Ve 32 letech ukončil kariéru, přesto ničeho nelituje. Dosáhl jsem všeho, čeho jsem chtěl, říká Holek

Ve 32 letech ukončil kariéru, přesto ničeho nelituje. Dosáhl jsem všeho, čeho jsem chtěl, říká Holek

Když šel Mario Holek na podzim už ve svém působení v prvoligové Příbrami ke kondičnímu trenérovi, objevil se závažný problém, jenž odkazoval na špatnou srdeční frekvenci. S ohledem na další testy byl krok skončit s fotbalem prakticky nevyhnutelný.

Zkušený reprezentační zadák přitom ve své kariéře oblékal dres Brna, ukrajinského Dněpru či pražské Sparty. Během této doby si údajně sáhnul až na dno svých sil a vyzkoušel si vše, o čem by český hráč v rámci svých možností mohl uvažovat.

„Vzal jsem to tak, že jsou důležitější věci než se honit za balonem. Navíc jsem něco odehrál, takže jsem spokojený. Když jsem se jako malý kluk chodil v Brně dívat na Zbrojovku a podával jsem míče Honzovi Marošimu nebo Švancimu (Petru Švancarovi), říkal jsem si, že bych si chtěl zahrát ligu. O reprezentaci jsem ani nesnil. A splnil jsem si všechno,“ uvedl pro server idnes.cz již bývalý obránce.  

Ať už se jednalo o jakoukoliv herní zkušenost, snaží se z ní brát jenom to nejlepší. „Vzpomínám na to jenom v dobrém. Byla to škola, zázemí i hráči byli na úplně jiné úrovni, než co jsem znal. Naučil jsem se jazyk, fotbalově mi to taky něco dalo,“ vzpomínal na angažmá v Dněpru, odkud jej cesta zavedla do Prahy. „Ve Spartě jsou hráči dost pod tlakem, ale zase to člověka žene dopředu, aby na sobě pořád pracoval. Měli jsme tam výbornou partu a nedám na to dopustit,“  zazněla hráčova slova na stránkách idnes.cz.

I bez fotbalu se nyní snaží žít. „Uvidíme, jak to bude časem, ale teď jsem rád, že se můžu víc věnovat rodině. Zároveň přemýšlím, co bych mohl dělat do budoucna. Chci si udělat kurz fitness trenéra i licenci na trénování fotbalu. Rád bych se dál motal kolem sportu, ale zatím nevím, jakým přesně směrem se chci ubírat,“ doplnil webem idnes.cz citovaný Mario Holek.