Jak snadno vyčistit a dezinfikovat kartáče a hřebeny? Zvládněte to ve třech krocích

Jak snadno vyčistit a dezinfikovat kartáče a hřebeny? Zvládněte to ve třech krocích Zdroj: Shutterstock

Kartáče a hřebeny používáme každý den a přitom jim věnujeme tak malou péči. Pojďme to změnit! Ze základních složek, které najdete doma, si vyrobte speciální čisticí směs. A právě díky ní z hřebenů a kartáčů během krátké chvíle odstraníte všechny usazené nečistoty a zároveň tyto pomůcky určené k česání vlasů snadno dezinfikujete. Jak tedy na to?

Aby kartáče a hřebeny zářily novotou

Tak schválně, vzpomenete si na to, kdy naposledy jste čistila své kartáče a hřebeny, kterými si několikrát za den češete svou hřívu? Jestli je to pouze jednou za rok, dost jste péči o tyto vlasové pomůcky podcenila. Svůj "prohřešek" však můžete během chvíle snadno napravit. Dopřejte svým hřebenům a kartáčům na vlasy takovou očistu a lázeň, po kterých budou vypadat jako nové. Zde je návod!

Krok číslo 1: Odstraňte přebytečné vlasy

Z hřebenů a hlavně kartáčů v prvé řadě odstraňte přebytečné vlasy. Při tomto úkonu si můžete pomoci klidně nůžkami.

Zdroj: Shutterstock Krok číslo 2: Zbavte se usazené mastnoty a nečistot

Připravte si nádobu, do které nalijte horkou vodu a přidejte do ní jednu polévkovou lžíci klasického šamponu na vlasy. Vše dobře promíchejte a do vody po dobu pěti minut vložte všechny svoje plastové či kovové hřebeny a kartáče. Usazeniny na nich se po uplynutí této doby změkčí a půjdou vám dobře odstranit například starým zubním kartáčkem. 

Upozornění: Nikdy tímto způsobem nenamáčejte dřevěné kartáče či hřebeny, kartáče s gumovým polštářkem nebo kartáče s přírodními štětinami. Místo důkladného vyčištění byste si je spíš zničily. 

Krok číslo 3: Vyčistěte do hloubky a dezinfikujte

I když jste z kartáčů a hřebenů odstranila usazené nečistoty a mastnotu, tyto pomůcky ještě nejsou dokonale čisté. Měla byste se je proto pokusit vyčistit do hloubky a dezinfikovat. K tomu vám poslouží směs z čisté vody, jablečného octu a jedlé sody.

Zdroj: Shutterstock Jak tedy na to? Jeden šálek vody smíchejte s jedním šálkem jablečného octa (případně octa lihového) a jednou polévkovou lžící jedlé sody. Do této směsi na dvacet minut ponořte plastové či kovové hřebeny a kartáče. Po té je ze směsi vydělejte, důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a dejte sušit na bavlněný ručník.

Autor:
Publikováno: 8. 8. 2023 11:11 Nahlásit obsah