Co by vám doma nemělo chybět k udržení sportovní kondice?

Co by vám doma nemělo chybět k udržení sportovní kondice?

Kategorie: BYDLENÍ

Také si říkáte, co budete kromě několika víkendů na horách či týdenní zimní dovolené dělat během chladných dnů? Jak se vlastně udržíte v kondici, když nemáte téměř na nic čas? Využijte těch několika málo volných chvilek a odpočívejte aktivně! 



Procházky, při kterých si protáhnete tělo a vyčistíte mysl!

Vyrazte si po příchodu z práce na obyčejnou procházku. Říkáte, že se vám po celém dni už nebude nikam chtít? Nevadí. Nemusíte se nutně nejprve stavit domů a až potom se někam vypravit. Jednoduše vystupte z autobusu o několik stanic dříve a dojděte domů pěšky. A pokud máte doma pejska, věřte, že ten už vám žádné lenošení doma nedovolí. Zkrátka mu trochu prodlužte procházky a uvidíte, jak dobře se vám i jemu bude usínat.

Pokud jste již propadli turistice, jistě máte doma také nordic-walking hole, díky kterým zapojujete rovnoměrně svaly celého těla, a tudíž je také stejnoměrně posilujete. Tyto oblíbené trekingové hole využijete jak v létě, tak v zimě.

kondice

Odjeďte od všeho stresu a starostí

Procházky v krátkých chvílích s pocitem, že oddalujete povinnosti, vám přece jen nepřinesou tolik štěstí, jako opravdová dovolená. Vyrazte s rodinou za parádní lyžovačkou, ať už na sjezdovkách nebo na běžkách. Pokud se díky problémům s klouby ani na jedno necítíte, přibalte si své trekingové hole, ortézy na koleno či na kotník a hurá na horskou procházku.

kondice

Trénink v pohodlí domova

Dovolenou nestíháte a víte, že nebudete zvládat ani chodit cvičit? Vytvořte si malé fitness centrum přímo u vás doma. Nabízí se malý kruhový trénink, ale pokud nemáte dostatek prostoru, nabízí se na začátek na zahřátí kardio cvičení a následné posilování.

kondice

Skvělé výsledky dosáhnete například s posilovací gumou, bossu a v kombinaci s posilováním s vlastní vahou. Velmi oblíbené jsou také pásy TRX, které je však třeba připevnit ke zdi. U všech cviků však platí stejná věc – dbejte na správnost jejich provedení. Dlouhodobé nesprávné provádění zejména posilovacích cviků může vést k problémům s pohybovým aparátem.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl