Silné mrazy budou v Česku i na začátku příštího týdne, oteplí se až na přelomu měsíce

Teploty v Česku budou až do konce ledna pod dlouhodobým průměrem. Na začátku příštího týdne můžou v noci klesnout i pod -12 stupňů Celsia. Oteplovat se začne až na přelomu ledna a února, kdy také přibude srážek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žena se v New Yorku zahřívá kávou v kelímku

Ilustrační foto | Foto: Lucas Jackson | Zdroj: Reuters

„Do příští neděle očekáváme, že se budou noční teploty pohybovat nejčastěji mezi -5 až -10 stupni Celsia a maximální teploty stále většinou pod nulou,“ řekla Radiožurnálu meteoroložka Jana Hujslová.

Teploty v noci klesly hluboko pod nulu. Na Kvildě meteorologové naměřili minus 31,3 °C

Číst článek

„V prvních únorových týdnech už by se teploty mohly pohybovat kolem normálu, to znamená v noci nejčastěji pod nulou a přes den slabě nad nulou,“ dodala.

Na horách bylo extrémně chladno už v noci na sobotu. Například na stanici Kvilda-Perla u Jezerní slatě na Šumavě meteorologové ráno naměřili minus 31,3 stupňě Celsia. Do odpoledne se tam ale oteplilo na minus dva.

Česko také po srážkově vydatném začátku roku čekají do konce ledna sušší dny. „V první polovině února budou už srážky četnější a týdenní úhrny se dostanou k normálu pro toto roční období,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.

vvr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme