Hlavní obsah

Ledecká byla v Cortině ve sjezdu osmá, opět vyhrála Siebenhoferová

Cortina d'Ampezzo

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká si osmým místem ve sjezdu v Cortině d'Ampezzo vyjela druhý nejlepší výsledek ve Světovém poháru lyžařek v kariéře. Na páteční vítězství v italském středisku navázala i na prodloužené trati Rakušanka Ramona Siebenhoferová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

I druhý sjezd v Cortině ovládla Rakušanka SiebenhoferováVideo: sntv

 
Článek

Druhá skončila jen o čtyři setiny zpět další rakouská lyžařka Nicole Schmidhoferová, vedoucí žena pořadí disciplíny. Třetí byla Slovinka Ilka Štuhecová.

"Je úžasné, že jsem to znovu dokázala. Včera to bylo hodně emotivní a těžko jsem se soustředila na dnešní závod. Jasně, získala jsem tím hodně sebevědomí, ale bylo těžké usnout," uvedla Siebenhoferová, jež si v pátek připsala první vítězství v kariéře.

Společně s kamarádkou Schmidhoferovou ovládly čtyři z pěti dosavadních sjezdů v sezoně. Navíc jejich spolubydlící z třílůžkového pokoje Stephanie Venierová byla v pátek třetí. "Ležely jsme v posteli a jedly čokoládu. To byla naše oslava," popsala Siebenhoferová páteční večer. "Měly jsme se na pokoji tak skvěle, že jsem si řekla, že bych se dnes také měla připojit (na stupně vítězů)," dodala Schmidhoferová.

Start byl oproti pátku na standardním místě a trať byla o 500 metrů delší. Ledecká jela od začátku agresivně, na hraně a jednou se po skoku téměř dotkla hýžděmi země. Dlouho se držela na mezičasech za Siebenhoferovou o necelou sekundu. Nakonec s Rakušankou prohrála o 1,26 sekundy, v přepočtu o 34,38 metru.

"Jízda byla dobrá, výborná. Dokázala být aktivnější než v pátek. Měla lepší sjezdový postoj. Škoda, že se v poslední zatáčce docela rozbalila a trošku proto ztratila," hodnotil jízdu Ledecké její trenér Tomáš Bank pro Českou televizi.

Po projetí cílem byla Ledecká šestá a atakovala svůj nejlepší výsledek v SP, ale o dvě místa ještě klesla. Maximem olympijské vítězky super-G z Pchjongčchangu dál zůstává sedmé místo ve sjezdu v Lake Louise z prosince 2017.

Zatímco v pátek třiadvacetiletá Ledecká prohrála s hvězdnou Lindsey Vonnovou, tentokrát Američanku odsunula o jednu desetinu za sebe.

Vonnová se sice zlepšila oproti pátečnímu patnáctému místu, s devátou pozicí ale spokojena být nemohla. "Vždycky jdu do závodu s tím, že chci vyhrát. Když máte v cíli odstup 1,2 sekundy na nejlepší, tak to není nic pozitivního. Ale stále je ještě čas, máme zítřek a mnoho dalších závodů v sezoně," uvedla Američanka, jež v Cortině absolvuje po listopadovém zranění kolena první starty v ročníku.

V neděli je v Cortině na programu superobří slalom.

SP ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie):
Ženy - sjezd:
1. Siebenhoferová 1:36,22,
2. Schmidhoferová (obě Rak.) -0,04,
3. Štuhecová (Slovin.) -0,51,
4. Weidleová -0,63,
5. Rebensburgová (obě Něm.) -1,16,
6. Hütterová (Rak.) -1,22,
7. Gisinová (Švýc.) -1,25,
8. Ledecká (ČR) -1,26,
9. Agerová (Rak.)
a Vonnová (USA) obě -1,36.
Průběžné pořadí sjezdu (po 5 z 9 závodů):
1. Schmidhoferová 328,
2. Siebenhoferová 320,
3. Štuhecová 298,
4. Gisinová 207,
6. Weidleová 198,
6. Venierová (Rak.) 195,
...13. Ledecká 84.
Průběžné pořadí SP (po 20 z 37 závodů):
1. Shiffrinová (USA) 1394,
2. Vlhová (SR) 898,
3. Holdenerová (Švýc.) 597,
4. Rebensburgová 480,
5. Schmidhoferová 461,
6. Gisinová 442,
...39. Ledecká 114,
98. Capová (ČR) 12.

Reklama