Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Ronaldo nedal penaltu, Juventus i tak slavil další výhru. Schick byl u branky AS Řím

Ač Cristiano Ronaldo zahodil penaltu, Juventus o další výhru do sbírky nepřišel. Ve 20. kole italské ligy zdolal obhájce titulu Chievo 3:0 a v čele si drží devítibodový náskok před druhou Neapolí. Ta dokázala porazit Lazio 2:1. Třetí je Inter, jenž doma nečekaně pouze remizoval se Sassuolem 0:0. Čtvrté AC Milán vyhrálo v Janově 2:0. Patrik Schick byl u akce, která přinesla triumf pátého AS Řím 3:2 nad Turínem. Parádní kousek se povedl Duvánu Zapatovi, jenž čtyřmi brankami zařídil vítězství Bergama 5:0 nad Frosinone.

Radost fotbalistů Juventusu
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Juventus se ujal vedení už ve 14. minutě. Douglac Costa si i v obležení bránících hráčů troufl na střelu zdálky a překonal brankáře Sorrentina. Gólman veronského klubu pak v nastavení první půle nedosáhl ani na míč z kopačky Cana, jenž se za Juventus trefil poprvé po letním příchodu z Liverpoolu.

V úvodu druhé půle se devětatřicetiletý Sorrentino vytáhl proti Ronaldovi a portugalské hvězdě, kterou v úterý čeká soud v Madridu kvůli daňovým únikům, zneškodnil pokutový kop. Chievo ožilo, ale snížit nedokázalo a Juventus jeho naděje v závěru uťal třetím gólem.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus porazil Chievo, Ronaldo nedal penaltu

Fotbalisté AC Milán zvítězili v Janově 2:0 a po druhé výhře za sebou se v tabulce posunuli ze sedmého na čtvrté místo. Hosté poprvé nastoupili bez Argentince Higuaína, který odešel na hostování do Chelsea, jejich branky dali v druhém poločase Borini a Suso.

Zápas v nezvyklém termínu janovští fanoušci bojkotovali, navíc domácím chyběl nejlepší střelec Piatek, přesto měli dlouho více ze hry. Žádnou ze šancí ale neproměnili a postupem času se rozehrál i milánský soupeř.

Debutující Brazilec Paquetá na konci první půle trefil tyč, několikrát se pak ve slibné pozici neprosadil Borini, ten si ale v 72. minutě naběhl na malé vápno a snadno otevřel skóre. Pojistku v závěru přidal Suso, jenž se po úniku přesně trefil ke vzdálenější tyči. Český obránce Stefan Simič zůstal ve vítězném mužstvu mezi náhradníky.

Neapol potvrdila skvělou bilanci s Laziem

Neapol neprohrála s Laziem už téměř čtyři roky. Dnes se dostala do dvoubrankového vedení až po třiceti minutách hry, kdy se v rozmezí tří minut prosadili kapitán Callejon a nejlepší střelec domácích Milik.

Hosté snížili zásluhou Immobileho, který se v tomto ročníku trefil už pojedenácté. Hosty ale vzápětí oslabil stoper Acerbi, jenž dostal druhou žlutou kartu. Neapol udržela těsný náskok až do konce a před domácími diváky mohla slavit deváté vítězství v Serii A. Lazio kleslo na šestou příčku.

Trenér AS Řím Di Francesco musel už v šesté minutě stáhnout ze hry zraněného Ündera, přesto si jeho tým vybudoval v prvním poločase dvoubrankový náskok. Po čtvrthodině hry se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Zaniolo a ve 34. minutě zvýšil z penalty Kolarov.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Neapole zdolali Lazio 2:1

Turínští dokázali snížit krátce po změně stran zásluhou povedeného Rincónova obstřelu. V 67. minutě dokonce vyrovnali po Ansaldiho přesné střele zpoza vápna.

V 72. minutě přišel na hřiště Schick a o pár vteřin později se Římané opět radovali z vedení. Český reprezentant si zaběhl za obranu na dlouhý pas, vrátil míč na hranici vápna a Pellegrini vyzval ke skórování El Shaarawyho. Svěřenci trenéra Di Francesca tři body uhájili a připsali si třetí výhru v řadě.

Inter Milán inkasoval v sezoně pouze dva góly v prvních poločasech, což je nejméně v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig. Spalettiho svěřenci ale tentokrát nedokázali ani sami skórovat, a po bezbrankové remíze se Sassuolem skončila jejich domácí série sedmi výher.

Ani na lavičce Udine se neobjevil Antonín Barák a jeho tým podlehl doma Parmě 1:2. Vítězný gól vstřelil v 68. minutě Gervinho. Parma pátou venkovní výhrou potvrdila, že na hřištích soupeřů patří mezi nejlepší v lize.

Zapata trápil Frosinone a už se dělí o pozici nejlepšího střelce

Kolumbijský střelec Zapata má skvělou formu, kterou potvrdil i proti Frosinone. Skóroval v osmi soutěžních zápasech za sebou a v Serii A se už se 14 zásahy dělí o první místo v tabulce kanonýrů s Cristianem Ronaldem. První branku přitom dal až v 11. kole na začátku listopadu, o měsíc později začala jeho skvostná série.

Atalanta atakuje pohárové příčky a patří mezi nejlépe hrající týmy venku. Lepší bilanci tam mají jen Neapol s Juventusem. Klub z Bergama vyhrál podruhé za sebou a se 44 góly je suverénně nejproduktivnějším týmem v soutěži. 

V utkání Fiorentiny se Sampdorií dali po dvou gólech domácí Muriel a pětatřicetiletý Quagliarella. "Fialky" sice vedly, ale už od 39. minuty hrály v deseti po vyloučení Fernandese, který dostal druhou žlutou kartu. Za hosty mohl vyrovnat Jankto, ale z bezprostřední blízkosti minul. Až těsně před odchodem do kabin se prosadil Ramírez.

Po poločase se opět trefil Muriel, ale Quagliarella dvěma góly výsledek otočil. V 92. minutě rozhodl o dělbě bodů Pezzella.

Záchranářský duel mezi Spalem a Boloňou skončil 1:1. Český záložník Ladislav Krejčí zůstal pouze na lavičce hostů. Boloňa vyhrála v lize pouze dvakrát a se 14 body je třetím nejhorším týmem soutěže. Z posledního vítězství se radovala proti Udine na konci září.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:

AS Řím - FC Turín 3:2 (15. Zaniolo, 34. Kolarov z pen., 73. El Shaarawy - 51. Rincón, 67. Ansaldi), Udine - Parma 1:2 (50. Okaka - 11. Inglese z pen., 68. Gervinho), Inter - Sassuolo 0:0Frosinone - Bergamo 0:5 (44., 47., 64. a 73. Zapata, 11. Mancini),  Fiorentina - Sampdoria 3:3 (34. a 70. Muriel, 90.+2 Pezzella - 81. z pen. a 85. Quagliarella, 44. Ramírez), Spal Ferrara - Boloňa 1:1 (63. Kurtič - 24. Palacio), Cagliari - Empoli 2:2 (36. Pavoletti, 91. Farias - 70. Di Lorenzo, 81. Zajc), Neapol - Lazio 2:1 (34. Callejon, 37. Milik - 65. Immobile), FC Janov - AC Milán 0:2 (72. Borini, 83. Suso), Juventus Turín - Chievo 3:0 (14. Douglas Costa, 45.+1 Can, 85. Rugani).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články