Brněnské cestovatelské veletrhy: čekají vás tipy, cestovatelé, gastronomie či zážitkový program

17.1.2019 – 20.1.2019, 23:59

Patříte mezi milovníky cestování? Nebo prostě jen tak trávíte rádi volný čas aktivně? Tak to si nenechte ujít zážitkové veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour, které se odehrají 17. až 20. ledna na brněnském výstavišti. První den patří odborníky, další však všechny zájemce čeká bohatý program. Základní vstupné vyjde na 180 korun, rodinné na 280 korun.

Tipy na atraktivní místa po celé České republice či příběhy cestovatelů, kteří vyrazili do různých koutů světa. Brněnské výstaviště se na čtyři dny promění v místo, kde se budou pohybovat ti nejlepší cestovatelé. „Akce je vhodná pro lidi, kteří si chtějí cestu naplánovat vlastními silami, ale také pro ty, kteří dávají přednost organizovanému cestování. Kromě naplánování dovolené či získání tipů od zkušených cestovatelů se však mohou návštěvníci těšit na zážitkový doprovodný program. A chybět nebude ani gastronomie, protože i ta k cestování patří,“ zve na cestovatelské veletrhy jejich mluvčí Karolína Křenková.

Kulturní bohatství, aktivní dovolená či virtuální realita

Do veletrhů se prolne hned několik témat. Jedním z nich je aktivní dovolená, která lidem přiblíží například dovolenou na vodě. Chybět nebudou tipy, co vše je potřeba pro „vyjetí na vodu“ udělat, ale ani výstava samotných lodí či simulátory a trenažéry. Pro adrenalinové nadšence bude připravena propracovaná lezecká stěna. Program se dotkne také dovolené na kolech či karavanem. Na své si přijdou i milovníci kultury a relaxace. Mezi dalšími tématy doprovodných programů se objeví například inovativní marketing v regionech, moderní technologie v cestovním ruchu, kulturní bohatství regionů, či regionální gastronomie. „Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávku exotické gastronomie, ale také na festival krajových specialit a regionální potraviny Regfoodfest. S chutí budou také kouzlit studentů, kteří se zapojí do mezinárodní soutěže Gastro Junior Brno 2019 – BidFood Cup,“ doplňuje Křenková. Součástí programu budou přednášky o exotické gastronomii z různých koutů světa. Již tradičně se všichni návštěvníci mohou těšit i na cestovatelský festival GO KAMERA

Online soutěž: vyhrajte letenky v hodnotě 10 tisíc korun

Na vzácné stránce www.vzacnemalickosti.cz se můžete do 14. ledna zapojit do soutěže o letenky či vstupenky na akci. Stačí nahrát fotku z cest a vybrat vhodný slogan. Vybraná fotka se také stane hlavní tváří kampaně veletrhů Go a Regiontour v roce 2020.