Ekdal, Jankto - Ramírez - Quagliarella, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.66 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Empoli FC  (neděle 18:00)
Empoli zoufale potřebuje zvrátit hodně špatnou formu, protože už ve čtyřech posledních zápasech prohrálo. Trochu odskočit sestupové zóně se toskánský celek pokusí při výletu na Sardinii, kde jej čeká Cagliari.

Bilance Empoli je v posledních pěti zápasech katastrofická. Jedno vítězství a pak série čtyř porážek v řadě! Veškerý optimismus, který v toskánském městě po jmenování trenéra Beppeho Iachiniho zavládl, je znovu pryč. V minulém kole sice Empoli nesehrálo špatný zápas, ale přeci jen na Inter Milán nemělo. Zápas rozhodl jedinou trefou Keita Baldé a Empoli na obranu Nerazzurri recept prostě nenašlo.

Aby toho nebylo málo, tak trenér Iachini má mnoho absencí, se kterými se musí popasovat. Pro karty z předchozích zápasů se na hřiště nepodívají dva pilíře záložní řady Bennacer a Krunić. Zraněni jsou pro změnu La Gumina, Antonelli, Mchedlidze nebo Polvani. Empoli navíc v Cagliari za posledních třináct let nevyhrálo ani jednou, takže ani historie mu není moc nakloněna.

Domácí tým by ale mohl být dobrou příležitostí, jak zvrátit hodně špatnou formu. Ani Cagliari totiž teď zrovna nehraje ideálně. V lize naposledy nestačilo na Udinese, což byl poměrně nečekaný výsledek. Chuť si chtělo spravit v Coppa Italia, jenže v něm se mu osudnou stal závěr zápasu proti Atalantě. V posledních pěti minutách se trefili Zapata a Pašalić, takže Cagliari se s pohárovou soutěží muselo rozloučit.

Chorvatský záložník Filip Bradarić ale zůstává optimistou. "Je pravda, že poslední dva duely nám vůbec nevyšly a mohli jsme zahrát mnohem lépe. Ztratili jsme koncentraci v klíčových chvílích a musíme pracovat na zlepšení. Empoli nebude tak snadný soupeř, jak by se při pohledu na tabulku mohlo zdát. Má v kádru několik velmi dobrých hráčů, s jejichž kvalitou si musíme poradit," uvědomuje si Bradarić.

Cagliari se na domácí půdě celkem daří a tento fakt bude chtít podtrhnout dalším dobrým výkonem. Ani Cagliari ale nebude kompletní. Z důvodů karet nenastoupí Ceppitelli a zraněni jsou hráči jako Castro, Cerri, Klavan či Sau.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Pisacane, Romagna, Padoin - Ionita, Bradarić, Barella - Birsa - João Pedro, Pavoletti
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Provedel - Veseli, Maietta, Silvestre - Di Lorenzo, Acquah, Capezzi, Traoré, Pasqual - Zajc, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.61 - 3.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - SS Lazio  (neděle 20:30)
Na stadionu San Paolo v Neapoli se sice utkají průběžně druhý tým soutěže se čtvrtým, avšak mezi oběma kluby je výrazný bodový rozdíl. Neapol má na Lazio dvanáctibodový náskok a ať už vzájemný zápas dopadne jakkoliv, na postavení Parthenopei v tabulce se nic nezmění. Lazio doma s Neapolí první zápas prohrálo, takže pod Vesuvem se pokusí o vendetu.

V Neapoli se každopádně utkají dva týmy s velmi dobrou formou. Svěřenci Carla Ancelottiho sice v závěru starého roku prohráli s Interem Milán 0:1, ale o pár dní později porazili Boloňu 3:2 a na druhém místě mají pětibodový náskok.

Parthenopei nebyli během krátké přestávky na přestupovém poli nijak aktivní. Carlo Ancelotti již dříve avizoval, že je se stavem aktuálního kádru spokojen, takže jako spekulace se jeví i případný přestup Lobotky, který by se tak potkal se svým krajanem Markem Hamšíkem.

Povedený závěr starého roku prožilo i Lazio, které se vrátilo na čtvrté místo před AC Milán. Právě čtvrtá příčka zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů je hlavním cílem Inzaghiho party. Na stadionu San Paolo čeká Biancocelesti velmi náročná zkouška. Římský celek od roku 2015 drtivou většinu zápasů s Neapolí prohrál, což by nyní rád napravil. "Neapol je skvělý tým, již delší dobu konkurenceschopný. Nikdy jsem Parthenopei neviděl bez Koulibalyho, ale i Maksimović a Albiol jsou důležitými hráči. Týmu se daří velmi dobře, v loňské sezoně zaznamenali nějaké rekordy. Abychom v Neapoli získali body, budeme muset být hodně dobří. Je to město, kde se dosud nikomu nepodařilo zvítězit," rozpovídal se na tiskové konferenci trenér Simone Inzaghi.

Neapol bude proti Laziu poměrně citelně oslabená. Na stoperu bude scházet potrestaný Koulibaly, v ofenzívě pak zraněný Marek Hamšík i Lorenzo Insigne. To je základní kostra kádru, navíc Ancelotti nemůže využít služeb Chirichese ani Allana. Hosté jsou na tom výrazně lépe, protože pod Vesuv neodcestovali jen potrestaný Marušić a také zraněný náhradní brankář Beriša.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Maksimović, Albiol, Ghoulam - Callejón, Diawara, Zielinski, Fabian Ruiz - Mertens, Milik
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Felipe, Acerbi, Radu - Lulić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lukaku - Luis Alberto - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.41 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Turín FC  (sobota 15:00)
Sobotní program nejvyšší italské ligy a jejího 20. kola otevře zajímavý střet dvou týmů, kterým jejich současné postavení rozhodně nestačí. Domácí AS Řím vyzve na Olimpicu návštěvu z Turína v boji o poháry a přízeň diváků.

Program Coppa Italia skončil a za sebou máme také Superpohár, takže je nejvyšší čas znovu se vrhnout na honbu za body v lize. Pohled na ni není příliš potěšující ani pro jednoho ze dvou soupeřů, kteří se spolu v Římě utkají. Domácí Vlci se sice postupně zvedají, ale současná šestá příčka jim ani náhodou nestačí. Navíc se na ně tlačí další týmy čekající na chybu Vlků z hlavního města.

Hlavním cílem Giallorossi je opět umístění v prvních čtyřech pozicích, které zaručují start v dalším ročníku Ligy mistrů. Na ty zatím ztrácejí jen dva body a palčivé pro fanoušky je navíc to, že čtvrtým týmem je zatím jejich největší rival, Lazio. Vzhledem k tomu, že Lazio ale v tomto kole hraje na půdě Neapole, mohla by to být ideální šance, jak se dostat na vysněnou pozici. Nejprve ale AS musí zvládnout souboj s Býky.

A to nebude jednoduché. Například proto, že kádr AS je decimován zraněními. Pokud bychom počítali jednotlivá zranění, tak na marodku museli hráči Říma v této sezony dohromady už pětatřicetkrát! Posledním z dlouhého seznamu absentujících je obránce Juan Jesus, který se zranil v úvodních minutách pohárového klání s Virtusem Entella. Kromě něj bude chybět také Diego Perotti, Daniele De Rossi nebo Steven Nzonzi.

Přesto má trenér Di Francesco také důvody k optimismu. Jeho hráči vyhráli už třetí soutěžní duel v řadě a ve druhém z nich udrželi čisté konto. Naposledy se jednalo právě o pohárové utkání s třetiligovým soupeřem a na jasné výhře 4:0 měl velký díl autor dvou branek, Patrik Schick. Přesto zřejmě opět začne od úvodu zápasu slavnější veterán Edin Džeko. V lize AS naposledy stačilo na Parmu.

Proti FC Turín se Římanům poměrně daří a když z Olimpica Býci odjížděli naposledy, vezli si domů porážku o tři branky. V rámci ligy Turín vyhrál na půdě soupeře v hlavním městě naposledy před více než jedenácti lety. Současná forma týmu trenéra Waltera Mazzarriho navíc vykazuje jasné známky nevyrovnanosti. Teď jim navíc budou scházet klíčoví hráči Izzo, Meité a Baselli.

Býci z posledních deseti utkání vyhráli jen třikrát a ve stejném počtu zápasů ztratili všechny body. Naposledy v poháru nestačili na Fiorentinu, která zlomila jejich pečlivou obranu díky dvěma brejkům Chiesy ze závěru utkání. V lize Turín ale naposledy remizoval s Laziem, takže proti římským týmům nemá špatnou bilanci. Na AS nyní ztrácí jen tři body, což bude další motivace, proč se pokusit vyhrát.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, Pellegrini - Ünder, Zaniolo, El Shaarawy - Džeko
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Djidji, N‘Koulou, Lyanco - De Silvestri, Lukić, Rincón, Ansaldi, Aina - Falqué, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.18 - 5.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Parma Calcio  (sobota 18:00)
V sobotu se do sebe pustí také dva odpočinuté týmy, které nebyly zatíženy pohárovou akcí. První utkání nového roku budou chtít určitě zvládnout, protože k oběma se blíží sestupová propast poměrně rychle.

Mnohem horší vyhlídky má samozřejmě Udinese. Tomu zatím příliš nepomohlo ani odvolání trenéra Velázqueze a jeho nahrazení Davidem Nicolou. Ani pod jeho vedením se Zebry nezačaly prezentovat dobrými výkony a výsledkem tak je pořád až 15. příčka. Na jejich kontě je stále jen 18 bodů, takže na sestupové pozice drží náskok šesti bodů. A to není moc.

Zebrám se ale skvěle povedlo minulé kolo. Po dvou remízách v řadě se jim podařilo konečně vyhrát, když si poradily s Cagliari. V hodně dramatickém utkání padly dvě červené karty, na každé straně jedna. Góly ale padaly jen do jedné sítě a o oba se postaral mladý útočník Ignacio Pussetto. V prvním utkání nového roku bude Udinese chtít něco podobného zopakovat.

Problém by ale mohlo mít se složením kvalitní jedenáctky. Mimo hru jsou totiž pro zranění hráči jako Teodorczyk, Samir, Badu, Barák nebo Ingelsson. Především pak ale pro příliš mnoho karet nemohou nastoupit Mandragora s Pussettem, což bude velká absence. Parma je na tom v tomto ohledu mnohem lépe, protože jedinými hráči, kteří nenastoupí, jsou Rigoni s Grassim.

Rovněž Parma nyní odehraje teprve první utkání v novém roce a můžeme být zvědaví, co s ní delší prodleva udělá. V posledním duelu minulého roku se jí moc nedařilo a nestačila na AS Řím, od něhož dostala dva góly. Parma poté klesla na 12. příčku, na níž se nachází i nyní. Na jejím kontě je 25 bodů.

Zkušený záložník Antonino Barilla k duelu s Udinese poznamenal: "Máme před sebou hodně náročného soupeře, který když má den, tak umí zahrát velmi nebezpečně. Navíc mají v první lize hodně zkušeností a jejich obrana je velmi kompaktní. Musíme podat co nejlepší kolektivní výkon. Jsem si ale jistý, že dokážeme soupeře donutit k chybě," dodává zkušený veterán.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Opoku, Nuytinck, Troost-Ekong - Stryger Larsen, Fofana, Behrami, Balić, D’Alessandro - De Paul, Lasagna
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bastoni, Bruno Alves, Gagliolo - Deiola, Štulać, Barillà - Gervinho, Inglese, Biabiany
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.12 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - US Sassuolo  (sobota 20:30)
Inter se po hladkém postupu v Coppa Italia znovu těší na domácí ligu, kde hájí třetí příčku s dostatečným náskokem. Nerazzurri čeká v prvním ligovém zápase nového roku neoblíbený soupeř - Sassuolo. Tým trenéra Roberta De Zerbiho zvítězil nad Interem už čtyřikrát v řadě a je jedno, jestli zrovna hrál na slavném stadionu Giuseppe Meazzy, nebo na svém Cittá del Tricolore.

Se Sassuolem prohrál milánský vekoklub hned v prvním kole této sezony (0:1) a znovu potvrdil, že se mu proti zelenočerným vůbec nedaří. Neroverdi nejenže porazili Inter čtyřikrát v řadě, ale od roku 2015 ho porazili sedmkrát z osmi případů!

S touto velice překvapivou bilancí chtějí Milánští co nejrychleji zatočit a kde jinde, než na vlastním stadionu. Inter tu letos prohrál jen jednou, navíc se zdá, že po vyřazení z Ligy mistrů začíná opět nabírat dobrou formu. Přesto je současné třetí místo spíše zklamáním, v létě loňského roku se očekávalo, že Inter bude prohánět Juventus, jenže ten je před ním už o propastných čtrnáct bodů a míří za dalším titulem.

Inter naposledy v lize porazil jak Neapol, tak i Empoli nejtěsnějším rozdílem a jak už bylo výše zmíněno, postoupil do dalšího kola Coppa Italia, když hravě přestřílel Benevento vysoko 6:2.

Jakkoliv je bilance Sassuola proti Interu skvostná, nečeká hosty nic lehkého a Inter je i přesto považován za favorita. Sassuolo na rozdíl od svého soupeře v Coppa Italia skončilo, když prohrálo s Neapolí 0:2. Ani forma v závěru loňského roku nebyla optimální, Sassuolo prohrálo v Římě s AS a doma od Atalanty schytalo shodnou porážku, jakou vyfasovalo Benevento od Interu, tedy 2:6, to Roberta De Zerbiho hodně naštvalo.

Interu bude chybět pouze zraněný Keita Baldé, jinak je Spallettiho kádr pohromadě a připraven, včetně slovenského stopera Milana Škriniara, o kterého byl a stále je mezi velkokluby velký zájem. Podle nejnovějších informací by měl Škriniar s týmem podepsat novou smlouvu do roku 2022. Sassuolo se na trávníku stadionu Giuseppe Meazza představí bez Adjaponga, Di Francesca, Lemose, Sernicoly a Marlona.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Vecino, Brožović - Politano, Nainggolan, Perišić - Icardi
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Ferrari, Magnani, Rogerio - Duncan, Sensi, Magnanelli - Berardi - Boateng, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.01 - 8.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC19172038:1153
2.SSC Neapol19142337:1744
3.Inter Milán19123431:1439
4.SS Lazio1995528:2132
5.AC Milán1987426:2031
6.AS Řím1986534:2430
7.UC Sampdoria1985632:2329
8.Atalanta Bergamo1984739:2728
9.Turín FC1969424:1927
10.ACF Fiorentina1968525:1826
11.US Sassuolo1967630:3225
12.Parma Calcio1974817:2325
13.Cagliari Calcio1948717:2520
14.Janov CFC1955925:3520
15.Udinese Calcio1946916:2318
16.SPAL 201319451015:2717
17.Empoli FC19441122:3716
18.Bologna FC19271015:2913
19.Frosinone Calcio19171112:3710
20.Chievo Verona19181014:358
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (199)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta expreska o Schikovi a Tottenhamu měla být článkem.

Reagovat
Zark

Říkáš, stačil článek, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ah nie zase Sassuolo

Reagovat
Deki

dnes už snad prolomíme! nejvíc jsem zvědavý na dvojici Radja - Ivan, vypadá to, že nastoupí oba od začátku

Reagovat
GEGE

Grazie Enrico!S tebou je radost obchodovat...Né jak s těma židama z Turina nebo Cagliari...

Reagovat
LesyJePan

s Janovom máme skvelé vzťahy. Snáď bude prínosom. Každopádne stále potrebujeme posíliť na iných postoch.

Reagovat
10

Reagovat
Pipo123

Sa toho nebojíte, Piatek mal super vstup do ročníka, no od 8 kola dal v lige len 4 góly, príde mi to ako obrovské riziko v momente kedy vám FFP horí u prdele. Prečo nedostane pozíciu jednotky v útoku Cutrone? Príde mi ako komplexnejší hráč než Piatek.

Reagovat
LesyJePan

Prisiel z Polskej ligy, dokazal sa rychlo aklimatizovat a dal v 21 zápasoch 19 golov v priemernom muzstve. Ked da len polovicu z toho tak to nemusime lutovat. Co sa tyka FFP tak nás stojí omnoho menej ako Pipita.

Reagovat
10

z toho 6 gólů dal Lecce a Virtus Entalla (2 penalty)...v lize má 13 gólů, kdy 9 z nich dal v prvních 8 kolech, některý z nich docela absurdních, v těch dalších 12 kolech dal jen 4

neříkám, že nemá kvalitu...ale souhlasím s Pipem, že je to dost risk po půl roce...

Reagovat
10

°Virtus Entella

Reagovat
GEGE

však jasné,že je to risk...Ale koho jiného vzít?"jistota" Pipita,kterého tu většina před sezonou tipovala na nej střelce totálně sehnal...Piatek není žádná hvězda,takže si to s Cutronem můžou rozdat o jedničku...

Reagovat
GEGE

selhal*

Reagovat
10

Jasně, z pozice AC a jejich devítek posledních x let je aktuálně risk úplně každej. Piatek i přes tu celkovou částku nebude tak znatelný finanční zatížení a horší než Pipita, kterýmu to poslední měsíce bylo u prdele, taky nemůže být. Z pozice AC by byla škoda, kdyby se tím zabrzdil Cutrone, což trošku hrozí...

Reagovat
GEGE

Však dva útočníci na jeden post jsou úplně v pohodě...o nějakém zabrždění Cutroneho se není vůbec třeba bát... zvlášť po tom co Rino často sahá i ke 4-4-2 když se dotahuje...

Reagovat
10

myslím to tak, že Piatek určitě dostane víc prostoru, není to tak, že by přišel jako backup za Cutroneho...

Reagovat
LesyJePan

Ja si zas myslím, že v prípade nepresvedčivých výkonov Rino skôr posadí Piateka ako Pipitu. Ináč aj ja si myslím ze je to risk ale verím mu, že bude pre nás väčším prínosom ako frustrovaný, stále rukami rozhadzujúci Higuain. Mne sa skôr pozdávala ta možnosť dotiahnuť na hosťovanie do leta Batshuayia a potom v kľude v lete riešiť útočníka. Naviac ani nevieme či sa nám v lete nevráti zo Sevilly Silva.

Reagovat
Inzaghi

Přesně tak. Čekám, že Piatek a Cutro budou mít podobnou pozici a budou se o jedničku přetahovat, což pro Patricka bude naopak větší motivace makat, než když měl chodící Higuain místo v základu předplacené. Silva už dal v La Lize dost gólů na to, aby za něj v létě někdo z PL těch 40 milionů vysolil, pokud nebude mít Sevilla zájem, což by byl po těch jejich velkohubých prohlášeních typu "Silvu koupíme a Milán s tím nemůže nic dělat" trapas.

Reagovat
El-Pistolero-68

Aspon bude v lete dostatek prostoru resit jine posty, nez se jako pomalu kazde leto nahanet za utocnikem, kteremu to tam ve vysledku stejne nema kdo dat, protoze zaloha roky prakticky neexistuje...

Reagovat
Pipo123

Caceres pondeľok do Bologni za 700-800 tisíc eur. Škoda ho, tak nejak som pred sezónou veril že si vybojuje miesto v základnej zostave. Na odchode má byť aj Badelj, vraj je v hre hosťovanie vo Fiorentine

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava by měla vypadat úplně jinak, Slick Rick bude asi hrát místo sotva doléčeného Florka, nalevo by se mohl objevit i Santon. Hrot je nejasný, Edin potřebuje hrát aby získal herní rytmus, ale Patrik se chytl a musí to potvrdit i v lize. Těžké pro Eusebia. Hrál bych asi Edina 60 minut.

Pastore by mohl hrát základ podle EDF, ale určitě ne celý zápas. Jinak tam bude Nicolo a hra přes střed bude zase haprovat. Kéž by je aspoň prohodil s Pellem, Nicolo má na CM lepší předpoklady.

Falque dá gól, to je jistá sázka. Musíme je prostě přestřílet, doma se daří sypat.

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, Páťa jen na střídačce letos 13/2

Reagovat
smazaný uživatel

USPECH

Reagovat
oli9

toho Patrika měli pustit k těm Spurs

Reagovat
KillSwitch

Co sa stalo Underovi?

Reagovat
KillSwitch

jaky breakdance by Zaniolo...takze po sezone ide za 50 mega prec?

Reagovat
Alberto Aquilani

Radja who?

Reagovat
10

tenhle deal má velkou šanci přiblížit se výměně Cannavaro-Carini

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá první půle na to, jak hraje Torino urputně. Akorád ten Džeko je bije svým dřeváctvím do očí.

Reagovat
Largo

Reagovat
KillSwitch

takýto Rím sa mi páči...dneska je sebavedomie fakt obrovské...Zaniolo sa tam s nimi hrá, dúfam že ho nepredajú po sezóne...jedine Karsdorpove prihrávky mi prídu tragické

Reagovat
Frantszek

a co ted?

Reagovat
KillSwitch

Proti 12tim sa hra tazko

Reagovat
smazaný uživatel

Karsdorp to zkouší, ofenzivně je na úrovni Florka, možná lepší díky driblingu, ale musí se naučit tolik neriskovat ztráty. A dozadu, to je jasné, je z Holandska.

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko kapitan, co ti jebe

Reagovat
KillSwitch

C9 robi ten rozhodca co mu jebe?

Reagovat
Gimme

Už tomu Rinconovi někdo nakopejte ty vole...

Reagovat
KillSwitch

Ten rozhodca je totalny kokot

Reagovat
Gimme

Hroznej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ze som to ja sprosty po prvom polcase zapol. Super defenziva v strede pola, esteze Nainggolana predali

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Však je zraněný Radja furt nebo nemá na 90 minut ani.

Cristante - Pelle na pivotu nebudou nikdy dobří v defenzivě, proto měli dát dneska 5 golů. Zaniolovo druhý nevyčítám, Edin byl sám, ještě že se tam nebyl Maicon. I další šance byli. Že budeme dostávat góly, se tak nějak počítá. Ale mě ty Zemanovské výsledky baví víc než holomajzna na 1:0.

