Dokonalá relaxační zóna ve vaší ložnici? 3 snadné tipy, jak na to!

Dokonalá relaxační zóna ve vaší ložnici? 3 snadné tipy, jak na to!

Kategorie: NÁBYTEK

Správná volba uspořádání nábytku, vhodné barevné kombinace i samotný typ postele a doplňků. Přemýšlet nad tímhle vším by mělo být samozřejmostí. Ve spěchu a snaze mít zařizování bytu či domu vše rychle za sebou však na tyto důležité věci často zapomínáme. 



Poloha ložnice a volba barev

Pokud máte na výběr z více pokojů, jako ložnici si zařiďte právě ten pokoj, který je nejdál od vchodových dveří do domu či bytu. Díky tomu budete mít větší pocit bezpečí. A jaké zvolit barvy? Spíše studenější barvy v klidných odstínech.

Do ložnice se rozhodně nehodí nic rušivého a křiklavého. Většina lidí volí tlumené odstíny levandulové, modré nebo zelené. Nezapomeňte také zvolit osvícení, které nepůsobí agresivně. Většinou zvítězí žluté osvětlení.

Dokonale sladěný nábytek

Nábytek by měl ladit nejen k ostatnímu nábytku, ale samozřejmě také s barvami stěn ložnice a ložnicových doplňků. Pokud nemáte právě cit pro barvy a jejich ladění a nechce se vám vybírat nábytek jednotlivě, spolehněte se na ložnicové sestavy a o barvy se nemusíte starat.

relaxace

Tip: pokud trpíte alergií, volte raději kovové nebo dřevěné postele. Při zařizování bytu pak myslete i na návštěvy a do obýváku nebo pokoje pro hosty pořiďte rozkládací postel.

Rozhodně se pak vyplatí investovat do kvalitní matrace a zdravotního polštáře. Pečlivě porovnávejte, zkoušejte a pak si teprve nějakou pořiďte.

relaxace

Stres a vnější podmínky ovlivňující spánek

Máte-li v práci stresové období nebo se cítíte neustále pod tlakem, je důležité umět se uvolnit. Začněte dostatkem pohybu – pokud jste celé dny zavřeni v kanceláři, bude se vám hůře usínat. Zajděte si na procházku nebo si doma večer zacvičte. Dbejte také na dostatečný přísun čerstvého vzduchu a optimální vlhkost. Před spaním vždy řádně vyvětrejte a v případě nutnosti investujte do zvlhčovače vzduchu.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl