Z událostí 20. ledna 2019

20. ledna 2019 Události Autor: Pavel Chaloupka

Stručný přehled událostí očekávaných v neděli 20.ledna 2019.

Ve střední Americe pokračují přípravy na Světové dny mládeže v Panamě. Česká výprava tráví tyto dny ve farnosti Pražského Jezulátka v provincii Colón . Místní pro ně připravili seznámení s tradicemi, sportovní program, výlety a dny misií. 

Pokračuje Týden modliteb za jednotu křesťanů, letos s biblickým mottem Budeš usilovat o spravedlnost, a jen o spravedlnost. Jednou z jeho akcí je dnešní Pouť za jednotu křesťanů k velehradskému palladiu – obrazu Panny Marie. Celebrantem poutní mše, svaté slavené od 10:00, bude biskup Josef Nuzík.

V noci na zítřek dojde k úplnému zatmění Měsíce, viditelné bude v Evropě, Asii, Africe, Severní a Jižní Americe, Pacifiku, Atlantiku a Indickém oceánu.

Ve Švýcarském Curychu je na večer připravena pietní vzpomínka krajanů na Jana Palacha.

Na plzeňském náměstí T. G. Masaryka začne ve 14 hodin pietní setkání k uctění památky Josefa Hlavatého. Inspirován činem Jana Palacha se tento pivovarský dělník se upálil na protest proti okupaci Československa v roce 1968.

Do Velké synagogy v západočeské metropoli je na dopoledne připraveno vzpomínkové shromáždění k připomínce lednových transportů plzeňských židů do Terezína v roce 1942.

Na brněnském výstavišti se uzavře program mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Go a veletrhu turistických možností v regionech Regiontour , jehož součástí je také prezentace církevní turistiky.

Československý snímek „Drak sa vracia“ z roku 1967 se bude promítat v rámci Velehradského semináře duchovního filmu.

Pražské Komunitní centrum Matky Terezy pořádá Taneční odpolední čaj.

Jihlavský Dům kultury a odborů večer rozezní Novoroční koncert Filharmonie Gustava Mahlera.

Ze sportovních akcí připomínáme Mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování ve finském Lahti , tradiční slalom lyžařů ve švýcarském Wengenu a závody biatlonistů a biatlonistek s hromadným startem v německém Ruhpoldingu .

NyníHudební kompas
Píseň: The Secret Of Jinsinson (2018); Interpret: Washington Kamasi - saxofon; Album: Washington Kamasi: Heaven & Earth
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:05Odpolední proud
16:00Hitparáda
17:00Hlavní zpravodajská...
17:10Za 5 pět

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony