V centru Nového Jičína přibylo 32 nových parkovacích míst

19.01.2019 16:51

Na Revoluční ulici v Novém Jičíně přibylo 32 nových parkovacích míst. Město nechalo za 1,8 milionu korun stávající parkovací plochu rozšířit a řidiči zde nyní mohou odstavit 71 vozidel.

V centru Nového Jičína přibylo 32 nových parkovacích míst
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Tento stavební zásah nejenže rozšířil možnost zaparkovat auto v centru města, ale hlavně by měl ulehčit frekventované ulici K Nemocnici, kde řidiči často stojí a svými vozy komplikují průjezd sanitek.

Na nově vystavěné parkovací ploše platí stejný dopravní režim, jako na původním parkovišti. Osm míst je vyčleněno pro nájemníky domu s pečovatelskou službou a ve zbývající části je stání zpoplatněno. Za půlhodinu zaplatí řidič pět korun. Svá auta zde také mohou odstavit, a to na neomezenou dobu, držitelé abonentních a rezidentních karet. Tedy občané, kteří v této lokalitě bydlí, podnikají nebo zde vlastní nemovitost.

„Řidiči dosud velmi často parkovali v ulici K nemocnici, kde je řada provozoven včetně pošty, a porušovali zákaz stání. Před budovou pošty jsou vyhrazena pouze dvě místa pro invalidy, ale dalších pět je na parkovišti v Revoluční ulici. Provoz v dané lokalitě monitorujeme a porušování pravidel sankcionujeme,“ řekla tisková mluvčí Městské policie Nový Jičín Ilona Majorošová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…