moderní roubenky
Bydlení­ je hra Chata a chalupa Reality Staví­me

Jak rychle bydlet v moderní roubence

V naší republice se s roubenými stavbami setkáváte již několik staletí. Pochopitelně nelze počítat, že sto let stará stavba bude vyhovovat současným nárokům a potřebám. Buď musí dojít k rekonstrukci, nebo se postaví úplně nové moderní roubené domy.

Ekologické bydlení v domě ze dřeva

Stále více lidí chce být blíže přírodě a šetřit životní prostředí. Dříve se stěna vytvořila hraněnými trámy z jednoho kusu masivního dřeva. Nyní se vytváří systémy z lepených trámů, ale také ze zateplených sendvičových konstrukcí, kam se vkládá izolace. Moderní roubenka se montuje velice rychle, protože jednotlivé díly mají své číslo a jejich stavba se řídí sestavenými plány. Hrubá stavba většinou zabere tak čtyři až pět dní, protože části byly připraveny kvalitně a nevyskytnou se žádné závady během konstrukce. Jakmile se položí první dva trámy, dojde k výškovému vyrovnání, k čemuž slouží nivelační přístroj. Takto bude dosažena dokonalá rovina a případné nerovnosti se vyřeší dubovými klíny. Jestliže si troufnete na montáž svépomocí, získáte slevu. Nejprve se připraví základová deska, kam se pokládá hydroizolace.

Vzhled domu ve 3D vizualizaci

Již jste se zasnili a máte konkrétní představy o vašem budoucím domě? Během let se možná vaše sny trochu pozměnily a nyní vám chytlo bydlení uvnitř moderní roubenky. Není problém, vždyť se plány na zděný dům dají snadno předělat na dřevostavbu. Určitě uvítáte 3D vizualizaci, která umožňuje vidět skutečný vzhled vaší stavby. Následně vzniká moderní roubený dům, na který se používají pouze certifikované materiály. U nich vždy došlo k řádnému hoblování a sušení. Jedná se například o konstrukční masivní dřevo, smrk, lepenou borovici, žlutý a červený západní cedr. Jednotlivé díly se zhotovují podle kvalitní dokumentace. Nechybí přesné opracování díky nejmodernějšímu vybavení pro tesařskou výrobu.