Jestli se Meghan chtěla něčím přiblížit Britům, tak udělala ten správný a velký krok, když se rozhodla porodit svého prvního potomka v „obyčejné“ porodnici Frimley Park. Dala jí přednost před luxusním nemocničním křídlem Lindo Wing v St. Mary's Hospital, kde její švagrová Kate porodila tři děti. Ve stejné nemocnici také princezna Diana (†36) porodila prince Williama a Harryho.

Jenže nebyla by to Meghan, kdyby si nepostavila hlavu a neudělala to podle sebe. „Nechce dělat nic, co dělá Kate,“ řekl deníku The Sun královský zdroj. Vzdala se tak možnosti nasbírat od třínásobné matky Kate bohaté zkušenosti. Dále se také připravila o možnost pobytu v porodnici, která je pro členy královské rodiny jak dělaná.

St. Mary's Hospital, kde rodila Kate:

Veškeré instalace, toalety, koupelny jsou luxusní, v místní kuchyni vaří šéfkuchař, který maminkám dopřává jen samé delikatesy a pacientkám se jako samozřejmost podává odpolední čaj. Stejně jako v pětihvězdičkovém hotelu, rodiče si na oddělení mohou objednat sklenku šampaňského na přípitek na narození dítěte.

Každý pokoj pro rodičku je plně vybaven vším potřebným, včetně satelitní TV nabízející převážně mezinárodní kanály. Je zde také rádio, telefon u postele, lednička, široký výběr místního tisku a také WiFi zdarma.

Každá pacientka má svůj vlastní pokoj s vlastní koupelnou plnou kosmetických produktů na vlasy a tělo. Nemocnice také nabízí nadstandardní pokoje pro ty, kteří chtějí mít větší prostor. Kromě skvělých kulinářských delikates si maminky mohou objednat také vybrané víno nebo šampaňské.

Náročné maminky také mohou požádat o speciální balíček, který obsahuje individuální péči vrchních sester a také poporodní masáž pro hladký začátek kojení.

Nic z toho ale není zadarmo. Čekající maminky zaplatí v přepočtu 171 000 korun za 24hodinový pobyt v nemocnici, pokud rodí spontánně, pokud podstoupí císařský řez, porod je vyjde na 216 000 Kč za den.

Frimley Park Hospital, kde chce rodit Meghan:

Jedním z důvodů, proč si vévodkyně Meghan zvolila tuto nemocnici, je fakt, že leží pouhých 24 kilometrů od nového domu prince Harryho (34) a jeho ženy, Frogmore Cottage na půdě Windsor Castle.

Porodnice zdaleka nenabízí tolik speciálních služeb jako nemocnice St. Mary, ale ani tolik soukromí. Pokoje nemají televizi, ani nejsou vybaveny vlastní koupelnou. Je zde 14 porodních sálů, kde během roku proběhne až 5 350 porodů.

Kvůli vysokému počtu porodů jsou pacientky po přirozeném a nekomplikovaném porodu propuštěny po 6 až 12 hodinách domů. Partneři jsou většinou požádáni, aby nezůstávali přes noc a vyčkali doma.

Vybavení nemocnice se odráží na ceně. Soukromé pokoje na oddělení šestinedělí, tedy ihned po porodu, jsou k dispozici za 2 900 Kč za noc s tím, že nenabízejí žádný luxus.

Meghan si ale může zvolit jeden ze čtyř speciálních pokojů v oddělení The Mulberry Birt Centre, které nabízí víc prostředků pro hladší porod bez lékařských zákroků. Je zde vana, světla, která mění barvy, a je zde také větší soukromí.

Tuto menší a obyčejnou porodnici si ale přesto maminky chválí. Obzvlášť pak trpělivost a péči zdravotních sester.

Fotogalerie
62 fotografií

Podívejte se, co si s sebou vzít do porodnice