Reagovat
Pipo123

Sa cudujem ze ma video a aj tak nepiskne dve penalty

Reagovat
KillSwitch

Nechapem ani ja na co je to dobre, ked soli to ti rozhodcovia aj tak odpiskaju sami

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Gimme

To bylo na rudou, ne? Celej zápas prasí a ta píča mu ani tu žlutou nedá

Reagovat
KillSwitch

Pozeram to na ESPN a aj americky komentatori na neho picuju..aj na rozhodcu

Reagovat
Frantszek

jeeště že tak. Skoro povinné 3 bodíky, ikdyž rozhodčí moc nechtěl.

Reagovat
Pipo123

No, prave Pozeram ten faul Olsona, podla mna jasna penalta, ale co to ten brankar robil preboha :D

Reagovat
Frantszek

Vim já

Reagovat
Gimme

Jinak teda z Cristanteho začínám bejt unešenej...poslední zápasy se na něj skvěle kouká

Reagovat
Frantszek

aby mu to vydrželo. Dostal jsem na něj trochu alergii po prohře s Realem doma. Už mi osypky trochu mizí

Reagovat
Frantszek

Tak to jsem debil. Spletl jsem si ho se Santonem melo mi to dojit, Santone hral asi 10 min a to bys ho tak nevychaloval Cristante

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo to být spíš 5:3. Edin správně začal mač, ale v 65. měl jít dolů. Moc času na nabrání rytmu už nemá. 9 zápasů bez gólu.

Patrik hrál dobře. Kluiviho jsem taky chtěl vidět až do konce, dolů měl jít Stephan. Jednak siJustin rozumí s Patrikem herně a prostě se mi líbí, na 19 roků je výborný.

Tři body jsou tři body. Daje Roma.

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
Mihal

Keby bol miesto Politana CR tak jasna...

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

keby...

Reagovat
10
Reagovat
Forza_Inter

ani nahodou

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Deki

a je to tady! zase klasická zimní bída. ten přímák z 89. minuty byl rozehraný mistrně nakonec bod ještě ok, vzhledem k tomu co Šášo na konci nedali.. achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda! Je treba se zbavit tech podprumernych trpaku jako brozo,perisic,dambro,valero,vecino a nhradit je kvalitou je to hruza co predvadeji ani nahrat si neumi konec. S timhle materialem se inter nikam neposune a nepomuze tomu ani skriniar ani mauro.

Reagovat
Frantszek

Inter nesleduj. Jen kdyz nastoupi Radja , ale pred rokem byl Brozo a Perisic skoro nevyhodizelny a ted byje vsichni vyhazovali. To sli fakt tak do rite?

Reagovat
10

Brozović tady v hodnoceních skáče z totálního tragéda a urážky Interu na nejkomplexnějšího záložníka v lize s hodnotou přes 50m, střídá se to s frekvencí cca 14 dnů, ne náhodou jim fandí i Pipo

Reagovat
Pipo123

Jebať ta do hlavy, nasrať pokapať

Reagovat
10

Reagovat
Eldarion

Reagovat
sinter

pochybujem ze tu niekedy bolo takeho hodnotenie broza,

Reagovat
Eldarion

No neviem ja osobne som to tu videl asi 5x najprv menovka ako dokonalý rozohrávač za 50m a potom ako prvého kandidáta na predaj kvôli FFP

Reagovat
10

Reagovat
sinter

asi nečítam to čo ty...,

že bol hodnotený ako totálny tragéd je pravda, to že mal super jar ´18 - prečo ho nechváliť? ale neviem či ho tu niekto oznámkoval ako najkomplexnejšieho hráča ligy. a 50m? na tm je 45m

Reagovat
smazaný uživatel

Co je něm k sledování letos. Musel by začít sám rozhodovat zápasy, aby aspon vyrovnal první půlrok, a moc potenciál k růstu příští sezonu u něho nevidím už, spíš půjde jen dolů.

Reagovat
Frantszek

Ja v nej porad verim Mam dva dresy AS. Franceho a Radji. Ten dres Radji jsem dostal ke 30 od pritelkyne, kdyz jeste v AS hral. Nechci si pripustit, ze Radja uz je za zenitem, mel jsem ho v AS dost rad a zapas Interu beru obcas jako prilezitost si ten dres dat . Tech zapasu Interu jsem ale moc nevidel. Asi 5 max. na podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

To chápu, Radju jsem měl rád do chvíle, než mu ego přerostlo přes hlavu, i ten největší magor přes taktiku ho musí mít rád, každý chce takového hráče, když do toho dává 100%. Ale když do toho nedá aspoň 90%, skřípe to.

Každý dres AS je dobrý, i kdyby to byl Loria Tež mám Kevina

Reagovat
Lech

Loria

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
Deki

Spal o Radjkovi: “He did what I expected from him, he still is not at the the level when he can make a difference. He has to continue to work hard, trying to find some extra gasoline in his motor.”

noooo, nevim, kde by tu extra gasolínu vzal, tam je těžká amortizace a spíš to vypadá, že půjde do šrotu, nebo ještě může třeba dobře posloužit nenáročnému majiteli... každopádně jestli Spal čekal, že Radja bude dělat, co dělá, tak co na to říct

Reagovat
Pipo123

Vo všetkých predpokladaných zostavách sa píše že budeme hrať 3-5-1-1, Lulič by mal hrať na pravej strane a Lukaku na ľavo. Correa len na lavičke, podľa mňa by mohol Inzaghi hrať to 3-4-2-1, Alberto aj Correa si rozumeli a na tú hru sa dalo pozerať.

Reagovat
mastakillah

Duvááán

Reagovat
10

a už je 2. za Ronaldem

Reagovat
10

"10 11.11.2018 13:15 Zapata je větší kopyto než Petagna...pak už je jen Libor Došek"

do 11. listopadu, kdy jsem to napsal, měl Zapata na kontě 1 gól ve 12 zápasech, v následujících 8 zápasech dal 12 gólů...

