Hlavní obsah

Liverpool - Crystal Palace 4:3Salah rozhodl parádní bitvu, Liverpool slaví klubový rekord. Arsenal v šlágru porazil Chelsea

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu otočili v sobotním 23. kole anglické ligy zápas proti Crystalu Palace a po výhře 4:3 vytvořili nový klubový rekord v domácí neporazitelnosti. Na stadionu Anfield neprohráli už 32 ligových zápasů. Muhammad Salah dvěma góly pokořil metu 50 gólů v Premier League. Arsenal v šlágru porazil čtvrtou Chelsea 2:0 a přiblížil se v tabulce ke svému soupeři na rozdíl tří bodů. Brankář Petr Čech strávil celé utkání na lavičce domácích náhradníků.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Salah slaví branku do sítě Crystal Palace

Článek
Fotogalerie

Hráči Crystalu Palace nedávno obrali o body druhého největšího kandidáta na zisk titulu Manchester City a i v Liverpoolu se ujali vedení. Ve 34. minutě si naběhl z druhé vlny Townsend a překonal Alissona. "Reds" otočili skóre po změně stran. Nejprve Salah nečekaným řešením překvapil veterána Speroniho v bráně a o chvíli později se trefil umístěnou střelou Firmino.

V 65. minutě hlavou vyrovnal Tomkinson, o deset minut později ale přidal po Speroniho chybě druhý zásah Salah. Egyptský útočník se šestnáctým gólem osamostatnil v čele tabulky střelců.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu v divoké přestřelce zdolali Crystal Palace

V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Milner, přesto ještě jeden gól domácích přidal Mané. Crystal Palace už využil přesilovku jen ke snížení.

Koscielny zlomil klubový rekord

Do londýnského derby vstoupil o poznání lépe Arsenal. Koscielného hlavičku z 13. minuty ještě reflexivně ramenem vyrazil Arrizabalaga, o chvíli později už se ale prosadil střelou na přední tyč Lacazette. Ve 39. minutě kapitán Arsenalu Koscielny už ve své další šanci nezaváhal a stal se prvním obráncem v historii klubu, který v Premier League vstřelil 20 gólů. Zároveň se trefil v každé ze svých devíti sezon na Ostrovech.

Solskjaer bere s United jen výhry

Ole Gunnar Solskjaer vyhrál jako první v historii úvodních šest ligových zápasů ve funkci trenéra Manchesteru United. Při výhře 2:1 nad Brightonem otevřel skóre z penalty Paul Pogba, který osmou ligovou brankou vyrovnal svůj sezonní střelecký rekord.

Ve 42. minutě zvýšil po individuální akci a parádním zakončení Rashford, který oslavil 150. start v dresu "Rudých ďáblů". Brighton v druhém poločase už pouze snížil zásluhou Grosse.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United nazaváhali ani proti Brightonu

Jota zničil Leicester

Wolverhampton vyhrál přestřelku proti Leicesteru a posunul se v tabulce před svého soupeře na osmé místo. K vítězství 4:3 přispěl hattrickem útočník Diogo Jota. Završil jej ve třetí minutě nastavení a stal se prvním hráčem Wolves od roku 1977, který dal v ligovém zápase tři góly.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Wolverhampton - Leicester 4:3
Branky: 4., 64. a 90.+3 Jota, 12. Bennett - 47. Gray, 51. vlastní Coady, 87. Morgan
Bournemouth - West Ham United 2:0
Branky: 53. Wilson, 90.+1 King
Liverpool - Crystal Palace 4:3
Branky: 47. a 75. Salah, 53. Firmino, 90.+3 Mané - 34. Townsend, 65. Tomkins, 90.+5 Meyer
Manchester United - Brighton 2:1
Branky: 27. Pogba z pen., 42. Rashford - 72. Gross
Newcastle - Cardiff 3:0
Branky: 24. a 63. Schär, 90.+3 Pérez
Southampton - Everton 2:1
Branky: 50. Ward-Prowse, 64. vlastní Digne - 90.+1 Sigurdsson
Watford - Burnley 0:0
Arsenal - Chelsea 2:0
Branky: 14. Lacazette, 39. Koscielny.

Reklama