"10 13.01.2016 09:05 Belotti v Toru je zatím totální propadák, hraje tragicky a v každým zápase, co jsem viděl, spálil neuvěřitelný věci. Taky díky tomu je Toro na spodku tabulky, což rozhodně neodpovídá jejich ambicím a kádru."

v době, kdy jsem to psal, měl Belotti 1 gól za 19 kol...do konce sezony pak stihnul 11, v následující sezoně 26...

trošku mě to EF děsí, zvlášť to, jak ty dva dřeváci začali dávat góly okamžitě poté, co jsem to napsal

Reagovat
10

tak už 13, no...není zač

Reagovat
Frantszek

Tak napis neco o Patrkovi Schickovi, prosim. Nebo aspon o Dzekovi. AS ti bude vdecne.

Reagovat
El-Pistolero-68

Proc jsi to nemohl napsat vloni o Kalinicovi?

Reagovat
Kily

poprosil bych o nějakou narážku na hokejisty Pardubic, ale to by muselo být tak sto příspěvků pod každým článkem a navíc na to tu mám už vandertoma, kterého mimochodem zdravím do Olomouce

Reagovat
GEGE

Tomu tragickému kádru včele s tím hovadem na střídačce nepomůže nic... snad se potkáme v baráži (Vsetín)

Reagovat
Kily

ono by se dalo i něco dělat, bohužel když vedle kvalitativně mizerného kádru ti hráči nemají ani natrénováno a odpadávají v polovině druhé třetiny, tak se nemohou používat ani pro takové týmy charakteristické vlastnosti jako důraz a bojovnost. Přitom po loňské sezoně jsme měli zajímavou vyjednávací pozici s posilami. Ono nakonec se to na baráž může sejít tak, že chytí formu některý z brankářů (jako když jsme se mohli zachránit s Růžičkou, tak proč ne s Kacetlem nebo Kloučkem, že jo?) a po včerejším záblesku se doopravdy zlepšíme na přesilovkách, kde hodně pomůže i návrat Schause, tak se to splácat dá, bohužel z toho ve finále v takovém případě bude jen další roční trápení. Aspoň že konečně odtáhl Trončinský

Reagovat
Mrvinho

Vsetín

Reagovat
10

to určitě, perly sviním

Reagovat
Kily

na svině samozřejmě kašlat, ale pro neškodnou kabinu chlastajících poníků by se snad nějaká perlička najít dala, ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

Atalanta i letos dost baví...to abych se na ní zajel podívat osobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Super dostupné od nás Z Mošnova za 500 zpátečn, nevím jak Praha a Brno ale.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jen 500? No ted žiju u Plzně tak zkusím zítra kouknout na tu Prahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem akce na 430, ale samozřejmě to musí vyjít termínově a většinou se neletí zpět na druhý den. Ale pravidelně v průběhu roku se dají koupit kolem pětikila.

Reagovat
Seydou Doumbia

A ty bys jel jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu moc brát delší volna a nevím, jestli bych moju přemluvil na fotbal :D

Navíc se ještě chystám do Norska, tak moc nemám prostor kombinovat.

Ale kdyby se něco plánovalo, vždycky to zvážím :)

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně když vyřadí Juventus a my Violu, máme je v semifinále poháru, akorát nevím, kde se bude hrát.Nebo je to na odvety?

Reagovat
danko10

Vitor Hugo práve vyhral ocenenie Maskot kola. To bolo neskutočné.

Reagovat
Pipo123

Celé je to neskutočné, rok od roku sú tie obrany horšie a horšie, Muriel v Španielsku nevedel bežať a tu 2x utečie celej obrane Dorii, fakt zábava sledovať, kde sú tie časy keď v nedeľu zápasy končili 0:0

Reagovat
danko10

Evolúcia obrán v calciu je otrasná. A nie len obrán. Liga potrebuje zúženie ako soľ. Napríklad dnešné Frosinone bolo normálne na žalár.

Reagovat
smazaný uživatel

To jde ruku v ruce s pojetím fotbalu a absencí kvality v mládeži, potažmo neschopnosti přejít do mužů.

Reagovat
Pipo123

Asi jo, ale hraje sa strašne hurá futbal, občas mám pocit že obidve mužstvá na trávniku prehrávajú a potrebujú dať gól. Myslím že to je dosť o tréneroch a ich snahe hrať ofenzívne, vyložene na dobrej obrane si zakladá len Juventus a Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pak hrajou hnusný, účelný (ne u obou) fotbal. Doufám, že s tím materiálem, co nám roste, se zase vrátíme k atraktivní hře, i kdyby z toho nebyly tituly a i kdybychom končili sezonu 90:60.

Reagovat
Lech

Reagovat
10

...14-16 týmů by aktuálně bylo adekvátních ke kvalitě týmů v Serii A a B

Reagovat
Seydou Doumbia

Francouzská i Italská liga by měla mít těch osmnáct týmu. Dvacet je přehnané.

Reagovat
Pipo123

Daj tam toho Correu kurva, Preco menil nieco co fungovalo?!

Reagovat
Pipo123

Ja toho Inzaghiho proste Nechapem, jasne Neapol je lepsi, maju svoju kvalitu, ale Preco menil nieco co v poslednych zapasoch fungovalo?! To 3-4-2-1 kedy bol vpredu Correa a Alberto nam sedelo, na tu hru sa dalo pozerat, takto je Ciro aj Alberto v predu sam. Skoda

Reagovat
LesyJePan

FORZA MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to nějak dnes upachtí na tři body..

Reagovat
Yanek

Boateng prý má namířeno do Barcelony

Šokující stěhování před sebou má Kevin-Prince Boateng. Ofenzivní ghanský fotbalista podle italských médií opustí Sassuolo a zamíří do Barcelony, na světě má být dohoda o hostování s opcí na přestup za osm milionů eur. (football-italia.net)

Cože

Reagovat
10

proč ne, on docela vyzrál mi přijde

Reagovat
Visca el barca

A on hraje v Sassuolu útočníka?

Reagovat
10

jo

Reagovat
Yanek

Od Barcy bych tohle nečekal. Ti měli vždycky docela jasnou filozofii a tenhle typ nákupu mi k nim nesedí. Ta opce to korunuje.

Reagovat
Visca el barca

Tak ona určitě nebude povinná.

Reagovat
10

do útoku backup nemají, Boateng se tam typologicky docela hodí...a jejich výběr hráčů bych navíc moc nepřeceňoval, za poslední sezony mají víc přešlapů, než nějakých vyloženě povedených nákupů

Reagovat
Yanek

Proto bych čekal, že se budou snažit změnit trend a vrátí se k tomu, o jim dřív neslo ovoce. tyhle záplaty vždycky řešili mladíky. Boateng je pro mě hráč za zenitem, technicky nikdy nebyl nic extra, na nejvyšší úrovni hrál max dva roky.

Reagovat
Visca el barca

Umtiti, Arthur, Ter Stegen, Dembele bude superstar. Vidal byl super. Přešlapy byli povětšinu za lucha a taky jsou už skoro všichni pryč.

Reagovat
10

Umtiti i Stegen přišli za Enriqueho...Coutinho za 130 mega? Malcom za 40 mega? do Semeda se taky dávala větší naděje, ne?

Reagovat
Visca el barca

Pokud bude hrát Coutinho jako na jaře a vrátí se do své formy, tak je to úplně v pohodě. Za kvalitu se platí. Malcom se přinejhorším zpeněží. Semedo mohl být lepší to ano, ale že by byl nějaký provar to fakt ne. nehledě na to, že je lepší než Roberto, který má z nepochopitelnejch důvodů přednost. Já vím kdy Umtiti a Stegen přišli, ale za ty prachy to byl kauf jako kráva. Což se jeví zrovna i ten Arthur, protože to bude jednou superstar.

Reagovat
10

nečekal jsem jinou odpověď

Reagovat
Visca el barca

Lenglet je super nákup. Vyloženě špatný byl ten rok 2016. Kde se prosadil jen Umtiti. Digne, Paco a Gomes byl fail.Plus rok předtím Arda.

Reagovat
ED91
Reagovat
smazaný uživatel

espanyol?

Reagovat
PP

jako, je to trochu překvapení, ale herně umí být Boateng špičkový fotbalista.. On nebýt dřív takový kretén, tak hraje v top klubu..

Reagovat
Eldarion

No na tú zálohu Hakan - Bakayoko - Paqueta som fakt zvedavý Bakayokovi to ide omnho lepšie na Kessieho poste a nie na registovy ale ok, Paqueta bol zatiaľ skvelý uvidíme ako dnes ale na miesto Hakana by som tam fakt radšej videl už Montoliva

Reagovat
10

pořád fotbalovější záloha než dnešní očekávaná Juve ve složení Matuidi - Can - Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne, to by musela obrana rovnou nakopavat na útok

Reagovat
Eldarion

To asi hej ale vám aspoň bude behať na ľavom krídle Bernardeschi alebo Ronaldo a nie Borini

Reagovat
10

kdyby šlo jen o to běhání, tak je Borini v pohodě...tam ale bohužel jeho schopnosti končí, no

Reagovat
10

o jeho gólu nemohl nikdo pochybovat

Reagovat
10

to jsou takový karmický vtípky...všímám si toho, že se to děje jen když se nějakýmu hráči chci fakt vysmát

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt hrozný

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je hroznej fotbal...

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
10

Paqueta pěkně na Calhanoglua bych ale nervy neměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Paqueta Conti

Reagovat
10

AC má pravidelně šílený blackouty ve hře, můžou být rádi, že teď Janov nešel do vedení...

Reagovat
GEGE

vždyt ten tym je tragicky ...v tomhle slozeni to bude problem proti komukoliv...

Reagovat
10

já vím, ale tohle není jen o kvalitě přece...to je z větší části o taktice a fyzický připravenosti

Reagovat
smazaný uživatel

Borini

Reagovat
Mrvinho

Gigi

Reagovat
cologneFC

A kde su diváci? To vážne príde na Juventus tak málo ľudí?

Reagovat
LesyJePan

To je ten najslavnejší klub

Reagovat
cologneFC

Reagovat
cologneFC

Nechápem pre koho to hrajú...

Reagovat
10

pro těch 30 tisíc fanoušků, co tam v pondělí přišlo...kdyby to bylo o víkendu, tak je vyprodáno, Juventus má průměrnou domácí návštěvnost 94,5 %

Reagovat
cologneFC

No ale aj tak mi je to nepochopiteľné. Ja pomerne často chodím do Kolína. Momentálne hráme druhú ligu a keď sme hrali v novembri s posledným mužstvom (Magdeburg, hralo sa o 20:30 v pondelok večer), tak prišlo 50.000 ľudí a ďalších 30.000 sa k lístkom nedostalo. To sa dialo aj keď sme minulý rok každý zápas prehrávali a vypadli sme. Jednoducho nedokážem pochopiť, že ľudia neprídu na Juventus. A to máte ešte aj Ronalda. Aj keby hrali o štvrtej ráno tak musí byť vypredané.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc by melo byt vyprodany? Kdyz nekdo nechce jit na zapas, tak proste nepujde a je dalsich 1000 duvodu proc lidi nechteli jit nebo nemohli. Delate z toho jak kdyby to mela byt nejdulezitejsi vec v zivote. Samozrejme ze jsem rad kdyz je skoro vzdy vyprodano a taky bych se tam rad nekdy podival ale nemohu momentalne najit cas a investovat musim uplne do neceho jineho.

Reagovat
cologneFC

No ja si myslím, že mužstvo ako Juve, by malo mať vypredaný každý zápas. bez ohľadu na súpera, deň a čas zápasu. A neber to v zlom.

Reagovat
10

a kolik fanoušků má Kolín mimo Kolín nad Rýnem? přišlo by na něj 50 tisíc fanoušků 1000 km od Kolína?

Reagovat
cologneFC

Do Londýna na EL minulý rok prišlo 30.000 fanúšikov z Kolína. Počas sezóny je každý zápas vonku hosťovský sektor vypredaný. Ja sa ale nehádam, ja sa iba čudujem, že na také mužstvo ako Juventus neprídu ľudia. Nič v zlom, nechcem tu nejakú prestrelku o tom, že kto má lepších fanúšikov.

Reagovat
10

ale to jsou pořád ti stejní fanoušci, Juventus má v Itálii přibližně 12-14 milionů fanoušků, z nichž je většina mimo Turín, pak těch 10 tisíc v pondělí večer v 0°C celkem pochopitelně chybí...ty z toho děláš nějaký pravidlo, přitom ten dlouhodobej průměr 94,5% domácí návštěvnosti o tom "že na také mužstvo ako Juventus neprídu ľudia" moc nesvědčí...

Reagovat
cologneFC

Tak ale pri všetkej úcte k fanúšikom Juve, by mal byť každý jeden zápas vypredaný. Navyše máte kapacitu 40.000. Ja toto skrátka nepochopím. Jeden z najlepších tímov svete, milióny fanúšikov, hrá tam Ronaldo a potom pozerám zápas a tam kopec prázdnych miest. Jednoducho mi to hlava neberie.

Reagovat
M11

DC11 !!!

Reagovat
10

Costa je zpátky

Reagovat
Mr.Jindros

Pěkně trefený.

Reagovat
10

Ronaldo pokračuje v tragických výkonech plných sólování a zajebávání akcí

Reagovat
M11

A jeste se vzteka

Reagovat
DelPiero137

Tohoto som sa bal...

Reagovat
smazaný uživatel

konecne ho poznavate

Reagovat
10

Reagovat
M11

CAN !!!

Reagovat
Zark

Rugani kurwa, co jako to otstrčení???

Reagovat
10

Konečně Paulito

Reagovat
M11

Paulito paradne jako za starych dobrych casu

Reagovat
10

Po 1673 přihrávkách dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

Costa,Bernardeschi nejlepsi.Vlastne vsichni az na Ronalda hraji dobre.Uz jsem to rikal kdysi, ale dat mu paruku a dres Cuadrada tak nepoznam rozdil.Vlastne hraje jak klon Cuadrada a Higuaina.Nenahrava, kazda akce u nej konci a jen rozhazuje rukama.Do toho simuluje a vzteka se.

Reagovat
10

Juan ten dres zaklel

Reagovat
smazaný uživatel

Vypada to tak.

Reagovat
Visca el barca

Takhle hrál poslední 3 roky v Realu.

Reagovat
10

Další

Reagovat
Visca el barca

Tak herně je nějakej pátek slabej. Je to jen zakončovatel.

Reagovat
10

Tak už zase běž...

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
LAM

Tohle ale fakt není hate.On je skvělej zakončovatel,ale herně dost často úplně k ničemu.

Reagovat
10

bavíme se o Ronaldovi...opravdu si myslíš, že potřebujeme zrovna deformovaný fanoušky Barcelony, abychom si na něj udělali názor?

Reagovat
kaja900

Taky ale posledni 3 roky po sobe realu vystrilel ligu mistru a byl 3x v rade nejlepsi strelec

Reagovat
kaja900

Ja nechapu proc ho allegri nechava hrat kazdej zapas, u nas to takhle bylo stejny kdyz hral furt.. on tedka uz proste nemuze hrat kazdej zapas, prospeje mu obcas sedet jeden zapas nebo naskocit z lavicky, zidane to tak delal minimalne na jare vzdycky a hned byl z ronalda golostroj snad to allegri brzo pochopi a necha ho treba kazdej treti nebo ctvrtej zapas na lavicce..

Reagovat
M11

Dnes bylo jasne ze neda.. korunuje svuj nejhorsi vykon

Reagovat
kaja900

Taky sem tak trochu tusil ze neda.. videl sem tuhle sezonu asi 5 zapasu juve a musim rict ze tohle je ronalduv nejhorsi vykon

Reagovat
10

Sorrentino bude srát ještě děti mých dětí

Reagovat
Yanek

Reagovat
M11

Reagovat
Yanek

Tihle hráči patří ke Calciu. Snad Quagrialella dá ještě pár sezon. Mám strach, že po nich už moc takových nebude.

Reagovat
10

Ubývají, to je pravda

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Zark

Sorrentino is for men.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo teda fakt nehraje dneska nejlíp, ale tu penaltu bych mu asi nevyčítal, byla kopnutá dobře. Brankář skvěle

Reagovat
M11

Uzasne rohy.. jen co je pravda

Reagovat
M11

Priste doufam az k Perinovi

Reagovat
M11

RUGAAA !!!

Reagovat
10

Dani Berna dneska super, Paulito taky, ale měl by být ještě víc ve hře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele